300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλλάζει ο Κανονισμός της Βουλής μετά το βίαιο επεισόδιο - Εντολή Τασούλα στη νομική υπηρεσία

25 Απριλίου 2024 15:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλάζει ο Κανονισμός της Βουλής μετά το βίαιο επεισόδιο - Εντολή Τασούλα στη νομική υπηρεσία

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Την απόφασή του να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής ώστε να προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις σε μέλη του Κοινοβουλίου που επιδεικνύουν συμπεριφορά, η οποία δεν συνάδει με το αξίωμά τους και δεν έχουν θέση στο Κοινοβούλιο, διατρανώνει σε όλους του τόνους πλέον, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας, προανήγγειλε την βούλησή του αυτή ήδη από την έδρα αμέσως μετά το πρωτοφανές επεισόδιο επίθεσης βουλευτή σε βουλευτή μέσα στο Κοινοβούλιο, ενώ σήμερα ξεκίνησε επαφές με την νομική υπηρεσία της Βουλής, ώστε να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων από την Βουλή.

Οι νομικοί και συνταγματολόγοι, εντέλλονται πλέον να εισηγηθούν αλλαγές επί το αυστηρότερο προς τον Πρόεδρο, οι οποίες θα ενσωματωθούν στον Κανονισμό.

«Προς γνώση και συμμόρφωση» είχε πει χθες ο κ. Τασούλας, καθώς διαπίστωσε ότι ο Κανονισμός δεν προέβλεπε αυστηρότερες «ποινές» πέραν της 15θήμερης αποβολής από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, την παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την άρση της ασυλίας του ώστε να αντιμετωπίσει κατόπιν τον φυσικό του δικαστή.

Με νεώτερη ωστόσο παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Βουλής, διέταξε την Φρουρά να συλλάβει και να παραπέμψει στις Αρχές με την διαδικασία του αυτόφωρου, τον βουλευτή Κ. Φλώρο, με βάση τον νέο ποινικό Κώδικα για το κακούργημα της βιαιοπραγίας εναντίον μέλους του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του (η Βουλή ψήφιζε την ώρα εκείνη για άρσεις ασυλίας). Αρχικώς, η εντολή που δόθηκε για τον Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν να μην απομακρυνθεί από τη Βουλή και εν συνεχεία να κρατηθεί στο φρουραρχείο, απ΄ όπου και έφυγε συνοδεία αστυνομικών για τη ΓΑΔΑ. Συγκεκριμένα, η σύλληψή του έγινε με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα κι όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, το 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πιο «light», καθώς έως τότε προβλεπόταν ποινή της αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η Βουλή, τελεί σε αναμονή της δικαστικής εξέλιξης και της απόφασης της Δικαιοσύνης, μετά την απολογία του Κ. Φλώρου.

Ταυτοχρόνως παραμένει σε ισχύ η απόφαση για 15νθήμερη αποβολή από τις εργασίες της και την κατά το ήμισυ περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης του ανεξάρτητου βουλευτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το χθεσινό επεισόδιο είναι πρωτοφανές κι όπως ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές υπήρξαν στο παρελθόν περιστατικά εξύβρισης και χειροδικίας, όμως «δεν υπάρχει προηγούμενο βουλευτής να φύγει τυλιγμένος σε μια κόλλα δικογραφίας για τη ΓΑΔΑ».

Σημειώνεται ότι το 1993, ένα επίσης άγριο περιστατικό μεταξύ βουλευτών είχε διαδραματιστεί στην αίθουσα της Γερουσίας, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεδίκογλου, υπερπήδησε τρεις σειρές εδράνων και “άστραψε ένα ηχηρό χαστούκι” στον βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Παραδόθηκε η φρεγάτα Κίμων - «Με τις τέσσερις Belharra ο Ελληνισμός έχει το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό της Ιστορίας του» είπε ο Δένδιας (Βίντεο)
  • Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2026
  • Η Μαρία Καρυστιανού προανήγγειλε κόμμα: «Είμαι στην πρώτη γραμμή, πάμε για κάτι πολύ μεγάλο» - Οι προϋποθέσεις που έθεσε
  • ALCO: Στις 12 μονάδες με double score το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, αναποφάσιστος ένας στους πέντε ψηφοφόρους (Βίντεο)
  • Η Κωνσταντοπούλου έστησε ξανά καβγά on air: Είναι άθλιο αυτό που κάνεις, είπε σε δημοσιογράφο και αποχώρησε από τη συζήτηση (Βίντεο)
  • Real Polls: Τι θα γινόταν αν όλα τα κόμματα πήγαιναν στις εκλογές με άλλους αρχηγούς; Πέφτει στο 22% η ΝΔ, εκτοξεύεται στο 17,2% το ΠΑΣΟΚ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ευρωεκλογές 2024: Αυτά είναι τ...
Το Εκλογοδικείο… αποτελειώνει... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Βραδιές γιορτινών events και live στo all day Café – Bar που θα κάνει τα φετινά μας Χριστούγεννα μοναδικά! (Βίντεο)

Πάρος: Βραδιές γιορτινών events και...

14 Δεκεμβρίου 2025
Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Πάρο

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Π...

15 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Διχασμός και ένταση ακόμα και στο εσωτερικό των δημοτικών παρατάξεων για τις κάμερες στα Σχολεία (Βίντεο)

Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Διχασμός...

16 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Ο Πούτιν «έτοιμος για διάλογο» με τον Μακρόν

Ο Πούτιν «έτοιμος για διάλογο» με τ...

21 Δεκεμβρίου 2025
Θαλάσσιες διακομιδές από Ίο και Κουφονήσι

Θαλάσσιες διακομιδές από Ίο και Κου...

21 Δεκεμβρίου 2025
Μητσοτάκης σε αγρότες: Ναι στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ναι στον διά...

21 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ