Κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος ο Πολάκης - Στηρίζει την πρόταση μομφής των «87»

07 Σεπτεμβρίου 2024 16:51

Την πρόταση μομφής των 87 που κατατέθηκε με 100 υπογραφές στηρίζει ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας και ανακοίνωσε και τη δική του υποψηφιότητα από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει από το πρωί.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά στον Παύλο Πολάκη ο οποίος δεν κατέθεσε ξεχωριστή πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά στηρίζει αυτή των 87 που κατατέθηκε με τις 100 υπογραφές μελών της ΚΕ.

Ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα ηγεσίας, ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγήσει μόνος του το κόμμα σε εκλογές, κατάθεσε ο ίδιος υποψηφιότητα για πρόεδρος και είπε ότι και να χάσει θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πίστεψα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον στήριξα. Επεσα έξω, δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Καταθέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος. Αν δεν περάσει η πρόταση μομφής παραμένω στο κόμμα και αν χάσω τις εκλογές και πάλι παραμένω και δεν χρειαζόμαστε ένα ακόμη κόμμα σαν της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οδήγησε μόνος σου το κόμμα σε εκλογές», φέρεται να είπε ο Παύλος Πολάκης.

Πρόταση μομφής από τους 87 κατά του Στέφανου Κασσελάκη
Νωρίτερα, πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσαν τα 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία από το πρωί είχαν δημοσιοποιήσει κείμενο με σκληρή κριτική και με τις υπογραφές τους.

Η πρόταση κατατέθηκε αμέσως μετά την λήξη της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση χρειάζεται το 50% και έναν του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Κασσελάκης στην ΚΕ: Καταθέσετε πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό

Nωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε καλέσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να πάει σε εκλογές. «Πλήρη τρήση της νομιμότητας. Καταθέσετε πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό. Όχι κρυφά, κοιτώντας τον κόσμο στα ματιά», σημείωσε.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όσο ελκυστικό κι αν είναι να σηκώσεις το γάντι, τόσο σώφρον είναι κάποιες φορές να μην το κάνεις», ενώ τόνισε ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζει συνολική απογοήτευση» και διαμηνύει «δεν μπορώ να σας εμπιστευτώ, όσο τρώγεστε».

Ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε πως εξελέγη με ποσοστό 56% και ότι θα φέρει εις πέρας το «στόχο», δηλαδή να «διαλύσει κάθε φράξια, κάθε φρουρά, κάθε μαγαζί και κάθε παραμάγαζο», ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει ανάγκη την καρέκλα του προέδρου» και όπως είπε δεν είναι καν «άνετη» από τα «μαχαίρια» στην πλάτη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos