Σκυλακάκης για ρεύμα: Τέλος το νυχτερινό, έρχεται διζωνικό τιμολόγιο για το μεσημέρι και το Σαββατοκύριακο

09 Οκτωβρίου 2024 10:56

«Ο νέος αυτός τρόπος θα δώσει σημαντικά φθηνότερο ρεύμα για τους καταναλωτές» Σκυλακάκης για ρεύμα: Τέλος το νυχτερινό, έρχεται διζωνικό τιμολόγιο για το μεσημέρι και το Σαββατοκύριακο

Για τις τιμές στο ρεύμα και τις αλλαγές που σχεδιάζονται στα τιμολόγια μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, στο Action24, σημειώνοντας ότι «οι τιμές του ρεύματος τις πρώτες 10 μέρες του Οκτωβρίου έχουν πέσει, διότι έχει τελειώσει η περίοδος της υψηλής ζήτησης».

Σχετικά με τις δύο σημαντικές αλλαγές που έρχονται, η πρώτη, όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, είναι ότι θα πάμε σε ένα δυναμικό τιμολόγιο, το πορτοκαλί, που θα αφορά τις επιχειρήσεις για αρχή, ενώ σημείωσε ότι τα πράσινα τιμολόγια τελειώνουν ως θεσμική ρύθμιση στο τέλος του χρόνου και από κει και πέρα θα πρέπει οι καταναλωτές να επιλέξουν ένα νέο «χρωματιστό» τιμολόγιο ρεύματος.

Και η δεύτερη αλλαγή είναι «ότι θα περάσουμε από το νυχτερινό τιμολόγιο σε ένα διζωνικό ρεύμα». Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή έχει μείνει ένα «απομεινάρι» φθηνού ρεύματος. «Το νυχτερινό ρεύμα χορηγούνταν από την τότε ΔΕΗ τις νυχτερινές ώρες που δεν υπήρχε ζήτηση. Πλέον με τις ΑΠΕ, το φθηνό ρεύμα το έχουμε το μεσημέρι όταν λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά και τα Σαββατοκύριακα, προπαντός τις Κυριακές. Έχει λοιπόν νόημα να μετακινήσουμε τη ζήτηση εκεί που υπάρχει η φθηνή τιμή, για να είναι χαμηλότερα τα τιμολόγια που θα μπορούν να δίνουν οι πάροχοι», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Και συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι «θα πάμε σε δύο ζώνες, η μία ζώνη θα είναι τις μεσημεριανές ώρες (10 το πρωί με 3 μ.μ.) και όλο το Σαββατοκύριακο. Αυτή τη ζώνη μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πιθανό να την εισάγουμε», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos