Στενότερη τουριστική συνεργασία Ελλάδας- Ιταλίας -Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη της Ιταλίας

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη δέχθηκε στο γραφείο της επίσκεψη από τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα, κ. Πάολο Κούκουλι (Paolo Cuculi).

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση, διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται υπό το πρίσμα της συνέργιας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και πείρας και της κοινής αντιμετώπισης των προκλήσεων.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε την ανάγκη να αναβαθμιστεί η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας στον τομέα του τουρισμού σε στρατηγικό επίπεδο, με πρώτο βήμα την επικαιροποίηση του υφιστάμενου συμβατικού πλαισίου που υπεγράφη το 1986 (Συμφωνία Τουριστικής Συνεργασίας), έτσι ώστε να αποτυπωθούν και συμπεριληφθούν τα νέα δεδομένα και προτεραιότητες , πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Ιταλός Πρέσβης.

Ο κ. Κούκουλι επισήμανε το μεγάλο δυναμικό και την προστιθέμενη αξία μιας ενδεχόμενης συνέργειας των δύο χωρών, τονίζοντας την αξιοποίηση του ισχυρού και ιστορικού πολιτισμικού κεφαλαίου που διαθέτουν αμφότερες, για την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, κυρίως από μακρινές αγορές.

Η Υπουργός, από πλευράς της, σημείωσε το ενδιαφέρον της χώρας μας να αξιοποιήσει την ιταλική εμπειρία και τεχνογνωσία στην ανάδειξη και προώθηση λιγότερων γνωστών προορισμών.

Συμφώνησαν ότι μια επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στην Ιταλία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την εκκίνηση στενότερης συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, και δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο πραγματοποίησής της σε πρόσφορο χρόνο στο άμεσο μέλλον.

Κλείνοντας τη συνάντηση, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη σημασία της συμπόρευσης των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αφορμή την ανάδειξη εκπροσώπου της χώρας μας, Ελίζας Βόζεμπεργκ, στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και του προτεινόμενου ορισμού του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Επιτρόπου Αειφόρων Μεταφορών και Τουρισμού, η Υπουργός κατέδειξε τη συγκυρία ως την πλέον ευνοϊκή για την ανάδειξη του τουρισμού ως δυναμικού παράγοντα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

tornosnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos