300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Σήμερα το βράδυ η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Πέμπτο τετ α τετ στους 16 μήνες ηρεμίας στο Αιγαίο

10 Ιουλίου 2024 11:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Σήμερα το βράδυ η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Πέμπτο τετ α τετ στους 16 μήνες ηρεμίας στο Αιγαίο

test2

test2

Διατηρώντας χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών και με βασικό στόχο να διατηρηθούν τους επόμενους μήνες τα «ήρεμα νερά» στις σχέσεις των δύο χωρών ενόψει του ραντεβού στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να ανοίξει η δύσκολη ατζέντα του πολιτικού διαλόγου, θα συναντηθούν στις 23.00 ώρα Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

Η πέμπτη συνάντηση από τον Ιούλιο του 2023 στο Βίλνιους, όπου ξεκίνησε η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και μπήκε σε τροχιά ο διάλογος στο ανώτατο πεδίο μοιάζει με ρουτίνα και έχει ως σκοπό να γίνει επισκόπηση των βημάτων που έχουν γίνει ως τώρα και των όσων συμφωνήθηκαν το Μάιο στην Άγκυρα. «Το γεγονός ότι είχαμε 16 μήνες ηρεμίας, ότι δεν υπήρξαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ότι συνεργαζόμαστε καλύτερα σε θέματα μετανάστευσης, ότι έχουμε μία συμφωνία με την Τουρκία που επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες να ταξιδεύουν στα νησιά του Αιγαίου είναι κάποια θετικά βήματα που δείχνουν τουλάχιστον μια κατάσταση ύφεσης», δήλωσε χθες στο Council of Foreign Relations ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για θετική εξέλιξη ως προς τις σχέσεις των δύο χωρών.


Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν με «ελέφαντα στο δωμάτιο» το Κυπριακό


Οι δύο ηγέτες θα έχουν στο πλευρό τούς τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν και τους διπλωματικούς συμβούλους Άννα Μαρία Μπούρα και Τσαγατάι Κιλίτς, διατηρώντας το σχήμα των προηγούμενων επαφών. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο, όμως, θα είναι το κυπριακό, αφού σε 10 ημέρες Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκονται στην Κύπρο για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη Λευκωσία για την ημέρα Μνήμης που διοργανώνει η Κυπριακή Προεδρία και ο κ. Ερντογάν στις εκδηλώσεις του ψευδοκράτους. Ενώ, σήμερα η ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών Μαρία Άνχελ Ολγκίν θα καταθέτει στη Νέα Υόρκη την πρόταση της για την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων. «Ο μόνος τρόπος για την επίλυσή του είναι να παραμείνουμε στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Θέλω απλώς να υπενθυμίσω στο ακροατήριο ότι υπάρχει ακόμη μια ευρωπαϊκή χώρα που είναι εν μέρει υπό κατοχή», δήλωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης. Σε κοινή γραμμή Αθήνα και Λευκωσία τονίζουν ότι δεν πρόκειται για διμερές, αλλά για διεθνές θέμα και έτσι δεν μπαίνει σε συζήτηση στις συναντήσεις Αθήνας και Άγκυρας, ωστόσο είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ένα αγκάθι μεταξύ των δύο χωρών που θα βαρύνει το κλίμα.

Το ζήτημα της Β. Μακεδονίας θα θέσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας. «Είναι σήμερα μέλος του NATO επειδή η Ελλάδα ήρε το βέτο της μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπογράφηκε και κυρώθηκε από την τότε κυβέρνηση. Έχω ζητήματα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχω ξεκαθαρίσει ωστόσο ότι πρόκειται για διεθνή συμφωνία η οποία είναι δεσμευτική για τη χώρα. Τη σεβάστηκα και τη σέβομαι», σημείωσε στη χθεσινή του παρέμβαση στο Council of Foreign Relations και αναμένεται να το επαναλάβει και στους ηγέτες του ΝΑΤΟ.

«Η πλέον θεμελιώδης πτυχή της Συμφωνίας των Πρεσπών αφορά στην erga omnes χρήση της ονομασίας Βόρεια Μακεδονία, δηλαδή τόσο στο εσωτερικό, εντός της Βόρειας Μακεδονίας, όσο και στο εξωτερικό. Αυτό, απλούστατα, είναι μη διαπραγματεύσιμο», θα τονίσει θέτοντας τα Σκόπια προ των ευθυνών τους. Η αλυτρωτική διάθεση που επιδεικνύει η νέα ηγεσία της χώρας προβληματίζει σοβαρά την Αθήνα και θα μεταφέρει αυτό τον προβληματισμό και στη Σύνοδο Κορυφής καθώς η Συμμαχία δεν μπορεί να δεχθεί μία πηγή αστάθειας στα Δυτικά Βαλκάνια την ώρα που αντιμετωπίζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Πρόκειται για κάτι αχρείαστο που περιπλέκει τα πράγματα, σε μία συγκυρία κατά την οποία θα έπρεπε να αναζητούμε πεδία σύγκλισης», είναι η θέση του Πρωθυπουργού.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αμοργό: Με το «Αμοργόραμα» το νησί θα προσελκύσει επισκέπτες (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου και βιώσιμο σχήμα διακυβέρνησης
  • Μητσοτάκης από Αμοργό: Εμβληματική η πρωτοβουλία με τα θαλάσσια πάρκα - Μας τοποθετεί στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος - Δείτε βίντεο
  • Μητσοτάκης: Πολύ σύντομα θα θεσμοθετήσουμε τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες
  • Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στην δεξίωση του προέδρου των ΗΠΑ, μαζί τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Μελάνια
  • Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Να ανακαλέσει η Τουρκία το casus belli - Ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο διάλογος, όχι η γλώσσα των όπλων (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κύκλοι υπουργείου Οικονομικών:...
Συνάντηση Μητσοτάκη – Γκουτέρε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Εδώ βρέθηκε θαμμένος ο ανθρώπινος σκελετός – Νέες πληροφορίες για την προέλευσή του (Βίντεο)

Πάρος: Εδώ βρέθηκε θαμμένος ο ανθρώ...

30 Σεπτεμβρίου 2025
Μακάβριο εύρημα στην Πάρο: Εντοπίστηκε θαμμένος σκελετός σε απόμερη περιοχή του νησιού

Μακάβριο εύρημα στην Πάρο: Εντοπίστ...

30 Σεπτεμβρίου 2025
Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός - Βρέθηκε μαχαιρωμένος στο κρεβάτι του - Τον εντόπισε ο εργοδότης του

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός - Βρ...

03 Οκτωβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για τις κομματικές οργανώσεις και τους συνέδρους

Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για τις...

06 Οκτωβρίου 2025
Πρόσκληση της δημοτικής επιτροπής του Δήμου Πάρου σε τακτική συνεδρίαση.

Πρόσκληση της δημοτικής επιτροπής τ...

06 Οκτωβρίου 2025
Το σκηνικό του διπλού φονικού στο κάμπινγκ στη Φοινικούντα - Μαρτυρίες κατοίκων (Βίντεο)

Το σκηνικό του διπλού φονικού στο κ...

06 Οκτωβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ