Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η Αθηνά Λινού

28 Αυγούστου 2024 14:15

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαγράφεται από την ΚΟ η Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από την κυρία Λινού να παριατηθεί και να παραδώσει την έδρα της για λόγους διαφάνειας, κάτι που κατά πληροφορίες δεν προτίθεται να πράξει η κυρία Λινού και έτσι η Κουμουνδούρου προχωρά στη διαγραφή της.

Σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα για την κυρία Λινού με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και προφανώς οι εξηγήσεις που έχει δώσει η κυρία Λινού δεν θεωρούνται επαρκείς.

Οι καταγγελίες Πολάκη για την Λινού και η έρευνα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης ήταν εκείνος που έφερε στο φως τις καταγγελίες σε βάρος της Αθηνάς Λινού. Ο σφακιανός βουλευτής διεγράφη από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο μετά το bullying σε βάρος συνεργάτιδας του Αδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, συμπεριφορά που είχε αναδείξει η Αθηνά Λινού. Ακολούθησε πόλεμος από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε αναρτήσεις του προχώρησε και στις καταγγελίες για το Ιδρυμα της Αθηνάς Λινού και τη χρηματοδότησή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή για έρευνα των καταγγελιών αυτών. Μάλιστα μια πρώτη διαρροή από την Κουμουνδούρου περί ελέγχου από τεχνοκράτες προκάλεσε τα καυστικά σχόλια του Παύλου Πολάκη και επίθεση στην ηγεσία του κόμματος.

Η έρευνα για την κυρία Λινού σε κάθε περίπτωση έγινε ενώ οι διαρροές από την Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι την ανέμεναν να επιστρέψει από το εξωτερικό για να δώσει και η ίδια εξηγήσεις. Χθες πληροφορίες ανέφεραν ότι ζητήθηκαν από την κυρία Λινού περαιτέρω στοιχεία.

Την ίδια ώρα χθες η Αθηνά Λινού απέστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη με τον ίδιο να απαντά ότι δεν ανακαλεί τίποτα.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Μετά και τη σημερινή εξέλιξη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετρά πλέον 34 βουλευτές.

Εντωμεταξύ χθες ήταν ένα δύσκολο βράδυ για τον ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη ένταση, καθώς η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή προσώπων στην ΚΟ προκάλεσε αντιδράσεις και τελικά πέρασε με 17 ψήφους, έναντι 12 «όχι» και 4 «παρών».

Η σημερινή διαφραφή με την Αθηνά Λινού μένει να αποδειχθεί τι εξελίξεις θα φέρει σε ότι αφορά τη σχέση του Παύλου Πολάκη με την ηγεσία του κόμματος.

Ο σφακιανός βουλευτής την περασμένη εβδομάδα είχε αμφισβητήσει ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη και όλοι πλέον είχαν στραμμένα τα βλέμματά τους στην Κεντρική Επιτροπή το μεθεπόμενο ΣΚ και το αν εκεί θα κάνει μομφή ο Παύλος Πολάκης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπωτση εξαιρούσε από τις βολές του κατά της εσωκομματικής αντιπολότευσης τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας μάλιστα μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδιώξει να συναντηθεί μαζί του.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos