Ραγκούσης: Ο Κασσελάκης εξελέγη γιατί έκρυψε τον πραγματικό του εαυτό – Δεν θα ανεχόμαστε να λέει ό,τι θέλει Κύριο

09 Σεπτεμβρίου 2024 09:44

Όλο και περισσότερο κλιμακώνεται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής σε βάρος του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, με τον Γιάννη Ραγκούση να εξαπολύει ευθεία επίθεση προς το πρόσωπό του, ξεκαθαρίζοντας δε, πως ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία.

Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο OPEN για τον Στέφανο Κασσελάκη ως πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως το πρόβλημα στην πορεία ήταν καθαρά το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που έκανε, για την εικόνα που έδινε, και του εαυτού του, και του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάποιες από αυτές ήταν καθοριστικές και κόστισαν».

Αναλυτικά, ο πρώην υπουργός τόνισε πως: «Καθοριστική και λανθασμένη, η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ήταν όλη εκείνη η απόφαση να κάνει εξαγγελίες δημοσιονομικού χαρακτήρα που ήταν τελείως ανεύθυνες και εκτός πραγματικότητας. Αν ετίθεντο ποτέ σε εφαρμογή, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτειες. Εξήγγειλε πακτωλό ψεύτικων υποσχέσεων. Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αν εφαρμοστούν, η χώρα θα καταγράψει πρωτογενές έλλειμμα 6-7%. Θα οδηγούσε σε μνημόνια τη χώρα. Είναι εξαγγελίες ψεύτικες για τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ελληνικό λαό να πιστεύει πως θα βγει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνει τέτοια πράγματα» σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι με την μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπήκαν κουκούλες αλλά βγήκε το φίμωτρο. Τα μέλη της ΚΕ μπόρεσαν να ψηφίσουν χωρίς εκβιασμούς, bullying, τρομοκρατία», ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει τον Παύλο Πολάκη για πρόεδρο.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε πως ο ίδιος λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε πως είναι ένα κεφάλαιο και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για την χώρα. «Είναι ενεργός, είναι παρών. Ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος είναι παρών, είναι κάτι που μόνο εκείνος μπορεί να αποφασίσει». Παράλληλα, χαρακτήρισε αθλιότητες όσα έχουν ειπωθεί εις βάρος του, λέγοντας πως πρόκειται για «απαράδεκτες σκέψεις και διατυπώσεις, οι οποίες εκπορεύονται από τον κ. Κασσελάκη. Προσπάθησε ευθέως να τον κατεβάσει στο επίπεδό του, και ο κ. Τσίπρας έπραξε άριστα που επέλεξε την σιωπή και δεν επέλεξε να κατέβει σε αυτό το επίπεδο.

«Αν είχε πει ότι θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα αιτία των προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε εκλεγεί. Εξελέγη γιατί έκρυψε τον πραγματικό του εαυτό και γιατί δήθεν τον αγκάλιασε και βγήκε ως δήθεν υπερασπιστής του απέναντι στους δήθεν υπονομευτές».

Στο ερώτημα αν θα παραμείνει στο κόμμα σε περίπτωση νέας νίκης Κασσελάκη, ο πρώην υπουργός απάντησε «αν κερδίσει ο Κασσελάκης όποιος θέλει μένει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανέχεται πολιτικές ενέργειες που τον προσβάλλουν. Δεν θα ανεχόμαστε τον Κασσελάκη να λέει ό,τι θέλει»

Τέλος, κατά την εκτίμησή του, ο κ. Κασσελάκης «δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει στις εκλογές. Αλλά αν κερδίσει δεν σημαίνει ότι μπορεί να καταργήσει τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ».

enikos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos