300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Λ.Σ Νοτίου Αιγαίου: Ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα τη Σαντορίνη

05 Φεβρουαρίου 2025 14:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Λ.Σ Νοτίου Αιγαίου: Ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα τη Σαντορίνη

test2

test2

Διάχυτη είναι η αγωνία στους κατοίκους των νησιών για το ενδεχόμενο να συμβεί ένας μεγάλος σεισμός και τί συνέπειες μπορεί να υπάρξουν, εξ αιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που συνεχίζεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης, Ανάφης, Αστυπάλαιας, Αμοργού και Ιου.

Ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των κατοίκων δεν υπάρχει και η πρόληψη ξανά εξαντλείται στην «ατομική ευθύνη», στο «πάμε κι όπου βγει».
Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με την βουλευτή Αφροδίτη Κτενά, την Τρίτη 04-02-2025 στη Σαντορίνη στο οποίο συμμετείχαν και οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την περιφέρεια ο Γιάννης Αγγέλου και από τον δήμο η Μαρία Αργυρού.
Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς εργαζομένων, με το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, με το κλιμάκιο του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) του ΕΚΑΒ, τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Σαντορίνης, την έπαρχο και το δήμαρχο του νησιού κατά τις οποίες συζητήθηκε το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων με βάση την ανησυχητική εξέλιξη του φαινομένου.
Ήδη χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το νησί πληρώνοντας εξωφρενικά ποσά για εισιτήρια και όσοι έχουν απομείνει στο νησί ανησυχούν και ζουν στην αβεβαιότητα, αφού κανείς κρατικός φορέας δεν έχει φροντίσει να τους ενημερώσει υπεύθυνα και με λεπτομέρειες για το τι ακριβώς πρέπει να κάνει στην περίπτωση που υπάρξει ένας μεγάλος σεισμός με καταστροφικές συνέπειες.
Οι κυβερνητικές συσκέψεις και τα όποια σχέδια με τα βαρύγδουπα ονόματα («Εγκέλαδος», «Τάλως», «Δάρδανος», «Ξενοκράτης») αποδεικνύονται κυριολεκτικά σχέδια επί χάρτου, αφού δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός προετοιμασίας και πρόληψης και όλα αφήνονται στην «ατομική ευθύνη».
Η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου αναδείχτηκε και από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Θήρας, Νίκο Ζώρζο, και την έπαρχο, Ιουλία Καραμολέγκου. Χαρακτηριστικά, όπως ειπώθηκε, παρότι στα χαρτιά έχουν καταρτισθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μεγάλου συμβάντος, ο δήμος δεν έχει προμηθευτεί ούτε πινακίδες για τους χώρους διαφυγής που έχουν καθοριστεί - πολλοί από τους οποίους είναι και με δυσκολίες στην πρόσβαση - ούτε φυλλάδια ενημέρωσης του πληθυσμού, ούτε και έχει το προσωπικό για να διατεθεί σε όλες τις περιοχές που τυχόν πληγούν. Ενώ είναι και ένα ζήτημα ότι άνθρωποι που φοβούνται να διαμείνουν στα σπίτια γιατί πιθανόν έχουν προβλήματα, δεν μπορούν να μείνουν σε κάποιο ασφαλές καταφύγιο.
Σε έναν από τους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, το νοσοκομείο, που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι υποστελεχωμένο, με βασικές ειδικότητες να λείπουν, όπως παθολόγου, καρδιολόγου και παιδίατρου και συνολικά με το 50% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τρεις κατηγορίες εργαζομένων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση του κλιμακίου με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι «δευτεροβάθμιο» που έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες.
Η όλη κατάσταση η οποία είναι σε εξέλιξη, με απρόβλεπτα φαινόμενα, προκαλεί έντονη ανησυχία και στα Δωδεκάνησα με δημάρχους να κλείνουν προληπτικά τα σχολεία. Είναι τραγικό σε μια περιοχή όπως το Νότιο Αιγαίο με συχνή σεισμική δραστηριότητα, να μην έχει γίνει μέχρι σήμερα αντισεισμικός έλεγχος στη συντριπτικήπλειοψηφία των σχολικών κτηρίων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου με ένα και μοναδικό θέμα, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και εξελίσσεται και για τα μέτρα προστασίας των κατοίκων.
Γιάννης Αγγέλου, περιφερειακός σύμβουλος,
επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου
5 Φεβρουαρίου 2025

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Επίσκεψη Δημάρχου Πάρου στα έργα της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς
  • Πέθανε ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης
  • Η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση του νερού πίσω από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις
  • Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Πιθανή η Προανακριτική (Βίντεο)
  • Στη Σύρο για το Stoiximan AegeanBall Festival 2025 ο Γιάννης Βρούτσης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Χρήστος Στυλιανίδης από Βρυξέλ...
Παραιτείται ο Υφυπουργός Πολιτ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη αλλοδαπού για άγρα πελατών στην Πάρο

Σύλληψη αλλοδαπού για άγρα πελατών...

27 Ιουνίου 2025
Πάρος: Άρση απαγορευτικού απόπλου το βράδυ, εξαντλημένα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Δευτέρας 30/6

Πάρος: Άρση απαγορευτικού απόπλου τ...

29 Ιουνίου 2025
Κυκλάδες, Πάρος: Ζέστη και στο… βάθος βοριάς έως 9 μποφόρ

Κυκλάδες, Πάρος: Ζέστη και στο… βάθ...

27 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

«Ψηφιακό ρύζι» - Εφαρμογή παρακολούθησης των καλλιεργειών εξ αποστάσεως (βίντεο)

«Ψηφιακό ρύζι» - Εφαρμογή παρακολού...

02 Ιουλίου 2025
Κλήρωση Τζόκερ 1/7/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Κλήρωση Τζόκερ 1/7/2025: Αυτοί είνα...

01 Ιουλίου 2025
Τελετή έναρξης Ναυτικής Εβδομάδας 2025, «Ελλάς Εν Πλώ» - Εκδηλώσεις από το Πολεμικό Ναυτικό (βίντεο)

Τελετή έναρξης Ναυτικής Εβδομάδας 2...

01 Ιουλίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ