300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

skandalis new logo

Η Έφη Παπαθεοδώρου και ο Αντώνης Συριανός στο «Buongiorno» (βίντεο)

19 Μαϊος 2026 11:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΦΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΡΙΑΝΟΣ
Η Έφη Παπαθεοδώρου και ο Αντώνης Συριανός στο «Buongiorno» (βίντεο)

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Έφη Παπαθεοδώρου και Αντώνης Συριανός μίλησαν στο Buongiorno.

«Γενικά έχω όρεξη να κάνω πράγματα. Και ο Αντώνης μου έδωσε αυτή την ωραία ευκαιρία. Ήταν δική του ιδέα τα τραγούδια να τα πούμε. του είπα ότι εγώ ηθοποιός είμαι. Ερμηνεύω. Τα πιο πολλά από αυτά είναι επιθεωρησιακά και θέλω να το κάνω. Είχα δισταγμό. Επέμενε ο Αντώνης. Ο ίδιος είναι σπουδαίος τενόρος, διάσημος έξω. Εδώ δεν τον ξέρει πολύ ο κόσμος αλλά θα τον μάθει», είπε αρχικά η Έφη Παπαθεοδώρου για την συνεργασία της με τον καλλιτέχνη Αντώνη Συριανό.

Για την Eurovision η Έφη Παπαθεοδώρου ανέφερε: «Έγραψα και στον Ακύλα, ήταν να κάνουμε και κάτι μαζί πριν αλλά δεν έγινε. Ξαφνικά το βλέπει όλη η ανθρωπότητα ή τουλάχιστον όλοι αυτοί που βλέπουν η νεολαία που βλέπει, είναι ένα μεγάλο άλμα. Τώρα το πώς διαλέγουν αυτά τα διάφορα τα ξέρετε καλύτερα. Υπάρχει παρασκήνιο. Βέβαια ήταν δίκαιο που πήρε η κοπέλα αυτή. Χαριτωμένο, ωραίο, ωραίο τραγούδι. Αλλά το θέμα κατά τη γνώμη μου όλα αυτά περνάνε. Πόσα τραγούδια από αυτά που κάνανε έμειναν; Περνάμε καλά για μερικές ώρες και μετά bye bye. Δεν έχει βάθος αυτό το πράγμα. Αλλά ο Ακύλας έτσι, κάτω απ’ τη φτερούγα του Γιώργου, νομίζω θα κάνει πολύ σπουδαία πράγματα. Του ευχόμαστε γιατί είναι γλυκύτατος».

«Αυτοί που αποφασίζουν τελικά είναι η δική του γενιά. Η δική του γενιά θα κρίνει αν είναι ωραίο. Αν δεν είναι, θα προχωρήσει. Και πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στα παιδιά, να τα βοηθάμε, γιατί κι εμείς περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα για να φτάσουμε εδώ, να συνομιλούμε με τον κόσμο, να περπατάμε στον δρόμο και να φωνάζουν «Θεοπούλα, έλα να σε φιλήσω». Αυτό το μεγάλο δώρο που μου έκανε η Ειρήνη και ο Γιώργος και όλη η παρέα του «Παρά Πέντε»», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια, ο πολυπράγμων καλλιτέχνης Αντώνης Συριανός μίλησε για την συλλογή αφημάτων με τίτλο οι «Καστρωμένες».

Οι Καστρωμένες» είναι το πρώτο βιβλίο από ένα ομώνυμο τρίπτυχο του Α. Συριανού και αποτελεί συλλογή αφηγημάτων που όλα σχετίζονται με το ΚΑΣΤΡΟ, ένα καστρόσπιτο του 18ου αι. που βρίσκεται στη συνοικία της Απάνω Βρύσης στη Χώρα της Τήνου.

Ο συγγραφέας το κληρονόμησε από τους προγόνους του, το ανακαίνισε και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Εκεί έζησαν και έδρασαν οι Καστρωμένες όλες μαζί, αφού μετέφεραν τις προίκες τους όντας άγαμες ή χήρες και δημιούργησαν ένα είδος μικρού παλατιού, ένα εκπληκτικό χώρο έκφρασης πολυπολιτισμικότητας, τέχνης και πολυτέλειας της αστικής τάξης του νησιού κατά τον 18ο, 19ο και 200 αι.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dilp1fnud7z5?integrationId=eexbs17m2ojdwi7}

Συγκεκριμένα ανέφερε στο Buongiorno ο Αντώνης Συριανός:

«Λοιπόν, εγώ σε αυτό το σπίτι γεννήθηκα και μεγάλωσα. Είναι το σπίτι των παππούδων μου και των προπαππούδων μου. Και το παράξενο σε αυτό το σπίτι είναι ότι εγώ έζησα με 12, το λέω με καλή πρόθεση, γεροντοκόρες, οι οποίες ήταν όλες μουσικοί. Οπότε αυτές με έβαλαν στη μουσική μέσα. Διατηρώ ακόμα τα μουσικά τους όργανα, τα μαντολίνα τους, το πιάνο τους μέσα στο σπίτι. Και επειδή είχα πολλές και υπέροχες αναμνήσεις αλλά και μοναδικές αναμνήσεις, έγραψα ένα βιβλίο. Το βιβλίο μου στην ουσία, “Οι Καστρωμένες” ήταν αυτές που ζούσαν μέσα στο Κάστρο, διαδραματίζεται σε δύο γειτονιές της Τήνου και στα μεταξύ τους, στη μεταξύ τους συναναστροφή. Ποτέ δεν είχαν παντρευτεί. Στο μεσοδιάστημα στην παρέα τους ενωθήκαν και μερικές χήρες και ζωντοχήρες. Αλλά αυτές οι δώδεκα δεν είχαν παντρευτεί ποτέ».

Για την γνωριμία του με την Έφη Παπαθεοδώρου: «Ένα βράδυ, όπως είχα έρθει από το εξωτερικό, γιατί η ζωή μου ήταν περισσότερο στο εξωτερικό. Έμεινα πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό και ένα βράδυ που είχα επιστρέψει στην Αθήνα άνοιξα την τηλεόραση, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε γιατί ζούσα στο εξωτερικό και δεν ήμουνα στα ελληνικά πράγματα μέσα πολύ. Και βλέπω την Έφη η οποία μιλούσε με έναν τρόπο που έμοιαζε με τη τηνιακή διάλεκτο, δηλαδή τον τρόπο που εκφραζόμουν στο βιβλίο μου μέσα. Και λέω «αυτήν θέλω». Και μάλιστα είπε σαν επισφράγισμα ότι η μητέρα της είχε κάνει τη σχολή των λουτρών της Τήνου. Ήρθα σε επαφή με έναν φίλο μου, ο οποίος μου λέει μη στενοχωριέσαι, θα στην βρω εγώ. Μας σύστησε και από τότε είμαστε αχώριστοι».

Για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Το Ημερολόγιο μιας Τουρνέ», η κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε: «Το παρουσιάσαμε στο Αγρίνιο. Αναφέρεται στην παράσταση «Φιλάργυρο» που κάναμε με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και στο Αγρίνιο επίσης έκανε έκθεση ζωγραφικής η αδερφή μου με σκίτσα από τους χωρικούς εδώ και 30-40 χρόνια».

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2026: Ε...
Οκτώ κινηματογραφικές πρεμιέρε... »
επιστροφή στην κορυφή

deya paros 26 new

syrianos

kdepap xristougenna 2020

calypso

dauwin mobile 1

kdepap xristougenna 2020

patelis 2023

sigi ikthios new 26

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile2

cavo doro 22

epimelitirio3

parosmag new 2026

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Παραίτηση «βόμβα» Αντιδημάρχου – Πληροφορίες ότι θα παραιτηθεί και από δημοτικός σύμβουλος

Πάρος: Παραίτηση «βόμβα» Αντιδημάρχ...

03 Ιουνίου 2026
Πάρος: Τουρισμός κρουαζιέρας 9μηνης διάρκειας φέτος – 98 αφίξεις 18 διαφορετικών κρουαζιερόπλοιων στο νησί

Πάρος: Τουρισμός κρουαζιέρας 9μηνης...

02 Ιουνίου 2026
Πειραιάς: Τουριστικό σκάφος συγκρούστηκε με αλιευτικό ανοιχτά της Μαρίνας Ζέας (βίντεο)

Πειραιάς: Τουριστικό σκάφος συγκρού...

02 Ιουνίου 2026

Τελευταία Νέα

Δημοσκόπηση Prorata: Δεύτερο κόμμα η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ – Στο 2% ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Δεύτερο κόμμα...

08 Ιουνίου 2026
Κρουαζιέρα: Οι σύγχρονες τάσεις της διαμορφώνουν νέες αναπτυξιακές τουριστικές προοπτικές για τους τόπους προορισμού

Κρουαζιέρα: Οι σύγχρονες τάσεις της...

08 Ιουνίου 2026
Ο Ανδρέας Δρυμιώτης στο Live News: «Είμαι σίγουρος για αυτοδυναμία της Ν.Δ στις δεύτερες εκλογές» (Βίντεο)

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης στο Live News:...

08 Ιουνίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ