300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Μητσοτάκης στο CNBC: Στόχος νέες μειώσεις φόρων και αύξηση μισθών -Έχουμε μια ελκυστική ιστορία για τους ξένους επενδυτές (Βίντεο)

23 Μαϊος 2025 12:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μητσοτάκης στο CNBC: Στόχος νέες μειώσεις φόρων και αύξηση μισθών -Έχουμε μια ελκυστική ιστορία για τους ξένους επενδυτές (Βίντεο)

test2

test2

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Europe Early Edition» του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Στη συνέντευξη, που είχε τίτλο «Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας» και είχε αναφορές στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, την αποπληρωμή του χρέους και τη μείωση της ανεργίας. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορές και για την ευρωπαϊκή άμυνα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να πετύχει μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τους δασμούς.

«Στα τέσσερα χρόνια μεταξύ του 2015 και του 2019 υποφέραμε από τις συνέπειες της καταστροφικής διαπραγμάτευσης από την αριστερή κυβέρνηση. Εκείνο το διάστημα μέχρι το 2019 είχαμε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη. Tώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Από το 2019, στον πυρήνα της οικονομικής μας επιτυχίας ήταν το ότι εγκαθιδρύσαμε την αυτοπεποίθηση στις βασικές αρχές της ελληνικής οικονομίας. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε λάβει δύσκολες αποφάσεις για να βάλουμε σε σειρά το φυσικό μας σπίτι», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τους ξένους επενδυτές
Μιλώντας για την ελληνική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ήμασταν αρκετά τολμηροί να εφαρμόσουμε μέτρα για την ανάπτυξη, με σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις που βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Θεωρώ πως έχουμε μια ελκυστική ιστορία για ξένους επενδυτές και ξένες επενδύσεις, που συνεχίζουν να έρχονται στην ελληνική οικονομία. Φυσικά, ήμουν εκείνος που διαπραγματεύτηκε για λογαριασμό της Ελλάδας το πρόγραμμα Next Generation EU. Η Ελλάδα θα λάβει 36 δισ. ευρώ πάνω από αυτό που θα λάβει από το Ταμείο, αγροτικές χρηματοδοτήσεις μέχρι το 2026».

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Αυτή δεν ήταν μόνο μια ιστορία ευρωπαϊκής στήριξης. Λάβαμε τολμηρές αποφάσεις και καταφέραμε και κερδίσαμε δεύτερες εκλογές, αφού αποδείξαμε πως μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα με υγιείς πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης».

Όσον αφορά την κριτική που του ασκεί η αντιπολίτευση, σχολίασε: «Ζούμε σε μια εποχή που οι λαϊκιστές αμφισβητούν την ικανότητα των πιο παραδοσιακών κομμάτων και στην Ελλάδα αψηφήσαμε αυτή την ιστορία. Το 2023 αυξήσαμε τα ποσοστά μας σε διπλές εκλογές, πείθοντας τους ψηφοφόρους ουσιαστικά πως μπορούμε να υλοποιήσουμε τις εκλογικές μας δεσμεύσεις και μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή θα είναι και πάλι η πρόκληση το 2027. Θα είμαστε συνεπείς; Μπορούμε να χτίσουμε εμπιστοσύνη; Μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες; Το νούμερο ένα ζήτημα στην Ελλάδα είναι ακόμη ο πληθωρισμός και το διαθέσιμο εισόδημα. Ξέρουμε πως πρέπει να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών».

Για τα εισοδήματα των πολιτών, τόνισε: «Ξέρουμε πως πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση των φόρων, να αυξήσουμε τους μισθούς, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας. Όμως, πρέπει να το κάνουμε με έναν βιώσιμο τρόπο, χωρίς να διακινδυνεύουμε τα βασικά στοιχεία των όσων πετύχαμε».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Κ. Μπιζάς – Μ. Κωβαίος: Όσα είπαν κατά την επίσκεψη Βρούτση για τα δύο νέα, σπουδαία αθλητικά έργα που θα γίνουν στο νησί (Bίντεο)
  • Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή: Η Ελλάδα υπέρ της πολιτικής διαδικασίας για τη λύση των δύο κρατών
  • Δημοσκόπηση Interview: Στις 14,7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - «Ναι» σε Λοβέρδο, «όχι» σε Σαμαρά
  • ΕΟΦ: «Διαψεύδει» τον Τραμπ για την παρακεταμόλη - «Καμία απόδειξη ότι η λήψη της στην εγκυμοσύνη προκαλεί αυτισμό στο παιδί» (Βίντεο)
  • Τραμπ στον ΟΗΕ: Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες - Απάτη η κλιματική αλλαγή! (Βίντεο)
  • Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Αναζητείται νέα ώρα για αύριο (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Γκάλοπ Opinion Poll: Επτακομμα...
Ο Β. Κικίλιας σε επιχειρησιακή... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

 

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Στην Πάρο ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης συνοδευόμενος από τους θρύλους του αθλητισμού Παναγιώτη Γιαννάκη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Παύλο Καγιαλή

Στην Πάρο ο Υπουργός Αθλητισμού Γιά...

22 Σεπτεμβρίου 2025
Κουφονήσια: Έκαναν λογαριασμό 750 και άφησαν 500€ φιλοδώρημα - «Ήπιαν τα άντερά τους» (βίντεο)

Κουφονήσια: Έκαναν λογαριασμό 750 κ...

20 Σεπτεμβρίου 2025
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην...

23 Σεπτεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Γιουνγκ Μπόις – Παναθηναϊκός 1-4: Με χατ τρικ του Ζαρουρί το «τριφύλλι» θυμήθηκε παλιές καλές εποχές

Γιουνγκ Μπόις – Παναθηναϊκός 1-4: Μ...

26 Σεπτεμβρίου 2025
Πάρος: H εκτός καθιερωμένων ομιλία του Ιερέα πατρός Στυλιανού που προκάλεσε αίσθηση κατά την επίσκεψη Βρούτση (Bίντεο)

Πάρος: H εκτός καθιερωμένων ομιλία...

25 Σεπτεμβρίου 2025
Επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στο Βερολίνο με  κλιμάκιο αποστολής της Νέας Δημοκρατίας

Επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στο Βερολ...

25 Σεπτεμβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ