Oμιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

15 Φεβρουαρίου 2024 13:32

«Ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς, δεν θα διαταραχθούν οι σχέσεις της πολιτείας με την εκκλησία» το μήνυμα σε Ιερώνυμο - Το νομοσχέδιο θα τεθεί το βράδυ σε ονομαστική ψηφοφορία

«Είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη μια κοινωνική ανισότητα», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε με την επιχειρηματολογία του για το νομοσχέδιο για τον γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και με μια αναγκαία προσθήκη στο οικογενειακό δίκαιο να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Γιατί η μεταρρύθμιση που νομοθετούμε σήμερα κάνει την ζωή αρκετών συμπολιτών μας πολύ καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από την ζωή των πολλών. Είναι κάτι που προβλέπει το Σύνταγμα μας και απαιτεί το ίδιο το πολίτευμα μας ώστε να καταστούν ορατοί γύρω μας άνθρωποι έως τώρα αόρατοι και μαζί τους πολλά παιδιά να βρουν την θέση που τους ταιριάζει. Αυτά άλλωστε βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του νομοσχεδίου καθώς και οι 2 γονείς δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτά που χρειάζονται. Να μπορούν να τα παίρνουν από τοπ σχόλιο να τα πηγαίνουν στον ιατρό. Και αν ο ένας γονέας και μοναδικός να χαθεί τότε αυτά να πηγαίνουν σε κάποιον άγνωστο συγγενή ή ακόμα χειρότερα σε κάποιο ίδρυμα. Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε επιτρέποντας σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν την σχέση τους με μια τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν ετερόφυλα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

{https://www.youtube.com/watch?v=WYsgVTZHvF8}
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ναι, δοκιμάζεται η ευαισθησία των περισσοτέρων ενάντια στους λιγότερους, όπως ακριβώς το θέλει μια συμπεριληπτική κοινωνία και παράλληλα κρίνεται και η δική μας ικανότητα να συγχρονίζει τον βηματισμό μας με όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες. Τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς σε νέα ζητήματα. Ζητήματα ιθαγένειας, εγκατάστασης φορολογικά και εργασιακά ή επιλογές πιο συμβολικές που γίνονται κοινωνικά προωθητικές όταν αναγνωρίζουν σχέσεις αληθινές».

«Επεκτείνουμε με το νομοσχέδιο τα δικαιώματα και στα παιδιά που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Διατηρούμε το ήδη αυστηρό πλαίσιο για την παρένθετη μητρότητα και δεν υιοθετούμε όρους γονέα 1 και 2. Εξισώνουμε το πλαίσιο του πολιτικού γάμου για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε.

Μήνυμα σε Ιερώνυμο

«Ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί θρησκευτικό μυστήριο και αποκλειστική υπόθεσης της εκκλησίας. Τις θέσεις της εκκλησίας η πολιτεία τις σέβεται με βάση πάντα τους διακριτούς ρόλους των δυο θεσμών το κράτος οφείλει να προχωρεί και στις δικές του ενέργειες με πυξίδα το νόμο. Τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του θεού τω θεώ. Για να το πω απλά: ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί το βράδυ σε ονομαστική ψηφοφορία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos