300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

«Κλειδώνουν» τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ: Τις επόμενες μέρες οι πρώτες συσκέψεις στο Μαξίμου Κύριο

18 Αυγούστου 2025 10:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΕΘ
  • ΜΕΤΡΑ
«Κλειδώνουν» τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ: Τις επόμενες μέρες οι πρώτες συσκέψεις στο Μαξίμου

test2

test2

Σε ρυθμούς καθημερινότητας και... ΔΕΘ επιστρέφει σταδιακά από σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν και οι τελευταίοι… αδειούχοι του Αυγούστου, εκκινώντας παράλληλα την προετοιμασία για την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ
Οι πρώτες συσκέψεις για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται να «κλειδώσουν» την επόμενη εβδομάδα. Η βασική προεργασία έχει ήδη γίνει και σύμφωνα με πληροφορίες απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να οριστικοποιηθούν και να ενταχθούν στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απομένει μια τελευταία συζήτηση με την Κομισιόν.

Το σύνολο των οικονομικών παροχών έχει ως σημείο εκκίνησης το 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. προέρχεται από την υπεραπόδοση των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και τη συγκράτηση των δαπανών και τα 500 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκαν μέσω της ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες, που εξαιρεί τις σχετικές πληρωμές από τους αυστηρούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας.

Τα στοιχεία από την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού είναι άκρως ενθαρρυντικά και δίνουν το περιθώριο για σημαντικές ελαφρύνσεις στη φορολογία και ενίσχυση των εισοδημάτων. Η βελτίωση στην είσπραξη των φόρων, με κυριότερες πηγές τον ΦΠΑ, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τις δόσεις εισοδήματος, έχει φέρει στα ταμεία, μόνο τον Ιούνιο, 5,32 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 647 εκατ. ευρώ ή 13,8% έναντι του στόχου. Την ίδια ώρα, και το πρωτογενές αποτέλεσμα εμφανίζεται σημαντικά ενισχυμένο. Εξ ου και υπάρχουν ασφαλείς εκτιμήσεις ότι το τελικό πακέτο των μέτρων μπορεί να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ και να προσεγγίσει τα 2 δισ. Ακόμα κι αν χρειαστεί να σπάσουν τα μέτρα σε δύο δόσεις, όπως έγινε φέτος, όταν την άνοιξη ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά παροχές χάρη στο υπερπλεόνασμα της οικονομίας.

Το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο στη μεσαία τάξη, στην οποία θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο τα μέτρα που θα ανακοινωθούν. Η μείωση της φορολογίας και η ενίσχυση του εισοδήματος αποτελούν τον πυρήνα των πολιτικών που είναι υπό επεξεργασία. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων με προσθήκη επιπλέον συντελεστών για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ. Παρέμβαση θα υπάρξει στα τεκμήρια διαβίωσης και μείωση του τεκμαρτού εισοδήματος. Ειδική πρόβλεψη θα υπάρξει για τις οικογένειες με παιδιά, στο πλαίσιο της δημογραφικής πολιτικής, με φορολογικές ελαφρύνσεις, μεταξύ των οποίων η αύξηση του αφορολόγητου ορίου.


Ο δεύτερος άξονας αφορά τους συνταξιούχους, όπου πέραν των 250 ευρώ που έχουν ήδη ανακοινωθεί ως μόνιμο μέτρο κάθε Δεκέμβριο, συζητείται έντονα η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μέτρο που χαρακτηρίζεται εμβληματικό εφόσον υλοποιηθεί. Τρίτος πυλώνας είναι το στεγαστικό, το οποίο αντιμετωπίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και εξετάζεται μια ξεχωριστή δέσμη μέτρων που θα δημιουργήσει ένα «θετικό σοκ προσφοράς» που θα αυξήσει τα διαθέσιμα προς ενοικίαση ή πώληση ακίνητα.

Ξεχωριστή μέριμνα υπάρχει για τα Σώματα Ασφαλείας. Τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Μητσοτάκης, μετά τις αντιδράσεις από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας για τον διαχωρισμό τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου ανακοινώθηκαν αυξήσεις, είχε δηλώσει πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη διαχρονική στήριξη στους ένστολους» και αυτό θα φανεί «στις οικονομικές επιλογές που θα αναπτύξουμε στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης». Τώρα αναζητείται ο τρόπος που αυτή η δέσμευση θα γίνει πράξη με επιπλέον στήριξη σε Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων
  • Κρίσιμο 20ημερο αποφάσεων για την οικονομία και το πακέτο της ΔΕΘ
  • Κλειδώνουν τα μέτρα στήριξης για το «καλάθι» της ΔΕΘ – Στο 1,5 δισ. ευρώ το «πακέτο»
  • Ενισχύει τα μέτρα για μετανάστες από Αφρική η κυβέρνηση -Κράτηση σε δομές και προς απέλαση (βίντεο)
  • Στη Λιβύη σήμερα ο Πλεύρης λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών – Για σκληρά μέτρα μίλησε ο Β.Κικίλιας (βίντεο)
  • Μέτρα για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη (βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Γεωργιάδης για 1566: Πάνω από...
Μητσοτάκης: Ανακαινίζονται νοσ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

crios beach1

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Εορτασμού της Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Πάρος: Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές...

12 Αυγούστου 2025
Πάρος: Φωτιά ξέσπασε στο νησί – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Πάρος: Φωτιά ξέσπασε στο νησί – Πνέ...

12 Αυγούστου 2025
Σύλληψη (2) ημεδαπών για βιασμό στη Θήρα

Σύλληψη (2) ημεδαπών για βιασμό στη...

12 Αυγούστου 2025

Τελευταία Νέα

Εξιτήριο πήρε από την ψυχιατρική κλινική ο Γιώργος Μαζωνάκης (βίντεο)

Εξιτήριο πήρε από την ψυχιατρική κλ...

18 Αυγούστου 2025
Μητσοτάκης: Ανακαινίζονται νοσοκομεία, γίνονται προσλήψεις, αναβαθμίζονται οι αμοιβές γιατρών, νοσηλευτών - Το ΕΣΥ γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό

Μητσοτάκης: Ανακαινίζονται νοσοκομε...

18 Αυγούστου 2025
Η Πάρος τιμά την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αρσενίου

Η Πάρος τιμά την Ανακομιδή των Ιερώ...

18 Αυγούστου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ