300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στους δρόμους της Αθήνας 1.388 κάμερες: Με SMS θα ενημερώνονται οι οδηγοί ότι ελέγχονται για παράβαση -Ψηφιοποιείται η διαδικασία

28 Νοεμβρίου 2024 13:07
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Στους δρόμους της Αθήνας 1.388 κάμερες: Με SMS θα ενημερώνονται οι οδηγοί ότι ελέγχονται για παράβαση -Ψηφιοποιείται η διαδικασία

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Το καλοκαίρι του 2025 θα τεθούν σε λειτουργία 1.388 κάμερες τροχαίας, αστυνόμευσης και ασφάλειας των πολιτών που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο και θα βεβαιώνουν παραβάσεις ψηφιακά.

Αυτό περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο που παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι νέες κάμερες θα βεβαιώνουν ψηφιακά τις εξής παραβάσεις:
υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
χρήση κινητού τηλεφώνου,
παράνομη χρήση ΛΕΑ,
oδήγηση οχήματος χωρίς ασφάλιση,
κυκλοφορία οχήματος χωρίς έγκυρο δελτίο ΚΤΕΟ.
Οι κλήσεις θα βεβαιώνονται από την Τροχαία και θα αποστέλλονται στις θυρίδες των πολιτών στο gov.gr, ενώ ψηφιακά θα μπορεί να γίνεται και η πληρωμή, αλλά και οι τυχόν ενστάσεις.

Πώς θα βεβαιώνονται οι παραβάσεις από τις κάμερες -Η διαδικασία
Ειδικότερα, πρόκειται για 388 υπερσύγχρονες κάμερες παρακολούθησης της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη -με στόχο τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών που προκαλούνται-, τις οποίες θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Αττικής, με σύμβαση που υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες, και η κυβέρνηση θα προσθέσει άλλες 1.000 κάμερες στην Αθήνα, καθώς και σε άλλα σημεία που υπέδειξε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υλικό θα αποστέλλεται αυτομάτως σε κεντρικό server διαχείρισης παραβάσεων, ενώ, για να τηρηθεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα καταγράφεται μόνο το πίσω μέρος του οχήματος, ώστε να μη διακρίνονται οι επιβαίνοντες. Αποκλειστική πρόσβαση θα έχει μόνο η Ελληνική Αστυνομία, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές στους παραβάτες, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

«Φιλοδοξούμε να λειτουργήσει προληπτικά, να αποτρέπει παραβάσεις, να βοηθάει για άμεσες παρεμβάσεις και ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαλεύκανση υποθέσεων» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος συντόνισε την παρουσίαση.

Σταϊκούρας: Πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, είπε ότι την προηγούμενη 10ετία η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των θυμάτων από τροχαία, λόγω των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων. «Όμως, αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των οχημάτων στους δρόμους και η Ελλάδα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά ατυχημάτων με δίκυκλα και τετράτροχα» εξήγησε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

«Συνεχίζουμε την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων.
Ενισχύουμε έργα αναβάθμισης της ασφάλειας των υφιστάμενων υποδομών.
Εκσυγχρονίζουμε τον ΚΟΚ ώστε να εναρμονίζεται με την επικινδυνότητα των οδικών παραβάσεων.
Θεσπίζουμε κίνητρα για την ανανέωση του στόλου οχημάτων.
Δρομολογούνται, επίσης, η ψηφιακή καταγραφή των παραβάσεων και η αποτελεσματικότερη διαδικασία είσπραξης.
Ιδρύουμε Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας».
«Η κυβέρνηση, σήμερα, στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου τροχαίας αστυνόμευσης, δρομολογεί την ψηφιακή καταγραφή των παραβάσεων και την αποτελεσματική είσπραξη των προστίμων. Η πρωτοβουλία αφορά την ανάπτυξη του δικτύου των καμερών μέσα από διαγωνισμό παραχώρησης και τη δημιουργία ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος, τη διαχείριση του οποίου θα αναλάβει ένας υφιστάμενος φορέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Υπηρεσία Οδικών Τελών - Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικών Υποδομών» ανέφερε.

Κλείνοντας, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε: «Όλοι συμμετέχουμε σε μια προσπάθεια και οφείλουμε να επιτελέσουμε το μέρος του έργου και της ευθύνης που μας αναλογεί, προκειμένου να ενισχύσουμε το επίπεδο της ασφάλειας στη χώρα μας. Ίσως το κοινό ευρωπαϊκό όραμα για μηδενικό αριθμό θυμάτων από τα τροχαία μέχρι το 2050 να μοιάζει ουτοπικό, αλλά, όσο εργαζόμαστε μεθοδικά και συντονισμένα με αυτό το όραμα, κάθε ζωή που θα κερδίζεται είναι ανεκτίμητη» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Χρυσοχοΐδης: Το 2024 αποτελεί χρονιά-καταλύτη για την απόδοση των υπηρεσιών της Τροχαίας της EΛ.ΑΣ.
«Οι αυτοκινητόδρομοι της χώρας παρέχουν πλήρη ασφάλεια. Εύχομαι να μην ξαναβιώσουμε ποτέ πολύνεκρα δυστυχήματα που μας δοκίμασαν ως κοινωνία», τόνισε, αρχικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα αστικά κέντρα, καθώς τα περισσότερα ατυχήματα και δυστυχήματα σημειώνονται εντός πόλεων.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
«Η Ελληνική Αστυνομία, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει συγκροτήσει ένα σχέδιο εγκατάστασης καμερών σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και ταυτόχρονα γίνεται προετοιμασία να υπάρξει πολύ σύντομα μια πρόταση για τοποθέτηση καμερών στη Θεσσαλονίκη» είπε ο υπουργός. Τα κριτήρια τοποθέτησης είναι δύο, τόνισε. Το πρώτο αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Αττική, ώστε το κέντρο διαχείρισης να προβαίνει συνεχώς σε δραστηριότητες που θα βοηθούν για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, και το δεύτερο είναι η τοποθέτηση των καμερών σε κρίσιμα σημεία, ώστε να εντοπίζονται εγκληματικές πράξεις και να γίνεται διαλεύκανσή τους.

«Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στόχος ήταν η ενίσχυση των δυνάμεων της Τροχαίας. Έχει γίνει μια προσπάθεια, προσφάτως μπήκαν 200 αστυνομικοί στην Τροχαία, έγινε η καλύτερη επιλογή των διοικητών Τμημάτων Τροχαίας, καθημερινά χρησιμοποιούνται δίκυκλα που προστέθηκαν στη διαχείριση της κυκλοφορίας για ευελιξία, αξιοποιούνται κάθε μέρα drones, έχουν εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό και η Ομάδα ΔΙΑΣ και η Άμεση Δράση, ενώ έχουν αυξηθεί τα σημεία ελέγχου» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται φέτος πάνω από 70% αύξηση, σε σχέση με πέρσι, στις βεβαιώσεις παραβάσεων. Ειδικότερα, όπως είπε, το 2023 βεβαιώθηκαν 193.062 παραβάσεις, ενώ φέτος μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί 320.682 παραβάσεις. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην επιβολή κυρώσεων, που σε σχέση με το 2023 έχουν αυξηθεί κατά 110%, με τις περισσότερες να αφορούν την αφαίρεση πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας και διπλωμάτων οδήγησης.

Παράλληλα, σημαντικά αποτελέσματα, επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, καταγράφει και το έργο της Τροχαίας Αττικής, που αποτυπώνεται και στη μείωση των ατυχημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός, σημειώνεται αύξηση 150% στη βεβαίωση παραβάσεων, που από 47.930 το 2023, εκτοξεύθηκαν στις 118.220 το 2024.

«Το 2024 αποτελεί χρονιά-καταλύτη για την απόδοση των υπηρεσιών της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2006. Ωστόσο, ο ανθρώπινος παράγοντας δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο της παραβατικής οδηγικής συμπεριφοράς. Η λύση είναι η έξυπνη αστυνόμευση, η χρήση της τεχνολογίας, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών μέσων, όπως είναι οι κάμερες κυκλοφορίας και μια σειρά άλλες εφαρμογές, έτσι ώστε όλοι μαζί, η ελληνική κοινωνία, η διοίκηση, να μπορέσουμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το τεράστιο ζήτημα της απώλειας ανθρώπινης ζωής και μάλιστα νέων ανθρώπων που θρηνούμε κάθε μέρα στους δρόμους μας» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Παραδόθηκε η φρεγάτα Κίμων - «Με τις τέσσερις Belharra ο Ελληνισμός έχει το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό της Ιστορίας του» είπε ο Δένδιας (Βίντεο)
  • Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2026
  • Η Μαρία Καρυστιανού προανήγγειλε κόμμα: «Είμαι στην πρώτη γραμμή, πάμε για κάτι πολύ μεγάλο» - Οι προϋποθέσεις που έθεσε
  • ALCO: Στις 12 μονάδες με double score το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, αναποφάσιστος ένας στους πέντε ψηφοφόρους (Βίντεο)
  • Η Κωνσταντοπούλου έστησε ξανά καβγά on air: Είναι άθλιο αυτό που κάνεις, είπε σε δημοσιογράφο και αποχώρησε από τη συζήτηση (Βίντεο)
  • Τι πρέπει να κάνω αν βρω τρακαρισμένο το αυτοκίνητό μου;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί κλε...
Στέφανος Γκίκας: «Ισχυρή η παρ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά  του Blue Star Δήλος για το 2026 – Εντυπωσιακές εικόνες (Βίντεο + Φωτό)

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά του...

01 Ιανουαρίου 2026
Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρ...

29 Δεκεμβρίου 2025
Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του "ΑΡΤΕΜΙΣ" - Aπαιτείται αλλαγή εισιτηρίων

Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του "...

30 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Aegean: Η λειτουργία της εταιρείας εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί από το πρωί της Δευτέρας (5/1)

Aegean: Η λειτουργία της εταιρείας...

05 Ιανουαρίου 2026
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης ύστερα από έμφραγμα

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκη...

04 Ιανουαρίου 2026
Στίβος: Ανακοινώθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Β.Α.Σ. Νάξου

Στίβος: Ανακοινώθηκε το νέο Διοικητ...

04 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ