Κινούνται για διαγραφή Κασσελάκη οι «87» -«Όποιος θεωρεί τις αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής δεν μπορεί να είναι μέλος του»

05 Οκτωβρίου 2024 19:48

Τροπολογία που θα θέτει εκτός ΣΥΡΙΖΑ όποιον θεωρεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής κατέθεσε ο Γιάννης Μπουλέκος, μέλος των «87» και της Κεντρικής Επιτροπής.

Η τροπολογία κατετέθηκε στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να συμπεριληφθεί στη σημερινή απόφαση και έγινε δεκτή με ευρεία πλειοψηφία.

«Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ομόφωνη συλλογική απόφαση τόσο του 4ου Συνεδρίου όσο και της Κ.Ε. του κόμματός μας. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν αποτελούν προϊόν διαπλοκής αλλά αίτημα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας. Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής δεν είναι αποδεκτές και τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει ως εξής: «Όποιος θεωρεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος και σίγουρα δεν μπορεί να έχει θέση ευθύνης σ' αυτό».

Η τροπολογία έρχεται να προστεθεί σε αυτή των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Κώστα Ζαχαριάδη που αφορά προσβλητικές αναφορές για διαπλοκή και θα ζητηθεί να ψηφιστεί και να μπει στην απόφαση της Κ.Ε.

Πρώην βουλευτής του κόμματος στέλνει τον Κασσελάκη στο Πειθαρχικό, ζητώντας τη διαγραφή του
Λίγο νωρίτερα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μουμουλίδης με καταγγελία του στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον Στέφανο Κασσελάκη. Του καταλογίζει αντικαταστατική, αντικομματική, αντισυντροφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ενώ ζητά τη διαγραφή του.

Η καταγγελία του έγινε γνωστή λίγο μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, κατά τη διάρκεια της συνόδου της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει κατατεθεί στο κομματικό Όργανο από την 1η Οκτωβρίου.

Δείτε την καταγγελία του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ
Αθήνα 1 Οκτωβρίου 2024
ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Θέμη Μουμουλίδη πρώην βουλευτή, Μέλους της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ
Κοινοποίηση:
Ράνια Σβίγγου , γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ
Νίκο Παππά , πρόεδρο ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητέ Πρόεδρε
Αγαπητά μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Συντρόφισσες και σύντροφοι
έρχονται στιγμές στη ζωή όλων μας που πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Αποφάσεις δυσάρεστες που είναι όμως επιβεβλημένες από το αξιακό σύστημα κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου, κάθε ενεργού πολίτη.
Έτσι και η απόφασή μου να προσφύγω στην Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι μια δύσκολη αλλά ηθικά επιβεβλημένη απόφαση. Έρχεται μάλιστα σε μια στιγμή που καθένας μας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρόκειται για απόφαση που δεν προσμετρά σκοπιμότητες και ισορροπίες, αλλά προτάσσει τον σεβασμό και την ηθική αποκατάσταση χιλιάδων ανθρώπων.

Συντρόφισσες και σύντροφοι
με λύπη και προβληματισμό βιώνουμε όλοι την παρατεταμένη κρίση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, του ιστορικού κόμματος της Αριστεράς. Η ιστορία έχει καταγράψει τους μεγάλους αγώνες για την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία που έχει δώσει η Αριστερά στην Ελλάδα σε όλες της τις εκφάνσεις. Και αυτοί οι αγώνες λοιδορήθηκαν .
Η σημερινή εικόνα παρακμής είναι πρωτοφανής , καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κινδυνεύει όχι μόνο να μεταλλαχθεί σε κάτι ξένο προς κάθε έννοια Αριστεράς, αλλά να αποχωριστεί και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας.
Ένας ατέλειωτος διχασμός και μια πρωτοφανής συνεχιζόμενη καθημερινή τοξικότητα παραλύουν κάθε έννοια λειτουργίας του ιστορικού κόμματός μας.
Παρακολουθήσαμε ενεοί όσα για περίπου ένα χρόνο εκφράστηκαν δια στόματος του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου του οποίου τη νόμιμη εκλογή ουδείς ουδέποτε αμφισβήτησε. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις συντεταγμένες συμπεριφορές των «φίλων» και οπαδών του που συνεχίζονται με τρόπο αήθη και κορυφώνονται μετά την μομφή της ΚΕ στο πρόσωπό του.
Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχτηκε για να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην επόμενη μέρα. Και εκλέχτηκε Πρόεδρος ενός Αριστερού Δημοκρατικού Ριζοσπαστικού κόμματος. Είχε επομένως υποχρέωση να αναλύσει και να συνθέσει, ενδεχομένως να συγκρουστεί με τελικό στόχο να ενώσει και να οδηγήσει την δική μας Αριστερά στην επόμενη μέρα. Εκλέχτηκε για να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος.
Και δυστυχώς κατέληξε ως πρόβλημα στην επίλυση των προβλημάτων.
Με λόγο τοξικό, συχνά ανιστόρητο , με δημόσιες δηλώσεις που ουδεμία σχέση έχουν όχι μόνο με την αριστερά αλλά με προοδευτικό κόμμα, πορεύτηκε με μοναδικό γνώμονα προσωπικές αισθητικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα επιλογές.
Κατάργησε στην πράξη τη συλλογικότητα.
Έδειξε εξ αρχής τις προθέσεις του να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην απέναντι όχθη των ιδεολογικών του καταβολών, προτάσσοντας την εμφανή επιλογή δημιουργίας ενός αρχηγικού κόμματος.
Επί δέκα και πλέον μήνες άλλαζε την ατζέντα κατά το δοκούν, με ειδήσεις που φιλοξενούν τηλεοπτικά πρωινά μαγκαζίνο, αποκομμένες από τα πολλαπλασιαζόμενα λαϊκά προβλήματα , προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε μια ανάλγητη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

Συντρόφισσες και σύντροφοι
οι ηγέτες εκλέγονται για να ενώσουν και όχι να διχάσουν , έρχονται να συνθέσουν και όχι να διαλύσουν και να τιμωρήσουν. Εκλέγονται για να διορθώσουν λανθασμένες πολιτικές επιλογές και όχι να οδηγήσουν ένα ιστορικό κόμμα στη μεταπολιτική τη συρρίκνωση και την απαξίωση.
Κυρίως όμως, οι ηγέτες οφείλουν να είναι μεγαλόψυχοι και όχι να λειτουργούν τιμωρητικά προς κάθε διαφορετική άποψη.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν συνέβη στην βραχύβια θητεία του Στέφανου Κασσελάκη.
Ουδέποτε σεβάστηκε τις καταστατικές λειτουργίες. Καταπάτησε κάθε αρχή συλλογικής λειτουργίας, αδιαφόρησε επιδεικτικά για κάθε έννοια κριτικής. Επέτρεψε να λειτουργήσει ένας επικίνδυνος πολιτικά «περίγυρος» που με τρόπο γκεμπελικό συνεχίζει να επιχειρεί δολοφονίες χαρακτήρων. Συνεχίζει και φροντίζει να συντηρεί μια δημόσια εικόνα βίαιης αντιπαράθεσης.
Είναι ό ίδιος «περίγυρος» που δημόσια υπόσχεται βία στο επικείμενο Συνέδριο.
Ο Στέφανος Κασσελάκης με λόγο εμπρηστικό λοιδόρησε και επιχείρησε να αποδημήσει την ιστορική κυβερνητική διαδρομή του κόμματος ταυτιζόμενος με την εικόνα που δημιουργούν τα συστημικά ΜΜΕ.
Σε μια πρωτοφανή κατασκευή εσωκομματικών εχθρών επιδόθηκε σε ένα απίστευτο κυνήγι μαγισσών, φτάνοντας στο σημείο όχι μόνο να κατηγορήσει και να προκαλέσει δημόσια τον ιστορικό ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, αλλά και να αμφισβητήσει την ηθική του διαδρομή, με ευθείες αδιανόητες κατηγορίες, τις οποίες ανασκεύαζε με άνεση ακροβάτη, γκρεμίζοντας την δημόσια εικόνα του κόμματός μας.
Η αντίφαση υπήρξε στη καθημερινότητά του.
Λειτούργησε ως εκκαθαριστής τιμωρός και όχι ως εγγυητής της ενότητας, με αποτέλεσμα εύλογα να δημιουργεί καθημερινά μέτωπα εναντίον του, αλλά και διασπάσεις και μαζικές δημόσια εκπεφρασμένες ή σιωπηρές αποχωρήσεις μελών.
Συρρίκνωσε τον αριθμό μελών και οδήγησε στον μαρασμό κάθε εσωκομματική λειτουργία.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ανεύθυνα και ανέξοδα οδήγησε ένα κόμμα της Αριστεράς στην παρακμή και στην εξαθλίωση.

Θα αναφερθώ σε κάποιες μόνο χαρακτηριστικές περιπτώσεις , των οποίων είστε γνώστες και οι οποίες οδήγησαν το κόμμα στην γελοιοποίηση, στον διασυρμό, στην πολιτική απαξία και στην ρευστοποίηση:

  • Στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε. μετά την εκλογή του, στην εισηγητική του ομιλία (Σάββατο 11/11/2023)αποκάλεσε το 1/3 των μελών του Σώματος «πέμπτη φάλαγγα» οδηγώντας τους στην έξοδο. Δηλαδή ελάχιστες μέρες μετά την εκλογή του επέφερε μία διάσπαση με το «Καλημέρα».
    • Στο δημόσιο λόγο του εξέφραζε προσωπικές απόψεις, εντελώς αντίθετες από τις επεξεργασμένες και ψηφισμένες θέσεις του κόμματος (π.χ. αμοιβές εργαζομένων με stock options, «κρατίδιο» το ψευδοκράτος , «σύγχρονη Ιερά Συμμαχία» το ΝΑΤΟ).
    • Πρόβαλε την προσωπική του ζωή με όρους lifestyle, τις βίλες του ανά τον κόσμο την αντίληψη του «χάρη σας κάνω» με την δήλωση: «και να μην δουλέψω ποτέ έχω πολλά χρήματα να ζήσω» [!!!].
    • Παρουσιάζοντας από τηλεοράσεως το πρόσφατα αγορασμένο σπίτι στο Κολωνάκι (έναντι 1,8 εκατ. χωρίς τις επισκευές) δήλωνε προκλητικά: «το όνειρο κάθε Έλληνα είναι να βάλει το κεφάλι του κάτω από ένα κεραμίδι» [!!!] την ώρα που οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έχουν γίνει μάστιγα και το κόστος για την μίσθωση κατοικίας ακόμα και σε υποβαθμισμένες λαϊκές περιοχές έχει εκτοξευτεί σε απαγορευτικά ύψη για απλή διαβίωση.
    • Ισχυρίζεται (ακόμα και τώρα) ότι με προσωπικά του χρήματα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ το Δώρο Χριστουγέννων και το μισθό μηνός Δεκεμβρίου 2023 όταν την ίδια ημέρα που κατέβαλε το δάνειο καταβλήθηκε -το αντίστοιχο- ποσό από το κόμμα και του επιστράφηκε αμέσως (επιβαρύνοντας το ταμείο του κόμματος με 5.520 ευρώ χαρτόσημο δανειακής σύμβασης).
    • Κατηγόρησε με μεταμεσονύκτια ανάρτηση του στα social media τον ιστορικό ηγέτη και πρώην πρωθυπουργό ως «υπονομευτή».
    • Κατηγόρησε το κόμμα (και τον Αλέξη Τσίπρα) για διαφθορά δηλώνοντας: «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρο χρήμα», κάτι που υπονοεί ότι υπήρξε ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ (του Τσίπρα) που έχει πάρει «μαύρα χρήματα».
    • Από το βήμα του συνεδρίου τον Φεβρουάριο του 2023 δημιουργώντας ένα εμπρηστικό κλίμα παρακινούσε τους παρευρισκόμενους (συνέδρους και παρατηρητές) να αποδοκιμάσουν τα στελέχη που διαφωνούσαν μαζί του δείχνοντας τους «εχθρούς»: «δείτε αυτούς στην πρώτη σειρά που δεν χειροκροτούν και δεν σηκώνονται όρθιοι(!!!) Ναύαρχε Αποστολάκη είσαι εξαίρεση».
    • Διέρρευσε ότι πίσω από το κείμενο των 87 στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας
    • Σήμερα ο μηχανισμός «φίλων» και οπαδών που συνοδεύει τον Στέφανο Κασσελάκη στις άτυπες περιοδείες του , ως απλού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξαπολύει σε συνελεύσεις ΟΜ και στα social media , εκστρατεία «δολοφονίας χαρακτήρων» για τον Αλέξη Τσίπρα και τα 87 (μετά 100) στελέχη της ΚΕ που υπέγραψαν το κείμενο διαφωνίας με τις επιλογές της προεδρίας Κασσελάκη, αμφισβητώντας την απόφαση της Κ.Ε.
    • Ο ίδιος «περίγυρος» διέρρεε χυδαία ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει συμβάλει στον έρανο για ενίσχυση των ΜΜΕ του κόμματος που βρίσκονται στο όριο της χρεοκοπίας
    • Με προσωπική του απόφαση αιφνιδιαστικά άλλαξε την εκπροσώπηση της Κ.Ο. διχάζοντας την, ενώ μέχρι τότε ομόθυμα, με πλήρη επάρκεια και απολύτως αποτελεσματικά λειτουργούσε στο κοινοβούλιο.
    • Οδήγησε την Κ.Ε. σε διχασμό αρνούμενος να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές από την βάση, επαναλαμβάνοντας με έπαρση: «καταθέστε μου μομφή».
    • Μετά την έκπτωση του από Πρόεδρος (8/9/2024) αποκάλεσε από το βήμα της Κ.Ε. που του επιτράπηκε να μιλήσει όσους ψήφησαν υπέρ της μομφής (τα 2/3 της Κ.Ε.) ως «κουκουλοφόρους».
    • Τρεις ημέρες μετά την έκπτωση του προσπάθησε να επανέλθει στην θέση του αμφισβητώντας την νομιμότητα της διαδικασίας που ο ίδιος προκάλεσε και ακολούθως μίλησε για «εκτροπή», σε μια προσπάθειά του να διατηρήσει το εκρηκτικό κλίμα .
    • Η αμφισβήτηση της νόμιμης απόφασης της ΚΕ συνεχίζεται. Οργανωμένοι οπαδοί και ακόλουθοι του Στέφανου Κασσελάκη έχουν δημιουργήσει μια φράξια εντός του ΣΥΡΙΖΑ , αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς βίαιης και χυδαίας συμπεριφοράς.
    • Την ίδια στιγμή το απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σε μήνυμά του, αποδεικνύοντας πως «τίποτε δεν κατάλαβε» , μιλάει για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ», περιβαλλόμενος από «νεόκοπα» μέλη , εγνωσμένης δεξιάς ιδεολογικής διαδρομής, που συμπεριφέρονται ως οι συνεχιστές της ιστορίας της Αριστεράς στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας ιστορικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ως «άτομα χουντικής αντίληψης».[!!!]

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Είμαι βέβαιος ότι κατά την ερευνά σας στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ θα βρείτε τεκμήρια ισχυρότερα των όσων σας παραθέτω.
Για όλους τους παραπάνω λόγους που στοιχειοθετούν αντικαταστατική, αντικομματική αντισυντροφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, αλλά και λόγους ηθικής τάξης,
ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να παραμένει μέλος του κόμματος και μάλιστα να υπαινίσσεται .
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει.
Η Αριστερά πρέπει να προχωρήσει.
Σας καλώ με την αρμοδιότητα που σας δίνει το καταστατικό μας να υπερασπιστείτε την ιστορική διαδρομή κόμματος και μελών.
Κορυφαία προϋπόθεση είναι η πιστή τήρηση των καταστατικών κανόνων από όλους. Κανείς δεν δικαιούται να αυθαιρετεί. Και δυστυχώς σήμερα κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν με θράσος να αυθαιρετούν.

Συντρόφισσες και σύντροφοι
η δημόσια επιστολή που απευθύνατε προς τα μέλη της ΚΕ [ και η οποία έπρεπε να είχε σταλεί μήνες πριν στις οργανώσεις] στη συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου, βρήκε το σύνολο των μελών της ΚΕ ταυτισμένα με το περιεχόμενό της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περάσει στην επόμενη μέρα δυναμικά και αποφασιστικά.
Όμως είναι προφανές ότι αυτό δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί εάν η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ένα όργανο εκλεγμένο από το Συνέδριο, δεν εφαρμόσει με αυστηρότητα το καταστατικό προς κάθε κατεύθυνση.
Όποιος βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση σε αυτόν
Όποιος καθυβρίζει την ιστορία και συντρόφους του δεν έχει θέση σε αυτόν
Όποιος διχάζει με τοξικό λόγο αρνούμενος την πολιτική αντιπαράθεση δεν έχει θέση στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ρόλος σας είναι ιστορικός.
Οι καθαρές και υπεύθυνες πολιτικές επιλογές και οι καθαρές λύσεις είναι μονόδρομος. Στη δημοκρατική λειτουργία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και πολλούς άλλους, που μπορείτε να διαπιστώσετε στην έρευνα που οφείλετε να κάνετε, προσφεύγω στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματός μας και ΖΗΤΩ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ του Στέφανου Κασσελάκη ενώπιόν σας με το ερώτημα της διαγραφής.
Γνωρίζοντας προσωπικά την ιστορική διαδρομή των περισσοτέρων εκ των μελών της Επιτροπής , δηλώνω εκ προοιμίου ότι η απόφασή σας θα είναι σεβαστή , καθώς επίσης και ιστορική.
Μια Αριστερά δίχως ηθική δεν έχει λόγους ύπαρξης.
Μια Αριστερά χωρίς κανόνες είναι καταδικασμένη να σβήσει.
Μια Αριστερά χωρίς συντροφικότητα και συλλογικότητα είναι ασύμβατη με τα κοινωνικά συμφέροντα

Συντροφικά
ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
π.βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , Μέλος Κ.Ε.»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos