Κασσελάκης: Το Συνέδριο θα αποφασίσει αν είμαι πρόεδρος -«Καληνύχτα, κουράστηκα», σχολίασε ο Πολάκης

11 Οκτωβρίου 2024 08:26

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη μετά την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και δύο 24ωρα πριν ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντρική Επιτροπή.

Σε μια κρίσιμη για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ συγκυρία, εν μέσω πολεμικών ιαχών από τους «κασσελίστας» και τους «87», ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε τα χαρτιά του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι ο ίδιος είναι de facto και de jure πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και υποστήριξε ότι είναι αυτονόητο καταστατικά ότι το Συνέδριο πρέπει να αποφανθεί αν εγκρίνει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Ακόμη και αν ακυρωθεί η πρόταση μομφής από το Συνέδριο, θα συνεχίσουμε κανονικά για εκλογή προέδρου και με δική μου πρωτοβουλία» σημείωσε.

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε: «Βεβαίως, θα πάμε σε εκλογές ό,τι και να γίνει».

Στο ερώτημα γιατί πήρε τα πράγματά του από την Κουμουνδούρου, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι το πρωί εκείνης της ημέρας είχαν κλειδώσει τα e-mail του.

«Συνειδητοποίησα ότι υπήρχε μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον ΣΥΡΙΖΑ και είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να μη ρίξω λάδι στη φωτιά. Το μόνο που έκανα είναι να ανακαλέσω το πληρεξούσιο προς τον γενικό διευθυντή του κόμματος, για να μην έχω ευθύνη για όποιες αποφάσεις δεν έχουν την έγκρισή μου» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Κασσελάκης: «Ποτέ δεν έχω προκαλέσει»
«Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Ποτέ δεν έχω προκαλέσει, κανένα. Δεν προκάλεσα εγώ αυτές τις καταστάσεις. Από τις πρώτες εβδομάδες με κατηγορούσαν για ολιγαρχία, με έχουν πει Πέπε Γκρίλο», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όλο αυτό γίνεται γιατί οι τομές που πρέπει να έρθουν στο κόμμα προκαλούν αλλαγές σε ανθρώπους που έχουν μάθει να πολιτεύονται με έναν τρόπο μέσα στο κόμμα», πρόσθεσε.

Για Αλέξη Τσίπρα
Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι αρνείται να πιστέψει ότι «πρώην πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Αν επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή, το πιο έντιμο πράγμα θα ήταν να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ πρόσθεσε πως μετά την αμφισβήτηση στο συνέδριο έκανε τα πάντα για να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση.

«Μου είχε πει, μάλιστα, τότε ότι ήταν υπερήφανος για το κόμμα. Μετά προσπάθησα να συνεργαστούμε και δεν υπήρχε ανταπόκριση», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για την παραίτηση Ηλιόπουλου
«Ουδέποτε ζήτησα από οποιονδήποτε να παραιτηθεί για να μπω στη Βουλή. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι κομματικό. Ουδέποτε πίεσα κανέναν προς αποχώρηση. Σεβάστηκα την επιλογή της επιλαχούσας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είμαι πολύ αριστερός και είμαι περήφανος για αυτό»
Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι όσο ήταν το καλοκαίρι στις φωτιές, «μερικοί σύντροφοι συνεδρίαζαν μέσω ζουμ για το πώς θα μπλοκάρουν την πορεία προς το συνέδριο».

«Όνομα και πράγμα συντροφικότητα», είπε, σχολιάζοντας τις σκληρές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του.

«Είμαι πολύ αριστερός και είμαι περήφανος για αυτό. Αριστερός είναι αυτός που τσαντίζεται με την αδικία», πρόσθεσε.

«Δεν είπα για κουκουλοφόρους, είπα ότι σε μέλη της ΚΕ, μερικοί τους φόρεσαν κουκούλα δηλαδή έκρυψαν την ψήφο τους. Υπήρχε μια ψηφοφορία που ενώ αποφασίστηκε να είναι μυστική, τελικά υπήρχαν και τηλέφωνα. Μέλος της Νέας Αριστεράς, ψήφισε από το τηλέφωνο γιατί δεν είχε παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή», πρόσθεσε.

«Θα πάμε σε συνέδριο και θα κάνουμε και εκλογή προέδρου» επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης.


«Θέλουν κάποιοι να με αποκλείσουν από υποψήφιο και να αναβάλουν το συνέδριο. Όντως υπάρχει αυτό το σενάριο αλλά δε θα το επιτρέψω. Δε θα επιτρέψουμε σενάριο αναβολής συνεδρίου ή εκλογής προέδρου. Και να κάνουν εκλογή Κ.Ε. την ίδια μέρα», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η Επιτροπή μπορεί να αποκλείσει την υποψηφιότητά μου αλλά μπορεί να ακυρωθεί αυτό. Στελέχη που με έχουν πει Μουσολίνι και Γκέμπελς και ότι δε θα έχω δεύτερη ευκαιρία στη χώρα (υπονοώντας την Όλγα Γεροβασίλη), αυτοί ουδέποτε έχουν πάει στην επιτροπή δεοντολογίας. Αυτό αποδεικνύει ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά. Τη λύση θα τη δώσει η βάση με νέο καταστατικό», είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Όποιος νομίζει ότι θα φύγω από την χώρα, πλανάται πλάνην οικτρά»
Με αφορμή τα διαδικαστικά προβλήματα και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, είπε ότι μελλοντικά «την λύση θα την δώσει η βάση του κόμματος με νέο καταστατικό» και πρόσθεσε «έχω καταθέσει την πρόταση μου, που είναι είναι συμμετοχική αμεσοδημοκρατία. Πρέπει να φτιάξουμε το κόμμα μας για να φτιάξουμε τη χώρα, πρέπει να γίνουν βαθιές τομές. Έκανα τις προτάσεις μου, αλλά δυστυχώς τις έχουν εμποδίσει. Όποιος νομίζει ότι θα φύγω από την χώρα, πλανάται πλάνην οικτρά».

«Ένα εξώδικο είναι μια επίσημη διαμαρτυρία, δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω το κόμμα νομικά»
Για το εξώδικο, είπε: «Η διαρροή προσωπικών δεδομένων σήμερα μπορεί να συμβεί σε μένα, αύριο μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ένα εξώδικο είναι μια επίσημη διαμαρτυρία. Κάποιος πρέπει να παίρνει μία ξεκάθαρη στάση. Υπάρχουν συνταγματικά δικαιώματα ισονομίας. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω το κόμμα νομικά. Στρέφομαι κατά του φυσικού προσώπου».

«Να λήξει η συζήτηση περί κόμματος Κασσελάκη»
Για τους αντιπάλους του, είπε: «Δεν διαφωνούν μαζί μου ιδεολογικά και δεν υπάρχει αντιπρόταση από την πλευρά τους. Γίνεται λόγω μιας εμμονής στο πρόσωπο μου, το καινούργιο απέναντι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει την βάση να εκλέγει. Να λήξει η συζήτηση περί κόμματος Κασσελάκη. Η βάση θα δώσει τις λύσεις. Δεν πρόκειται να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα κάνω νέο κόμμα».

Για τους αντιπάλους του και το πόθεν έσχες
Για το αν θα έχουν θέση στο κόμμα οι αντίπαλοί του, όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης, είπε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχει όποιος αποφασίζει η βάση. Θα μείνω τον ΣΥΡΙΖΑ όποιος κι αν εκλεγεί».

Για το πόθεν έσχες του, είπε: «Το πόθεν έσχες ήταν για την ημέρα ανάληψης της προεδρίας πριν από τον γάμο. Το πόθεν έσχες του Τάιλερ δεν θα έχει σκιές».

Για την προβολή της προσωπικής του ζωής και το σενάριο της ενιαίας Κεντροαριστεράς
Για την προβολή της προσωπικής του ζωής και τον γάμο του, είπε: «Είναι δικαίωμά μας να περάσουμε μερικές ωραίες στιγμές με τους φίλους μας. Όχι, δεν απολογούμαι».

Για το σενάριο της ενιαίας Κεντροαριστεράς, είπε ότι τέτοιες πιέσεις προέρχονται από ατζέντες επιχειρηματικές και μιντιακές και πρόσθεσε ότι η βάση κάθε κόμματος πρέπει να νομιμοποιήσει τον αρχηγό της και να κατευθύνει το κόμμα σε συνεργασία ή όχι.

Πολάκης: Καληνύχτα, κουράστηκα
Λίγο μετά την πρώτη τοποθέτηση που πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1 ήρθε και η αντίδραση του Παύλου Πολάκη.

«Βαρετά πραγματα,ανευρα,κομπιαζοντα,
τρικυμιώδη,πισω μπρος,χωρις ειρμο χωρις γραμμη και χωρις προγραμμα.
Κουβεντα επι της διαδικασιας για 25 λεπτα για να δικαιολογηθουν τα αδικαιολογητα!!
Κριμας…..
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αξιζει και χρειαζεται ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
Καληνυχτα,κουραστηκα σημερα.
Δειτε τη συνεντευξη μου στο ATTICA και βρειτε τις διαφορές…», αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos