300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα ναυπηγεία της ONEX Τσούνης-Θεοδωρικάκος: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ενίσχυση των επενδύσεών τους στην Ελλάδα

31 Οκτωβρίου 2024 09:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ONEX
  • ΤΣΟΥΝΗΣ
  • ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στα ναυπηγεία της ONEX Τσούνης-Θεοδωρικάκος: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ενίσχυση των επενδύσεών τους στην Ελλάδα

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν τη συνεχή υποστήριξη και ενίσχυση των επενδύσεών τους στην Ελλάδα, σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και με την γενική γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Στελλίνα Σιαράπη, στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων ΟΝΕΧ στην Ελευσίνα, ενώ τους συνόδευαν εκπροσωποι της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και συνεργάτες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ομίλου ONEX, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στελέχη του ομίλου παρουσίασαν αναλυτικά τις τρέχουσες και μελλοντικές στρατηγικές κινήσεις, οι οποίες αναμένεται να μετατρέψουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου σε έναν από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς, ενεργειακούς και εφοδιαστικούς κόμβους στην περιοχή της Μεσογείου. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι επικείμενες επενδύσεις της ΟΝΕΧ που πρόκειται να αναδείξουν την Ελλάδα σε κεντρικό κόμβο καινοτομίας στην περιοχή, μετασχηματίζοντας τους τομείς της άμυνας και της ναυπηγοεπισκευής και δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ευρύτερο οικονομικό αποτύπωμα, αλλά και στις έως τώρα πρωτοβουλίες του ομίλου που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εν γένει αναβίωση του κλάδου στη χώρα και σταδιακά οδηγούν στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας, συνοδεία διευθυντικών στελεχών του ομίλου ανέλαβε την ξενάγηση των επισκεπτών στις υπερσύγχρονες ναυπηγικές εγκαταστάσεις, όπου ενημερώθηκαν από κοντά για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των διάφορων πλοίων, αλλά και για τους εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα των τελευταίας τεχνολογίας δεξαμενών, που τέθηκαν σε λειτουργία προσφάτως.

«Η επίσκεψη», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία της τριμερούς συνεργασίας, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Αμερικανικής Πρεσβείας και του ιδιωτικού τομέα για την μακροπρόθεσμη και σταθερή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αφού συνομίλησε με εργαζόμενους και μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής που στεγάζει το Ναυπηγείο, τόνισε: « Η ναυπηγική βιομηχανία, η γαλάζια οικονομία της πατρίδας μας είναι στο κέντρο του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Δε νοείται η Ελλάδα, μια πανίσχυρη ναυτική δύναμη να μην διαθέτει έναν αντιστοίχως πανίσχυρο ναυπηγικοεπικευαστικό κλάδο. Για το υπουργείο Ανάπτυξης και την ελληνική κυβέρνηση οι νέες επενδύσεις ναυπηγικού χαρακτήρα θεωρούνται στρατηγικής φύσεως για τη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διευκόλυνση και προώθηση της υλοποίησής τους. Η ΟΝΕΧ μέσα σε ενάμισι χρόνο από την εγκατάστασή της στο Ναυπηγείο Ελευσίνας υπολογίζεται ότι κατόρθωσε να κάνει τζίρο 120 εκατομμύρια, ενώ 450 εργαζόμενοι εργάζονται ήδη και αμείβονται κανονικά. Αυτό είναι τρομερή επιτυχία και είμαστε εδώ να το αναδείξουμε και να το στηρίξουμε».


Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ομίλου για τις νέες επενδύσεις και κατασκευές αναφερόμενος στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευαστικής, τόνισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιδιώκουν τη συνεχή υποστήριξη και ενίσχυση των επενδύσεών τους στην Ελλάδα. Πρόσφατα, επένδυσαν 125 εκατομμύρια δολάρια στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του κλάδου. Πριν από αυτήν την επένδυση, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ήταν πολύ λιγότεροι· σήμερα, αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αυτή η εξέλιξη προσφέρει μια νέα αίσθηση ελπίδας στους ανθρώπους. Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να συντηρούν τις οικογένειές τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην κοινωνική συνοχή. Αυτή η επένδυση όχι μόνο υποστηρίζει τις οικογένειες αλλά ενισχύει και την οικονομία, τόσο της Ελλάδας όσο και της Αμερικής. Οι δύο χώρες μας συνεργάζονται στενά, όχι μόνο για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας αλλά και για τη στήριξη των ανθρώπων της».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας, αναφέρθηκε στις νέες επενδύσεις, στο ιδιαίτερα φιλόδοξο πλάνο για 3.000 νέες θέσεις εργασίας σε βάθος τριετίας και στον τζίρο εκατομμυρίων του ομίλου: «Το όραμά μας, ένα εθνικό όραμα που ξεκινάει από το 2019 με στόχο τα ελληνικά ναυπηγεία να μετατραπούν σε hub τεχνολογικό, κατασκευαστικό, που θα παρέχει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει καθοριστικά στο ΑΕΠ της χώρας. Μαζί με τους εργαζόμενους κατορθώσαμε να αλλάξουμε την εικόνα των Ναυπηγείων και μέσα σε δυόμισι χρόνια δραστηριοποιούμαστε στον τομέα των επισκευών, των ναυπηγικών και αμυντικών προγραμμάτων, αλλά και της ενεργειακής μετάβασης».

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Θεοδωρικάκος στο ΕΡΤnews: Στις 26 Νοεμβρίου ψηφίζεται η Νέα Ανεξάρτητη Αρχή του Καταναλωτή (βίντεο)
  • Αυτά είναι τα τέσσερα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα 2,6 εκατ. συνταξιούχων με 1,3 δισ. ευρώ το επόμενο δίμηνο
  • WindEurope: Η Ευρώπη χρειάζεται πρόσθετες επενδύσεις 2,4 δισ. ευρώ στα λιμάνια για να στηρίξει τα υπεράκτια αιολικά
  • Διευρύνονται οι επενδύσεις στον τουρισμό – Μύκονος και Ιόνιο στο επίκεντρο
  • Τσιάρας στο ΕΡΤnews: Ορόσημο η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες - Ο διάλογος προϋπόθεση για την επόμενη ημέρα του ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)
  • ONEX: 5ετές επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των ναυπηγείων στη Σύρο
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« ΣΥΡΙΖΑ - Στέφανος Κασσελάκης:...
Ο. Κεφαλογιάννη: «Έχουμε κονδύ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμενος για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και οπλοφορία

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμ...

28 Νοεμβρίου 2025
Τ.Ε. Βόλεϊ Κυκλάδων: Η ματσάρα στις κορασίδες του Α.Ο. Πάρου και η παρουσία του Νηρέα

Τ.Ε. Βόλεϊ Κυκλάδων: Η ματσάρα στις...

27 Νοεμβρίου 2025
Ακίνητα: Χρυσές δουλειές στο ελληνικό real estate – Τήνος και Πάρος κινούνται υψηλότερα από το Μαϊάμι

Ακίνητα: Χρυσές δουλειές στο ελληνι...

26 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Κλήρωση Τζόκερ 02/12/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Κλήρωση Τζόκερ 02/12/2025: Αυτοί εί...

02 Δεκεμβρίου 2025
Volley League Γυναικών: Ο Α.Ο. Θήρας υπέκυψε στην αγωνιστική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού

Volley League Γυναικών: Ο Α.Ο. Θήρα...

02 Δεκεμβρίου 2025
Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο, είμαστε έτοιμοι

Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο, ε...

02 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ