Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 59,92% - «Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι» δήλωσε Κύριο

Η επανεκλογή Ανδρουλάκη, τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα και οι δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρατώντας καθαρά στον β' γύρο των εκλογών με ποσοστό 59,92% έναντι του Χάρη Δούκα επιβεβαιώνοντας την εσωκομματική του κυριαρχία. Έλαβε 126.222 ψήφους – λιγότερους πάντως από τους 139.000 που είχε πάρει στις εκλογές του 2021, όταν είχε επικρατήσει στη «μονομαχία» με τον Γιώργο Παπανδρέου – και πέρα από την Κρήτη, όπου είχε τα συνήθη εντυπωσιακά αποτελέσματα, επικράτησε σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες, πλήν της Ηπείρου, ακόμα και στην Αθήνα, όπου δήμαρχος είναι ο αντίπαλός του.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν, ο Χάρης Δούκας έλαβε 40,08% , δηλαδή 84512 ψήφους. Συνολικά, στη διαδικασία συμμετείχαν 213.001 φίλοι και μέλη του κόμματος, με 209.969 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Στη νικητήρια δήλωσή του, μπροστά σε πλήθος συγκεντρωμένων έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, στο ημίχρονο του αγώνα Ελλάδα – Ιρλανδία, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ενωτικά, με τους υπολοίπους υποψηφίους στην πρώτη γραμμή, ενώ απηύθυνε ανοικτό προσκλητήριο στους απογοητευμένους από την κυβέρνηση.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, ο Χάρης Δούκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Σε δηλώσεις του, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Δούκας τόνισε πως η ενότητα και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την ισχυροποίηση του κόμματος. «Συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει», δήλωσε, τονίζοντας τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας.

Τα τηλεφωνήματα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε επίσης τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί σύντομα με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνεχάρη επίσης τον κ. Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του, εκφράζοντας ευχές για καλή δύναμη στο έργο του.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Στέφανου Κασσελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα συγχαρητήριά του για την επανεκλογή του – αλλά φρόντισε να διανθίσει την σχετική ανάρτησή του με αναφορές στις «άψογες δημοκρατικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ», επιχειρώντας να αντιπαραβάλει την συγκεκριμένη εκλογή με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας στην αποπομπή του από την ηγεσία και τον αποκλεισμό του από τις υποψηφιότητες.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στον Σκάι, η οποία σχολίασε τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας και το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ. Η κυρία Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να «διαβάσει» τη νέα ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος εκπροσωπεί απόλυτα το 60% των ψηφοφόρων ούτε ο Χάρης Δούκας το 40%. Κάλεσε τον επανεκλεγέντα πρόεδρο να δώσει έμφαση στη συλλογική ηγεσία και την ενότητα, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ εξαρτάται από τις στρατηγικές επιλογές του. Αναφορικά με τον δικό της ρόλο στην πολιτική σκηνή, η κ. Διαμαντοπούλου δεν αποκάλυψε αν περιμένει κάποια επίσημη πρόσκληση από τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «μεγάλωσε» μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ο Παύλος Γερουλάνος,σε ανάρτησή του τόνισε ότι η εκλογική διαδικασία απέδειξε τη ζωντάνια του ΠΑΣΟΚ και τη δυνατότητά του να αναδειχθεί ως κεντρική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό. Ο Μιχάλης Κατρίνης, δήλωσε επίσης τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο». Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, δηλώνοντας «στην πρώτη γραμμή».

Ανδρουλάκης: Πρέπει να νικήσουμε τη ΝΔ, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα
«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή και για τη μεγάλη ευθύνη να με εμπιστευτείτε ξανά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Ανδρουλάκη έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Μαζί μπορούμε, μαζί θα κερδίσουμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, στις νεώτερες γενιές και σημείωσε ότι οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι.

«Ειδικά αυτήν την εποχή που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που οι σημαίες ευκαιρίες ξέφτισαν, τώρα που τα μάτια των περισσότερων Ελλήνων στρέφονται στην παράταξή μας. Είμαστε εδώ να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους πολίτες που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία, όσους τον στήριξαν, την οικογένειά του και τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του για τη στάση τους, καθώς έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών. «Είμαι βέβαιος ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη. Αύριο ενωμένοι θα πάμε το κίνημά μας ακόμα ψηλότερα».

«Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. Οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθούμε στις νέες τους προσδοκίες, για να τελειώσει η παντοκρατορία της ΝΔ», είπε.

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και αγώνα, θα τον κάνουμε και θα κερδίσουμε. Η παράταξή μας θα πορευτεί με αξιοπιστία, σοβαρότητα και προτάσεις, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων, είπε δίνοντας έμφαση στο ΕΣΥ, την Παιδεία, τη στέγαση, την οικονομία. Απηύθυνε προσκλητήριο προς τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κοινωνική πολιτική. «Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε με αξιοπιστία, χωρίς λαϊκισμό και πολιτικό ήθος. Πάνω απ' όλα όμως, έχουμε χρέος σε μια εποχή που υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική να προχωρήσουμε με ακλόνητο ήθος. Η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική, αλλά είναι ταυτόσημες. Δεν αγωνίζομαι για την εξουσία αλλά για μια πιο δίκαιη κοινωνία».

«Υπόσχομαι στους Έλληνες πολίτες ότι θα αγκαλιάσουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες. Η χώρα χρειάζεται μεγάλες και γενναίες αλλαγές. Και γι' αυτό πρέπει πάνω απ' όλα να νικήσουμε τη ΝΔ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν τον νέο μεγάλο αγώνα. Και είμαι σίγουρος ότι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι έγινε σήμερα ένα άλλο βήμα. Έχουμε χρέος να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και την πατρίδα μας πιο ισχυρή, ανέφερε, καλώντας να ενωθεί ο ελληνικός λαός σε ένα προοδευτικό σχέδιο που θα γίνει κυβερνητικό σχέδιο στις επόμενες εκλογές. «Ένα νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα το βράδυ. Σηκώνουμε ξανά περήφανα τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Θα καταφέρουμε νέες νίκες», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, επέστρεψε ως δύναμη προόδου και δύναμη αλλαγής» κατέληξε.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

13ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Σήμερα την 13η /10/2024και ώρα 22.20 μ.μ. ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου.

Συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του Κινήματος.

Ανακοινώνεται ότι από τα 908 εκλογικά τμήματα της Χώρας και 19 εκλογικάτμήματα του Αποδήμου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, έλαβαν με σειράκατάταξης:

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 59,9%

ΔΟΥΚΑΣ ΧΑΡΗΣ 40,1%

Κατόπιν των ανωτέρω ανακοινώνεται ότι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος

Αλλαγής εκλέγεται ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos