Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ -Τα μέτρα και οι στόχοι της τριετίας Κύριο

Τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία του βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτές τις μέρες, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει συναντήσεις με στενούς συνεργάτες του και υπουργούς ώστε να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ και το πολιτικό πλαίσιο που θα θέσει.

Η φετινή παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως είναι από τις πλέον κρίσιμες της θητείας του, αφού βρίσκει την κυβέρνηση σε ένα σταυροδρόμι: είτε θα παραμείνει σε τροχιά φθοράς που αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είτε θα αντιμετωπίσει μια σειρά αστοχιών και προκλήσεων προκειμένου να επανακάμψει. Η ανάγκη επανεκκίνησης μοιάζει πιο αναγκαία από ποτέ. Κι αυτό θα επιδιώξει το προσεχές Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός.

Οι εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών για τις δημοσκοπήσεις
Τη δυσκολία του εγχειρήματος αποτυπώνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου. Η ΝΔ κινείται κάτω από το 30%, κοντά στο ποσοστό που κατέγραψε στην κάλπη του Ιουνίου. Στη μέτρηση της Opinion Poll για το Action 24, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων βρίσκεται στο 27,1%, ενώ σε αυτήν της MRB για το Open στο 27,7%. Η μεγάλη διαφορά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ 13,1% - ΣΥΡΙΖΑ 10,5% και ΠΑΣΟΚ 13,4% - ΣΥΡΙΖΑ 10,9%, αντίστοιχα, στις δύο μετρήσεις), τα οποία δείχνουν ανήμπορα να επιτελέσουν τον ρόλο τους, δεν καθησυχάζει τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κίνδυνος που εντοπίζουν έμπειρα κυβερνητικά στελέχη είναι η εικόνα αυτή να παγιωθεί δημοσκοπικά τους επόμενους μήνες, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα της ΝΔ να επιτύχει την αυτοδυναμία στις εκλογές του 2027.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
Με στόχο να ανατρέψει αυτή την εικόνα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ μια σειρά από μέτρα που θα αποτελούν αντίβαρο για τα νοικοκυριά στην ακρίβεια, θα ενισχύουν τους μισθούς και θα στηρίζουν τους πιο ευάλωτους. Συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε αυτή την κατεύθυνση προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνοντας για το θέμα της ακρίβειας: «Προφανώς, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, γι' αυτό και θα τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα» (Real FM). Από την πλευρά τους, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση συγκρίνεται με τα προβλήματα και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών», και έτσι ζητήματα που αφορούν την υγεία, τη στέγαση και τις οικογένειες θα βρίσκονται στην προμετωπίδα της τοποθέτησης του πρωθυπουργού.

Μαρινάκης: «Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι θα κάνει το ψάρι κρέας»
«Οι ανάγκες είναι μεγάλες», παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ωστόσο θα πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες ότι η κυβέρνηση θα κάνει περισσότερα μέσα σε ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο που δεν θα διαταράξει την πορεία της χώρας, αναβιώνοντας εφιάλτες της περασμένης δεκαετίας. «Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι θα κάνει το ψάρι κρέας, ούτως ώστε να μπορεί να λύσει τα πάντα μέσα σε ένα χρονικό διάστημα. Προφανώς, πρέπει να κάνουμε περισσότερα, αλλά και οι πόροι είναι συγκεκριμένοι», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης (Real FM).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ομιλία θα δίνει απάντηση και στην ανάγκη της κυβέρνησης για ένα πειστικό πολιτικό αφήγημα της επόμενης τριετίας, μέχρι το 2027, οπότε και θα κριθεί «για το αν έκανε πράξη τις δεσμεύσεις της». Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει συγκεκριμένους στόχους και ορόσημα τα οποία θα κληθεί να επιτύχει η κυβέρνησή του. Περιγράφοντας, όμως, και τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας σε οικονομικό, θεσμικό και διπλωματικό επίπεδο και πώς αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινότητα των πολιτών.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos