Μάταιη πίεση Κασσελάκη για την έδρα, στο βάθος σύγκρουση με Τσίπρα

12 Αυγούστου 2024 12:12

Χαμηλούς τόνους κρατά η Κουμουνδούρου σε σχέση με το ζήτημα της αναπλήρωσης της βουλευτικής έδρας την οποία αφήνει ο Όθωνας Ηλιόπουλος αν και όλα δείχνουν δεν υπάρχει τρόπος να καταλήξει στον Στέφανο Κασσελάκη και αντιθέτως θα αποτελέσει - επι σκοπώ - μια ακόμη εστία εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον δρόμο για το Καταστατικό Συνέδριο των αρχών Οκτώβρη.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένει να δει τι σκοπεύουν να κάνουν τα δύο μέλη του κόμματος τα οποία είναι πρώτα στη λίστα επιλαχόντων, δηλαδή η Πόπη Τσαπανίδου και ο Μιχάλης Καλογήρου, για τα οποία τονίζουν ότι δεν μπορούν να διανοηθούν πως θα επιλέξουν να πάρουν μια απόφαση κόντρα στη βούληση του παραιτηθέντος βουλευτή, αλλά και «το καλό του κόμματος», καθώς και την ανάγκη εκπροσώπησης των απόδημων Ελλήνων.

«Χαμηλή» πίεση μέχρι στιγμής προς Τσαπανίδου και Καλογήρου

Με αυτά τα επιχειρήματα προσπαθούν να ασκήσουν μια σχετικά χαμηλής έντασης, έως τώρα, πίεση προς τα συγκεκριμένα δυο πρόσωπα από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία ωστόσο αποδεικνύεται εξίσου αναποτελεσματική, όπως είχαν αποδειχθεί και οι γραπτές δηλώσεις βουλευτών του κόμματος το Σάββατο, οι οποίοι υπογράμμισαν την ανάγκη να πάρει την «ορφανή» έδρα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και αυτό, διότι η Πόπη Τσαπανίδου συμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την έδρα, παρά τον σχετικό θόρυβο που έχει δημιουργηθεί. Επιπλέον, τόσο η Πόπη Τσαπανίδου όσο και ο Μιχάλης Καλογήρου είναι πρόσωπα που έχουν αποτελέσει και σε μεγάλο βαθμό συνεχίζουν να αποτελούν στενους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ανοιχτή κόντρα με τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον τελευταίο να προαναγγέλλει, δε, ότι σε επόμενες παρεμβάσεις του στο Documento θα αποκαλύψει και τους λόγους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.

Ταγκρής και Λάλη μετέχουν σε άλλα κόμματα

Εξάλλου, ακόμη και αν η Πόπη Τσαπανίδου και ο Μιχάλης Καλογήρου δεν πάρουν την έδρα, από τους τρεις επόμενους επιλαχόντες, ο Θανάσης Τσαγκρής και η Ζορζέτα Λάλη είναι μέλη άλλων κομμάτων, αντίστοιχα του Κόσμου και της Νέας Αριστεράς, με την τελευταία μάλιστα να επαναλαμβάνει πως θα κρατούσε την έδρα.

Αντιθέτως, η Τζένη Λειβαδάρου είναι η μόνη εκ των επιλαχόντων που ίσως να μην ενδιαφέρονταν για την βουλευτική έδρα, δεδομένου ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γυρίσει στον χώρο των επιχειρήσεων, όπου διακρίνεται.

Αναζητώντας τη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η έδρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλήξει στον Στέφανο Κασσελάκη και για αυτό άλλωστε ο Όθωνας Ηλιόπουλος είχε καθυστερήσει τόσο πολύ να παραιτηθεί, παρά τις πιέσεις που δέχονταν από το Harvard, στο οποίο είναι καθηγητής κι είναι επικεφαλής σε σημαντικά ερευνητικά πρότζεκτ.

Παρόλα αυτά έχει σημασία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συντόνισε τις δηλώσεις του Όθωνα Ηλιόπουλου και διαφόρων βουλευτών του κόμματος, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κατεύθυνση να καταλήξει στον ίδιο η έδρα, αν και κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο. Η μόνη λογική εξήγηση για αυτή την επιλογή, λοιπόν, του Στέφανου Κασελάκη είναι ότι επιθυμεί μια ανοιχτή σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos