Το Onassis ONX παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση εμβυθιστικής τέχνης ONX Showcase, μια μεγάλη γιορτή για τη δημιουργικότητα και την τεχνολογική καινοτομία. Από την ίδρυσή του το 2020, το
ONX, η παγκόσμια πλατφόρμα του Ιδρύματος Ωνάση για τους ψηφιακούς πολιτισμούς, στηρίζει καλλιτέχνες που πειραματίζονται με τα όρια της τέχνης και της επιστήμης. Με κεντρικό θεματικό άξονα το “Human in the Loop”, η έκθεση αναρωτιέται τι σημαίνει να παραμένουμε άνθρωποι σε μια εποχή που κυριαρχείται από την τεχνητή νοημοσύνη, αναζητώντας το «χειροποίητο» και το αναλογικό μέσα σε ένα βαθιά τεχνολογικό περιβάλλον.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δέκα έργα από το Onassis ONX και AiR, έξι νέες αναθέσεις του προγράμματος ONX Seeds και έργα των καλλιτεχνών Ανδρέα Αγγελιδάκη, Noemi Iglesias Barrios, Σπύρου Πώρου και Τεό Τριανταφυλλίδη.
Από 21/05, στις 18:00-23:00
Onassis Ready
Connect Athens: Χτίζοντας Γέφυρες για την Ψυχική Υγεία των Νέων σε Ρίσκο στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων ενώνει τις δυνάμεις του με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και το Κέντρο Νέων Connect Athens μέσα από τη 2η χρονιά του Connect Athens Festival συμβάλλοντας στην ανάδειξη του ζητήματος της ψυχικής υγείας των νέων που βιώνουν συνθήκες ευαλωτότητας και αποκλεισμού.Μέσω της εκδήλωσης «Χτίζοντας γέφυρες για την ψυχική υγεία των νέων σε ρίσκο» φέρνει στο προσκήνιο τις σύγχρονες προκλήσεις της μοναξιάς, της αβεβαιότητας, της έλλειψης σκοπού και της εμφάνισης παραβατικών συμπεριφορών. Στα πάνελ συζήτησης, οι ίδιοι οι νέοι ενώνουν τη φωνή τους με ειδικούς και εκπροσώπους θεσμών.Στόχος της δράσης είναι να μετατρέψει την προσωπική εμπειρία σε συλλογική δράση, συνδέοντας τις ανάγκες της νεολαίας με συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε μια εποχή όπου η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, το Connect Athens Festival υπογραμμίζει πως η ευαλωτότητα δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά μια κοινή πρόκληση που απαιτεί σύνδεση, κατανόηση και ουσιαστική υποστήριξη για τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής προοπτικής για κάθε νέο άνθρωπο στην πόλη.
Σάββατο 23/05 από τις 10:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Blooming Kypseli στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φοράει τα γιορτινά της και μας προσκαλεί στο Blooming Kypseli, μια διήμερη ανοιξιάτικη γιορτή αφιερωμένη στον κόσμο των λουλουδιών και των φυτών. Για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, η ιστορική Αγορά μεταμορφώνεται σε έναν ανθισμένο κόμβο δημιουργίας, όπου designers και ανερχόμενα ελληνικά brands παρουσιάζουν φυτά, βοτανικά προϊόντα, φυσικά καλλυντικά, αλλά και χειροποίητα κοσμήματα και ρούχα με κοινή αισθητική αφετηρία τη φύση. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε πρωτότυπα εργαστήρια που αναδεικνύουν τη χαρά της δημιουργίας, ενώ οι μουσικές επιλογές, το φαγητό και το δροσερό ποτό θα πλαισιώσουν την εμπειρία, μετατρέποντας την Κυψέλη στον απόλυτο ανοιξιάτικο προορισμό της πόλης.
Σάββατο 23/05 και Κυριακή 24/05, στις 11:00-22:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/froneri/49287/salted-dressed-up-new-300kb.png"); background-size: cover; background-position: center center; cursor: pointer;">
Enteka Athens pres. A Street Full of Dance στην Πλατεία Ασωμάτων
Η πλατεία Αγίων Ασωμάτων μετατρέπεται σε μια ανοιχτή σκηνή χορού με DJs, performances και street dance acts που φέρνουν τον παλμό της πόλης στο δημόσιο χώρο. Το ENTEKA ATHENS παρουσιάζει μια βραδιά αφιερωμένη στην κίνηση, τη μουσική και τη ζωντανή αστική κουλτούρα.
Σάββατο 23/05, στις 17:30-23:00
Πλατεία Αγίων Ασωμάτων
En Lefko Spring Party στο Ωδείο Αθηνών
Το En Lefko Spring Party επιστρέφει στο πλαίσιο του και μετατρέπει το Ω2 του Ωδείου Αθηνών σε ένα μεγάλο dancefloor μέχρι το ξημέρωμα. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι παραγωγοί του En Lefko 87.7 αφήνουν το στούντιο και κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης, παρουσιάζοντας μια βραδιά γεμάτη electronic ήχους, DJ sets και την ατμόσφαιρα που έχει συνδέσει το ραδιόφωνο με τη σύγχρονη αθηναϊκή νύχτα. Μέσα στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτιρίου Δεσποτόπουλου, το κοινό καλείται να χορέψει μέχρι το πρωί σε ένα από τα πιο αναμενόμενα parties του φετινού φεστιβάλ.
Σάββατο 23/05, στις 22:00
Ωδείο Αθηνών
Wellness Festival στον Εθνικό Κήπο
Ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό wellness hub με yoga, pilates, meditation, stretching και movement sessions μέσα στο πράσινο. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δράσεις ευεξίας και ενδυνάμωσης που συνδυάζουν σωματική άσκηση, mindfulness και μουσική εμπειρία στο κέντρο της πόλης.
Κυριακή 24/05, στις 09:00-20:00
Εθνικός Κήπος
Διαδραστικές εμπειρίες στο Μουσείο Φιλελληνισμού
Το Μουσείο Φιλελληνισμού φιλοξενεί μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες που φέρνουν το κοινό πιο κοντά στην ιστορία και τα εκθέματα του μουσείου μέσα από συμμετοχικές δράσεις και βιωματικές παρουσιάσεις.
Κυριακή 24/05, στις 10:00-17:30
Μουσείο Φιλελληνισμού
Μια παρέμβαση στο «Σπίτι των Ταυτοτήτων» στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Μια καλλιτεχνική παρέμβαση που εξερευνά ζητήματα ταυτότητας, μνήμης και συλλογικής εμπειρίας μέσα από performance και σύγχρονες μορφές έκφρασης.
Κυριακή 24/05, στις 13:00-14:00
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων






Newsroom



