300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στ. Γκίκας: «Στρατηγική επιλογή του ΥΝΑΝΠ η αναβάθμιση των περιφερειακών και νησιωτικών λιμένων, που ενισχύουν τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες» (βίντεο)

04 Σεπτεμβρίου 2025 08:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
  • ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Στ. Γκίκας: «Στρατηγική επιλογή του ΥΝΑΝΠ η αναβάθμιση των περιφερειακών και νησιωτικών λιμένων, που ενισχύουν τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες» (βίντεο)

test2

react2 2025

skandalis77

Στην Ημερίδα «Πράσινα Λιμάνια και το Μέλλον της Βιώσιμης Ναυτιλίας», που διοργανώθηκε από το “RouteLab” σε συνεργασία με το IONIAN TV στο λιμάνι της Κυλλήνης, συμμετείχε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανος Γκίκας.

Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον πράσινο μετασχηματισμό των περιφερειακών λιμένων και στις δράσεις και πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό της Ακτοπλοΐας και την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο λιμάνι της Κυλλήνης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα της χώρας, με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική. Σημείωσε ότι συγκαταλέγεται στα 12 Ελληνικά λιμάνια που μέχρι το 2029, θα διαθέτουν πλήρη δυνατότητα ηλεκτροφόρτισης πλοίων (cold ironing), δεδομένου ότι εντάσσεται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα κατασκευής νέων, περιβαλλοντικά φιλικών, ferry boats, «που θα εξυπηρετούν την ενδονησιωτική κυρίως συγκοινωνία, ένα έργο που θα υλοποιηθεί μέσω της σύμπραξης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και το συνολικό κόστος του οποίου εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει το 1 δισ. ευρώ.».

{https://youtu.be/VmKe931dMBE}

Επιπλέον, τόνισε πως «έχουν εξασφαλιστεί 300 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού της ΕΕ και 700 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό του ακτοπλοϊκού στόλου», όπως πρόσφατα ανέφερε και ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γκίκας στην αύξηση της επιδότησης των άγονων γραμμών υπογραμμίζοντας ότι: «Η πρόσφατη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, αφορούσε 77 άγονες γραμμές με κόστος 167 εκατ. ευρώ, όταν το 2019 ήταν μόλις 90 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρθηκε στα δωρεάν εισιτήρια και στις εκπτώσεις που θα ισχύουν για συγκεκριμένες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά και για τους αθλητές των νησιωτικών ερασιτεχνικών σωματείων, κ.α.

Αναφερόμενος στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.), ο κ.Υφυπουργός είπε πως «με το καινούργιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το επονομαζόμενο “ΑΙΓΙΣ 2”, το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εισέρχεται σε μία νέα εποχή με μέσα και δυνατότητες που θα αυξήσουν δραστικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Σώματος.».

Κλείνοντας, ο κ. Υφυπουργός τόνισε πως «αποτελεί στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Ναυτιλίας η αναβάθμιση των περιφερειακών και νησιωτικών λιμένων, τα οποία συνιστούν προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες, ενισχύουν τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες», διευκρινίζοντας ότι: «η χώρα μας, ως παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη πρωτοπορεί στην πράσινη μετάβαση, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Στ. Γκίκας: «Προτεραιότητά μας η δημιουργία και αναβάθμιση των υποδομών στα λιμάνια μας, προκειμένου η νησιωτική χώρα να καταστεί εξίσου ανταγωνιστική»
  • Πότε αναμένονται εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και για τρίτεκνους – Ο Στ. Γκίκας στο ΕΡΤNews (βίντεο)
  • Πάρος: Επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανου Γκίκα
  • Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο
  • Στέφανος Γκίκας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Διεκδικούμε “ζωτικό” προγραμματικό χώρο για τα νησιά»
  • Στέφανος Γκίκας στο 2o EAST MED MARITIME CONFERENCE 2025
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Διευκρινίσεις αναφορικά με δημ...
Ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομεί... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2013 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

logo2
Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Ξεκινά η υλοποίηση του νέου, σύγχρονου Αεροδρομίου του νησιού -  Χρηματοδοτικό πρώτο «βήμα» από το αρμόδιο Υπουργείο

Πάρος: Ξεκινά η υλοποίηση του νέου,...

20 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Θλίψη στο νησί – «Έφυγε» από κοντά μας ο Σωτήρης Χουλιάρας (Βίντεο)

Πάρος: Θλίψη στο νησί – «Έφυγε» από...

22 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Οι παρεμβάσεις ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού είναι εδώ!

Πάρος: Οι παρεμβάσεις ανακαίνισης κ...

21 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Στο Λονδίνο ο Β. Κικίλιας

Στο Λονδίνο ο Β. Κικίλιας

24 Νοεμβρίου 2025
Η Ευρώπη συμφωνεί στην επιστροφή της Ρωσίας στο G8 - Ολόκληρη η αντιπρόταση των 28 σημείων για την Ουκρανία

Η Ευρώπη συμφωνεί στην επιστροφή τη...

24 Νοεμβρίου 2025
Ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής που δημιουργήθηκε με ΑΙ λέγεται Αχιλλέας Δελφός και ετοιμάζεται να κατακτήσει την κορυφή των charts (Βίντεο)

Ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής που δ...

23 Νοεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ