Κυριάκος Μητσοτάκης από Παιανία: Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των μνημονίων - Εκεί μας οδηγούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

31 Μαϊος 2024 12:08

Στη σημασία των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση ότι με τις προτάσεις της μας οδηγεί πίσω στην εποχή των μνημονίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες στην Παιανία.

«Αυτές οι ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία, με έχετε ακούσει να λέω γιατί πρέπει να υπάρχει συμμετοχή στην κάλπη. Την επόμενη πενταετία θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη και θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στο ευρωπαϊκό συμβούλιο να διαπραγματεύεται τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός ο οποίος υπενθύμισε ότι «εμείς, η ΝΔ, είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, ο Κωσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Όπως τόνισε «όταν προσέρχομαι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μας αντιμετωπίζουν πια ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης αλλά ως την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης. Και αυτό μας δίνει η άλλη δύναμη κι άλλες δυνατότητες»

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ευρωκάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «την τελευταία εβδομάδα να εστιαστούμε κυρίως σε έναν στόχο: να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου να ξανάρθουν στην κάλπη και να κάνουν ξανά ακριβώς το ίδιο»

«Δεν είναι η ευκαιρία αυτές οι ευρωεκλογές ούτε για την έκφραση επιμέρους δυσαρέσκειας ούτε για κάποιο επιμέρους παράπονο. Τώρα χρειαζόμαστε την συσπείρωση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός.

Ασκώντας, δε, κριτική στην αντιπολίτευση και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε «να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να μιλούν ξανά με γλώσσα που η κοινωνία έχει απορρίψει. Δεν έχουν αλλάξει τελικά. Μπορεί να έχουν ένα καινούργιο επικοινωνιακό περιτύλιγμα, ο λόγος τους, όμως, εξακολουθεί να διακρίνεται από διχασμό από τοξικότητα, από λαϊκισμό και από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

«Θέλω να τους στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στήριξης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των μνημονίων γιατί εκεί ακριβώς μας οδηγούν οι ανέξοδες υποσχέσεις τους» έστειλε το μήνυμα ο κ. Μητσοτάκης. «Πάμε να φροντίσουμε να συσπειρώσουμε πάνω απ’ όλα την δική μας βάση να πολεμήσουμε την αποχή και την αδιαφορία» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Επιμένοντας στο θέμα της συμμετοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να μεταφέρουν «το μήνυμα της συμμετοχής, την στήριξη στην παράταξη μας και είμαι σίγουρος ότι όπως έχω πέσει μέσα σε όλες τις ποδοσφαιρικές, τις αθλητικές μου προβλέψεις θα πέσω μέσα και σε αυτή την πρόβλεψη. Θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει και θα είμαστε και πάλι οι μεγάλοι νικητές».

Κάνοντας, δε, ειδική αναφορά στους νέους και όσους δίνουν πανελλαδικές, ο πρωθυπουργος ευχήθηκε «καλή επιτυχία στα παιδιά που ξεκίνησαν χθες στις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι ένας δύσκολος δρόμος, ένας όμορφος αγώνας. Εμείς στηρίζουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα την δημόσια παιδεία. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να σπουδάσουν σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που δεν θα κάνουν κουμάντο οι μπαχαλάκηδες αλλά αυτοί που πρεσβεύουν την γνώση και την ελευθερία της έκφρασης»

«Εμπιστευόμαστε τη νέα γενιά. Θυμάστε τι έλεγαν ότι δεν πάει καλά η Νέα Δημοκρατία στην νεα γενια όμως για σας αγωνιζόμαστε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos