ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία - Εμπλοκή με το πακέτο αλλαγών Κασσελάκη και το νέο όνομα

05 Σεπτεμβρίου 2024 14:18

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00 η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι κρίσιμη για το κόμμα, καθώς σε σε αυτήν πέφτουν στο τραπέζι οι αλλαγές που πρότεινε σε Καταστατικό και όνομα του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης.Σημειώνεται ωστόσο, πως

σύμφωνα με τις πληροφορίες, προέκυψε εμπλοκή με το πακέτο αλλαγών καθώς κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι συμμετέχοντες κατάφεραν να φτάσουν μόνο στο 10ο από τα 50 άρθρα του νέου καταστατικού, κάτι που προμηνύει πως πιθανόν να μην συζητηθούν σήμερα.Παρών στην συνεδρίαση βρίσκεται και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος κατέφθασε στην Κουμουνδούρου λίγο πριν τις 14:00.

polakis-afixi-2 polakis-afixi-1

Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στις έντονες συζητήσεις, καθώς η διαδικασία προχωρούσε με την εξέταση κάθε άρθρου ξεχωριστά. Έτσι, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα για το αν οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης θα τεθούν προς συζήτηση και ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη, Πάνος Ρήγας, πρότεινε το θέμα του νέου ονόματος του κόμματος να συζητηθεί στο τέλος της επεξεργασίας των 50 άρθρων. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε από παριστάμενους ως πρόθεση της ηγεσίας να επανεξετάσει το ζήτημα. Αξιοσημείωτο είναι ότι επιφυλάξεις έχουν εκφράσει ανοιχτά στελέχη της ομάδας των «Κασσελιστών», όπως ο Νίκος Παππάς, νέος Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και ο Βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης.

nikos-pappas-1olga-gerovasili-1apostolakis-1rena-dourou-16301047

Ημέρα αποφάσεωνΜετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου για τρίτη ημέρα η Επιτροπή Καταστατικού, μετά την εμπλοκή στα άρθρα, όπως μετέδωσε το protothema.gr, ενώ στις 5 συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για τον πρώην Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos