Φοροεκπτώσεις έως 315% για επενδύσεις μικρομεσαίων – Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων Κύριο

Τα μέτρα για την επιχειρηματικότητα και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στον τουρισμό

Τα νέα όπλα για να ενισχύσει πολύ μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις ώστε να βρουν επενδυτές και συνεργάτες που θα τους δώσουν υπόσταση στην αγορά και θα τις μεταμορφώσουν σε ανταγωνιστικές παραγωγικές μονάδες παρουσιάζει το οικονομικό επιτελείο της η κυβέρνησης σε κοινή συνέντευξη τύπου. Συγκεκριμένα:

  • Διευρύνονται και επεκτείνονται οι φοροαπαλλαγές (50%) για τους επενδυτικούς αγγέλους (angel investors) που στηρίζουν νεοφυείς startups επιχειρήσεις. Το ανωτατο οριο από 300.00 ευρώ αυξάνεται σε 900.000 ευρ΄β
  • Αυξάνεται (ή και τριπλασιάζεται) σε έως 300% η φοροαπαλλαγή που ισχύει (200%) για δαπάνες Ερευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α).
  • Πρώτη φορά στα χρονικά δίνεται έκπτωση έως 250% σε όσες επιχειρήσεις γίνουν συνεργάτιδες σε μικρές startups ή και σε ερευνητικά κέντρα χρηματοδοτώντας την τεχνολογική εξέλιξη και έρευνα.

· Διευρύνονται τα κίνητρα για την καινοτομία, τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και εξαγορές με φορολογικές εκπτώσεις μέχρι και 315% για επενδύσεις στην έρευνα.

Παράλληλα, επεκτείνεται το πλαίσιο των κινήτρων για την εμπορική εκμετάλλευση ευρεσιτεχνίας (πατέντας), με στόχο να είναι πιο ελκυστική η ανάληψη του ρίσκου της επένδυσης σε έρευνα και ανάπτυξη.

Δείτε live

{https://youtu.be/N2VIwcCLR2U}

Εξειδίκευση Μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση & στον τουρισμό

Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν είναι κάτι στιγμιαίο ή περιστασιακό, είναι κάτι που συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενώ το ελληνικό παραγωγικό μοντέλο αλλάζει, τόνισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Μιχάλης Αργυρού, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΟ.

Ο κ. Αργυρού αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας η οποία αναπτύσσεται όλο και περισσότερο με βάση τις εξαγωγές. Μια εξωστρέφεια που δεν στηρίζεται μόνο στις υπηρεσίες, δηλαδή τον τουρισμό, καθώς η χώρα εξάγει πλέον περισσότερα αγαθά από ό,τι υπηρεσίες. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει ποσοστιαία τη μεγαλύτερη αύξηση στις εξαγωγές αγαθών.

Επίσης, η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πάνε κόντρα στην κρίση της βιομηχανικής παραγωγής, είπε ο κ. Αργυρού. «Η Ελλάδα επαναβιομηχανοποιείται, με τη βιομηχανία να αυξάνει τη συμμετοχή της στο ΑΕΠ και την απασχόληση ενάντια στο ρεύμα που επικρατεί».

Μίλησε για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, καθώς η αύξηση των εισοδημάτων είναι μεγαλύτερη από την αύξηση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο, το ελληνικό παραγωγικό μοντέλο αλλάζει, με τη σύνθεση του ΑΕΠ να μεταβάλλεται υπέρ των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Ο κ. Αργυρού εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, αφού οι θετικές τάσεις συνεχίζονται και το 2024. Όπως είπε, όλοι οι πρόδρομοι δείκτες και όλες οι προβλέψεις συνηγορούν ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να αναπτύσσεται ισχυρά τα επόμενα χρόνια.

1 4

1 5

1 6

1 7

1 8

«Το 2019 παραλάβαμε έναν αγροτικό τομέα με πολλά προβλήματα. Οι εξαγωγές λαχανικών αυξήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ οι εισαγωγές σε μικρότερο βαθμό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας.

2 1

2 2

2 3

2 4

2 5

Τα μέτρα στήριξης παρουσιάζουν:

- Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
- Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Ανάπτυξης
- Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού
- Νίκος Παπαθανάσης, Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos