Έναρξη λειτουργίας του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην Παροικία Κύριο

03 Ιουλίου 2024 12:56

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024 θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην Παροικία.

Σε πρώτη φάση η ελεγχόμενη στάθμευση, αφορά τις οδούς Φραγκίσκου Βελέντζα, απέναντι από το Κέντρο Υγείας και Νικολάου Στέλλα, από την Τράπεζα ALPHA μέχρι λίγο πριν το ύψος της διασταύρωσης Γκίκα.

Στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις στάθμευσης επί των ανωτέρω οδών, περιλαμβάνονται συνολικά 67 αριθμημένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων, εκ των οποίων, 63 κανονικές θέσεις επί πληρωμή, 2 θέσεις για ΑμεΑ χωρίς πληρωμή (Νο 1 και Νο 17) και 2 θέσεις ολιγόλεπτης στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας χωρίς πληρωμή (Νο 2 και Νο 3).

Η αρίθμηση των θέσεων στάθμευσης φαίνεται τόσο επί του οδοστρώματος όσο και επί του κρασπέδου του πεζοδρομίου των οδών. Η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια στάθμευσης είναι 1 ώρα. Το τέλος ελεγχόμενης στάθμευσης για 30 λεπτά είναι 0,50 ευρώ και για 1 ώρα  είναι 1 ευρώ.

Για την εγκατάσταση της εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης από τους πολίτες (Smart Parking Cicicom App) έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες με το παρακάτω περιεχόμενο:

      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  /  INFO

Τα links για την εγκατάσταση της εφαρμογής σε Android & iOS είναι:

Πρέπει να γίνει εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών (Google Play ή App Store ) ή αν έχει ήδη εγκατασταθεί παλαιότερη έκδοση, να γίνει αναβάθμιση αυτής στην τελευταία.

Ο πολίτης, με τη χρήση της εφαρμογής, έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει μια θέση στάθμευσης (χρησιμοποιώντας τα φίλτρα για ζώνη και περιοχή ή κατηγορία θέσης ή διαθεσιμότητα ή συνδυασμό των προηγούμενων ή από την αναζήτηση θέσης πατώντας το αντίστοιχο κουμπί αναζήτησης) και να επιλέξει να πλοηγηθεί σε αυτή.

Αφού πλοηγηθεί στη θέση που έχει επιλέξει (είτε βρίσκεται στη θέση χωρίς απαραίτητα να ζητήσει πλοήγηση), σταθμεύει το όχημα του. Η θέση τότε εμφανίζεται κατειλημμένη στην εφαρμογή με χρώμα κόκκινο. Στη συνέχεια πρέπει να προχωρήσει σε πληρωμή μέσω της εφαρμογής (με προσοχή να πληρώσει για την αριθμημένη θέση στην οποία έχει σταθμεύσει) διαλέγοντας τον επιθυμητό χρόνο στάθμευσης, συμπληρώνοντας τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος, το email (στο οποίο θα του σταλεί η απόδειξη πληρωμής) και προαιρετικά τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Από την ώρα που σταθμεύσει, δίνεται ένα περιθώριο 5 λεπτών για να πληρώσει, διαφορετικά (εάν δεν πληρώσει) μετά τα 5 λεπτά θα ενημερωθεί η εφαρμογή των δημοτικών αστυνομικών για παράβαση στάθμευσης.

Ο πολίτης λαμβάνει ειδοποίηση στην εφαρμογή, 5 λεπτά πριν λήξει ο χρόνος για τον οποίο έχει πληρώσει, και μπορεί πατώντας την ειδοποίηση να προχωρήσει σε ανανέωση του χρόνου στάθμευσης. Όταν ελευθερώσει τη θέση στάθμευσης, είτε όταν τελειώσει ο χρόνος που έχει πληρώσει είτε νωρίτερα,  τότε η θέση εμφανίζεται ελεύθερη στην εφαρμογή, με χρώμα πράσινο.

Αν ο πολίτης επιλέξει μέσω της εφαρμογής να πλοηγηθεί σε μια ελεύθερη θέση και κατά την διάρκεια της πλοήγησης του, η θέση αυτή καταληφθεί από ένα άλλο όχημα, τότε ο πολίτης θα λάβει ειδοποίηση ότι η θέση στην οποία κατευθύνεται δεν είναι πλέον ελεύθερη. Στην συνέχεια, θα του δοθεί η επιλογή πατώντας την ειδοποίηση αυτή να κατευθυνθεί στην κοντινότερη ελεύθερη (ίδιας κατηγορίας), εάν το επιθυμεί. Επομένως δέχεται την ανακατεύθυνση και πλέον λαμβάνει νέες οδηγίες για να πλοηγηθεί εκεί.

Σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της Ζώνης στάθμευσης με την ονομασία: ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, που αφορά σε περιοχή ευθύνης του Δημοτικό Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου, θα υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση. Στην εν λόγω ζώνη, περιλαμβάνονται συνολικά 37 αριθμημένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων, εκ των οποίων 35 κανονικές θέσεις επί πληρωμή, 2 θέσεις για ΑμεΑ χωρίς πληρωμή (Νο 1L και Νο 19L). Ωστόσο, δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση της παραμετροποίησης του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos