Η περίφημη Ορχήστρα Στράους στο Μέγαρο -Βιεννέζικα βαλς, χριστουγεννιάτικες πόλκες

01 Δεκεμβρίου 2018 13:04

Ο χορός, η μουσική και το τραγούδι μάς ταξιδεύουν στην ονειρεμένη Βιέννη για να υποδεχθούμε τις χαρμόσυνες ημέρες των Χριστουγέννων από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής.

O Σύλλογος oι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει δύο ξεχωριστές συναυλίες 8 και 9 Δεκεμβρίου και προσκαλεί το κοινό να απολαύσει την περίφημη αυστριακή Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble με τον χαρισματικό μαέστρο της, Russell McGregor.

Το πρόγραμμα των φετινών συναυλιών με έργα των συνθετών της οικογένειας Στράους, του Λέχαρ και του Κάλμαν, πλαισιώνει ένα σύνολο νέων ταλαντούχων χορευτών, που χορεύουν στην ανθοστόλιστη σκηνή πασίγνωστα βιεννέζικα βαλς και πόλκες, ενώ οι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τζίνα Φωτεινοπούλου και Δημήτρης Πακσόγλου ερμηνεύουν μελωδικές άριες από όπερες και έργα του βιεννέζικου ρεπερτορίου.

Η ορχήστρα διακρίνεται για την πλούσια δισκογραφία της, ενώ από το 2003 διευθυντής της είναι ο βιολονίστας Russell McGregorΗ ορχήστρα διακρίνεται για την πλούσια δισκογραφία της, ενώ από το 2003 διευθυντής της είναι ο βιολονίστας Russell McGregor

Η Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble ιδρύθηκε το 1985 από τους εξαιρετικούς μουσικούς της αυστριακής Ορχήστρας Μπρούκνερ και πολύ γρήγορα απέκτησε διεθνή φήμη με περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Ρώμη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ζυρίχη, Αμβούργο, Ζάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.α.), στην Ιαπωνία, στη Ρωσία και στην Αυστραλία.

Η ορχήστρα διακρίνεται για την πλούσια δισκογραφία της, ενώ από το 2003 διευθυντής της είναι ο βιολονίστας Russell McGregor.

Χαρακτηριστικό των συναυλιών του Johann Strauss Ensemble είναι η ερμηνεία της βιεννέζικης μουσικής με τον τρόπο που ο σπουδαίος συνθέτης και βιολονίστας Γιόχαν Στράους πρώτος καθιέρωσε, καθώς ήταν συγχρόνως ο σολίστ και ο διευθυντής της ορχήστρας ενθουσιάζοντας το κοινό με τη χορευτική και μελωδική μουσική του.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos