300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Μητσοτάκης στην Ειδική επιτροπή για τον Αυτισμό: «Είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε πολιτικές που θα μας υποδείξετε»

25 Φεβρουαρίου 2025 16:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μητσοτάκης στην Ειδική επιτροπή για τον Αυτισμό: «Είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε πολιτικές που θα μας υποδείξετε»

test2

test2

Η πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για τον Αυτισμό πραγματοποιήθηκε, σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο προκειμένου να προσφέρει διεπιστημονικές συστάσεις για την ουσιαστική βελτίωση της δια βίου υποστήριξης συμπολιτών μας που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι πρώτες προτεραιότητες της Επιτροπής, όπως η επεξεργασία και οριστικοποίηση του ψηφιακού Οδηγού για τον Αυτισμό, ο οποίος θα παρέχει πρακτικές συμβουλές, κυρίως στους γονείς, για ενδεδειγμένες ενέργειες μετά τη διάγνωση ενός παιδιού.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος συζήτησαν με την Επιτροπή τρόπους παροχής στήριξης σε όλα τα στάδια της ζωής. Έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εκπόνηση ενός οδικού χάρτη με συγκεκριμένες πολιτικές για κάθε ηλικία, ο οποίος θα βασίζεται στις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα άτομα με αυτισμό θα είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας, θα έχουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και δεν θα βιώνουν διακρίσεις.

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, σημειώθηκε ότι τα περισσότερα παιδιά που διαγιγνώσκονται με αυτισμό μπορούν να παρακολουθήσουν πλήρως την τυπική αγωγή στα σχολεία και τονίστηκε η ανάγκη κατάρτισης περισσότερων δασκάλων και καθηγητών, ώστε τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα να λαμβάνουν την κατάλληλη παράλληλη στήριξη. Επισημάνθηκε επίσης η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης της ειδικής αγωγής.

Για το στάδιο της ενήλικης ζωής, υπογραμμίστηκε ότι απαραίτητη προϋπόθεση της συμπερίληψης και της ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνία είναι η υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση, ενώ σημειώθηκε πως στην Ελλάδα ήδη υπάρχουν πολύ καλά προγράμματα για την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων.

ADVERTISEMENT
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η δυνατότητα να καθιερωθεί επίσημη πιστοποίηση για τους νέους που ολοκληρώνουν προγράμματα κατάρτισης. Εξετάστηκαν ακόμα μέθοδοι για την καλύτερη σύνδεση με την αγορά εργασίας, είτε μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ είτε με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων που αναλαμβάνουν τον ρόλο «οδηγού» στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής ζωής.

Επισημάνθηκε ακόμα η σημασία της ταχείας διάγνωσης και εξετάστηκε το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης μίας οριζόντιας τυποποιημένης εξέτασης σε μικρή ηλικία, ώστε να εντοπίζονται παιδιά που έχουν μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσουν συμπτώματα στη συνέχεια.

Μητσοτάκης: Σκοπός αυτής της Επιτροπής είναι να μας υποδείξει ουσιαστικά μια δέσμη πολιτικών, η οποία θα έρθει από τους ειδικούς και γονείς
Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ για την παρουσία σας και για τη συμμετοχή σας σε αυτή την Επιτροπή την οποία έχουμε δημιουργήσει.

Είχα πάντα πολύ δυνατές αναμνήσεις από αυτή τη συνάντηση την οποία είχαμε κάνει, η οποία -πότε ήταν περίπου, πριν από ένα χρόνο και κάτι; Ναι, ένα χρόνο και κάτι- ήταν για μένα πολύ αποκαλυπτική και μία ευκαιρία να εξοικειωθώ πολύ περισσότερο με τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον αυτισμό και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειες, και προφανώς την έλλειψη δημόσιων πολιτικών, συντονισμένων, για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.

Όπως ξέρετε, έχουμε ασχοληθεί αρκετά με ζητήματα τα οποία αφορούν την αναπηρία. Κάναμε, νομίζω, σημαντικές παρεμβάσεις από την πρώτη θητεία μας. Και έχοντας ουσιαστικά μεταφέρει την αρμοδιότητα στο επίπεδο της Προεδρίας της Κυβέρνησης μας δίνεται η ευκαιρία να μπορούμε να συντονίσουμε πιο αποτελεσματικά σύνθετες οριζόντιες επιτροπές.

Και νομίζω ότι ο σκοπός αυτής της Επιτροπής είναι να μας υποδείξει ουσιαστικά μια δέσμη πολιτικών, η οποία θα έρθει από τους ειδικούς, από τους ανθρώπους οι οποίοι είναι και οι πιο εξοικειωμένοι με το πρόβλημα και προφανώς και από τους γονείς, οι οποίοι έχουν την καλοσύνη να μεταφέρουν και το προσωπικό τους βίωμα σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

Εμείς αναμένουμε τις προτάσεις σας. O Άκης Σκέρτσος είναι απολύτως ταγμένος σε αυτή την προσπάθεια και, όπως νομίζω ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε βήματα σε άλλες πτυχές των κοινωνικών μας πολιτικών, πιστεύω ότι το ίδιο θα μπορέσουμε να κάνουμε και για τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον αυτισμό.

Και ξέρω ότι μέσα στον ορυμαγδό, γενικά, των εξελίξεων και μια επικαιρότητα η οποία διαμορφώνεται ενίοτε και ερήμην ημών, γνωρίζω πολύ καλά ότι το να ζει κανείς με μία τέτοια πρόκληση καθημερινά είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο.

Και πάντα εκφράζω τον θαυμασμό μου σε όλους όσοι αφιερώνουν τη ζωή τους -είτε από, θα έλεγα, υποχρέωση ως γονείς είτε από επιλογή- για να στηρίξουν τα παιδιά και τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα του αυτισμού, ότι είμαστε εδώ για να ακούσουμε και στη συνέχεια για να υλοποιήσουμε και να παρακολουθήσουμε πολιτικές τις οποίες εσείς θα μας υποδείξετε.

Οπότε να πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία σας και να δώσω τον λόγο στον Άκη Σκέρτσο για να γίνει πιο συγκεκριμένος ως προς κάποιες από τις πρώτες παρεμβάσεις τις οποίες είδα στον φάκελο και τις βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και μετά να κάνουμε μία ανοιχτή συζήτηση για να ακούσω και τις δικές σας απόψεις και σκέψεις».

Σκέρτσος: Πρώτη προτεραιότητα είναι να αναδείξουμε ότι τα παιδιά, οι άνθρωποι, οι οικογένειες που ζουν με το πρόβλημα του αυτισμού,
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος από την πλευρά του ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ, κ. Πρόεδρε. Καλημέρα σε όλες και όλους. Θα ήθελα, πριν πω δυο λόγια, να αναφερθώ ονομαστικά στην Επιτροπή, γιατί έχουμε πραγματικά μια «dream team», κ. Πρόεδρε. Και νομίζω ότι αυτό είναι αποδεκτό από όλους όσοι ασχολούνται με τα ζητήματα αναπηρίας και ειδικά με τα ζητήματα αυτισμού.

Δεν έχουμε μαζί μας τον Πρόεδρο, τον κ. Καραντάνο, δυστυχώς, ο οποίος αναρρώνει από ένα περιστατικό μιας νοσηλείας που είχε και ελπίζουμε να είναι σύντομα καλά και κοντά μας. Με μεγάλη εμπειρία, καταξιωμένος παιδοψυχίατρος-ψυχίατρος. Η κα Κατερίνα Παπανικολάου παιδοψυχίατρος, ο κ. Μάνος Τσαλαμανιός παιδοψυχίατρος, ο κ. Γιάννης Βογινδρούκας λογοπεδικός, η κα Νεκταρία Σηφάκη, εργοθεραπεύτρια, η κα Καίτη Κατσούδα Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υποστηριζόμενης Εργασίας, η κα Ελένη Παδιατέλλη ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, η κα Αντιγόνη Μερτίκα, ψυχολόγος, η κα Κατίγκω Χατζηπατέρα - Γιαννούλη ψυχολόγος, και δύο γονείς, η κα Μαρίνα Μοσχόβου και ο κ. Ηλίας Σκοτινιώτης.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία σας και για τη συμβολή σας σε αυτή την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει.

Το σχέδιο του πρωθυπουργού και το όραμά του αφορά και επιδιώκει να πετύχουμε μια Ελλάδα με όλους για όλους, όπου κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν είναι αόρατος. Και στην περίπτωση του αυτισμού έχουμε να κάνουμε με μια, μάλλον, αόρατη αναπηρία. Δεν είναι τόσο εμφανής όσο άλλες μορφές αναπηρίας.

Για εμάς, επομένως, βασική και πρώτη προτεραιότητα είναι να αναδείξουμε ότι τα παιδιά, οι άνθρωποι, οι οικογένειες που ζουν με το πρόβλημα του αυτισμού, που βιώνουν την αναπηρία ή την πάθηση που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, είναι ορατοί, είναι στις δικές μας προτεραιότητες.

Με τη βοήθεια σας θέλουμε να καταλάβουμε καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, στην ιδιωτική τους ζωή, στο δημόσιο βίο, στο σχολείο, στην εργασία, στην υγεία, στις μεταφορές, παντού, τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειες τους και να σχεδιάσουμε μαζί πολιτικές που θα βοηθήσουν τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού να αισθανθούν, να νιώσουν ότι είναι μέλη της κοινωνίας με τα ίδια δικαιώματα που έχουν και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

Έχουμε φτιάξει μια ατζέντα θεμάτων από την καταγραφή που έχουμε κάνει και από τις συζητήσεις που είχατε κάνει με τον Πρωθυπουργό, αλλά και μαζί μας, με τα στελέχη του μηχανισμού για την αναπηρία. Είναι ενδεικτικά τα θέματα. Θεωρούμε ότι απασχολούν τους ανθρώπους, τις οικογένειες, τους ειδικούς που ασχολούνται με τα ζητήματα του αυτισμού.

Στόχος δικός μας και της επιτροπής είναι να βελτιώσουμε με ορατό τρόπο τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού με παρεμβάσεις στην τυπική και ειδική εκπαίδευση, στη συμβουλευτική που λαμβάνουν από ειδικούς, στις δυνατότητες για ένταξή τους στην αγορά εργασίας, στη δικανική τους εκπροσώπηση».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην 2η θέση – Στην 4η υποχωρεί η Ζωή
  • Μητσοτάκης από Ρώμη: Συμφωνία για επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από την Ιταλία σε νέα τρένα και αμαξοστάσια στην Ελλάδα
  • Στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στρατηγική συμμαχία με την Ιταλία στο επίκεντρο της συνάντησης του με την Μελόνι
  • Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με την Κίνα - «Καλά νέα για τον κόσμο» προανήγγειλε το Πεκίνο
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασσελάκη - «Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε - Εμείς ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε» (Βίντεο)
  • Μαρινάκης: Φοιτητές που συλλαμβάνονται για βία στα πανεπιστήμια θα χάνουν άμεσα την ιδιότητά τους για δύο χρόνια (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Παπαστεργίου: Tέλος στις φωτοτ...
Διαμαντοπούλου: Οι κυβερνήσεις... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

«Τσακωθήκαμε και τη χτύπησα», τα πρώτα λόγια του μητροκτόνου -  Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων (βίντεο)

«Τσακωθήκαμε και τη χτύπησα», τα πρ...

13 Μαϊος 2025
ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.000 οχήματα - Πρόστιμα εώς 30.000 ευρώ για οχήματα σε ψευδή ακινησία

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.0...

12 Μαϊος 2025
Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του

Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ