300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κικίλιας για μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεταναστευτικό και προσλήψεις λιμενικών (βίντεο)

29 Μαϊος 2025 08:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
  • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ
Κικίλιας για μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεταναστευτικό και προσλήψεις λιμενικών (βίντεο)

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή Direct του protothema.gr και τον Γιώργο Ευγενίδη κάνοντας λόγο για συγκράτηση – και σε πολλές περιπτώσεις μείωση – των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρά τις αυξήσεις που είχαν ήδη προαναγγελθεί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση παρέλαβε αυξήσεις και κατάφερε, μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις, να εξισορροπήσει τις τιμές.

«Για πολλά χρόνια οι τιμές ήταν σταθερά ψηλά. Η παρέμβασή μας ήταν δύσκολη αλλά αναγκαία», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία αύξηση φέτος και ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται πραγματικές μειώσεις.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια στον Γιώργο Ευγενίδη και την εκπομπή Direct στο protothema.gr

{https://youtu.be/dtwTVikgFEc}

Ο υπουργός υπερασπίστηκε την προσπάθεια εξισορρόπησης, τονίζοντας πως «οι ακτοπλόοι είναι αυτοί που πληρώνουν τις μειώσεις», ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία δεύτερης γενιάς επιχειρηματιών στον χώρο: «Δεν βλέπω υπερκέρδη, βλέπω ιστορίες καταστροφής», υπογράμμισε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση ορισμένων ανεξάρτητων αρχών.

kikilias 1

Στο μέτωπο της ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. «Οι υποδομές στα νησιά είναι πεπαλαιωμένες, σχεδιασμένες για άλλες εποχές και άλλα πλοία. Γίνεται τιτάνια προσπάθεια εκσυγχρονισμού», σημείωσε, τονίζοντας ότι έχουν γίνει 170 έκτακτοι έλεγχοι, ενώ αρχικά είχαν προγραμματιστεί μόλις 20.

Αναφερόμενος στους λιμενικούς, ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του για στήριξη όλων των σωμάτων ασφαλείας, με προτεραιότητα το ανθρώπινο δυναμικό. Προανήγγειλε δε σημαντικό αριθμό προσλήψεων το φθινόπωρο.

Στο ευαίσθητο ζήτημα του μεταναστευτικού, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, τονίζοντας: «Κάποιοι χαρτογιακάδες έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπορούν να μας μαλώνουν αφ’ υψηλού. Τα σύνορα δεν είναι μόνο δικά μας, αλλά της Ευρώπης».

kikilias 3

Επίσης κατήγγειλε όσα γράφονται για pushbacks, κάνοντας λόγο για «όνειδος», και αποκάλυψε πως έχουν σταλεί φάκελοι με συγκεκριμένες καταγγελίες στη Δικαιοσύνη. «Σκίζουν βάρκες και πνίγουν ανθρώπους. Οι ροές έχουν αλλάξει και πλέον αυξάνονται από τη Λιβύη λόγω της κατάρρευσης του Σουδάν», υπογράμμισε, ανακοινώνοντας επικείμενο ταξίδι του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Μάκη Βορίδη στην αφρικανική χώρα για συντονισμό.

Ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε και το προσωπικό του πολιτικό στίγμα, δηλώνοντας ξεκάθαρα: «Είμαι κεντροδεξιός, δεξιός πολιτικός. Πιστεύω στον καπιταλισμό των πολλών, στη μεσαία τάξη, στην πατρίδα, την οικογένεια και την εκκλησία – όχι στις ελίτ».

kikilias 2

Εξέφρασε την ανησυχία του για την αποχή από τις εκλογές, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα για τη ΝΔ είναι το ένα εκατομμύριο κόσμος που κάθεται σπίτι του και δεν ψηφίζει», ενώ επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία «καλύπτει το φάσμα από τη δεξιά μέχρι τις παρυφές της κεντροαριστεράς».

protothema.gr

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Β. Κικίλιας: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι βλέποντας ελληνικές δυνάμεις να προασπίζουν την ασφάλεια της Κύπρου» (βίντεο)
  • Β. Κικίλιας στο “Economist”: «Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτερα για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας»
  • Β. Κικίλιας: 10 ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο με 85 Έλληνες ναυτικούς - Σε διαρκή εγρήγορση ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΥΝΑΝΠ (βίντεο)
  • Β. Κικίλιας: «Όταν ένας πολιτικός αναλαμβάνει ένα έργο, οφείλει να το ολοκληρώνει» (βίντεο)
  • Β. Κικίλιας: «Στηρίζουμε το Λιμενικό Σώμα - Περιοχές της Αθήνας υποφέρουν από την παράνομη μετανάστευση»
  • Β. Κικίλιας: «Είμαστε όλοι μαζί στην προσπάθεια, στη μάχη, στη χαρά, στη στεναχώρια. Το Ναυτιλίας είναι ένα μάχιμο Υπουργείο»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος αναπτυ...
Σουηδικό μοντέλο εποπτείας και... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αεροδιακομιδή ασθενή από την Πάρο

Αεροδιακομιδή ασθενή από την Πάρο

05 Μαρτίου 2026
Πάρος: «Έπεσαν» πρόστιμα για κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς στο νησί

Πάρος: «Έπεσαν» πρόστιμα για κίνδυν...

06 Μαρτίου 2026
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Πάρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

05 Μαρτίου 2026

Τελευταία Νέα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά (Βίντεο)

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 19,5...

09 Μαρτίου 2026
Πάρος, Δ.Ε.Υ.Α.Π: Σε τροχιά υλοποίησης μεγάλα αναπτυξιακά έργα προς όφελος των πολιτών και του τουρισμού (Βίντεο)

Πάρος, Δ.Ε.Υ.Α.Π: Σε τροχιά υλοποίη...

09 Μαρτίου 2026
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την...

09 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ