Με Καραμουρατίδη, Κούκα η αλλαγή του χρόνου στο Θησείο -Πάνω από 230 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

06 Δεκεμβρίου 2018 13:00

Με αλλαγή του χρόνου στο τοπόσημο της πόλης το Θησείο και μουσική από τον συνθέτη των επιτυχιών Θέμη Καραμουρατίδη , με τη φωνή της Κατερίνας Κούκα, θα αλλάξουν το χρόνο οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πόλης.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και μετά τις επιτυχημένες γιορτές της Αθήνας πέρσι, η ομάδα των Γιάννη Κακλέα, Φρόσως Λύτρα και Μανόλη Παντελιδάκη, στήνουν ένα γιορτινό σκηνικό στο κέντρο και τις γειτονιές, με αναφορά στους ‘αγγέλους’ και την ‘αγάπη’.
Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωστής Μπιτζάνης, η πρόεδρος της Τεχνόπολης Πόπη Διαμαντάκου και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Άγγελοι παντού

Φτερά αγγέλων θα στηθούν σε ολόκληρη την πόλη. Φωτογραφίες αγγέλων θα καλύψουν 30 στάσεις της Αθήνας, ενώ εμβληματικοί πίνακες των Γαϊτη, Μώραλη, Τσαρούχη, θα κοσμήσουν τις προσόψεις κεντρικών κτιρίων.

Λεξεις αγάπης και ευχές, πλημμυρίζουν την Αθήνα Λεξεις αγάπης και ευχές, πλημμυρίζουν την Αθήνα

Την ερχόμενη Τρίτη ανάβει το δέντρο στο Σύνταγμα

11 Δεκεμβρίου στις 19:30 θα ανάψει το δέντρο στο Σύνταγμα με μουσικές από την Big Band του δήμου Αθηναίων και την Πέννυ Μπαλτατζή στη σκηνή.
21 Δεκεμβρίου η Αθήνα θα γιορτάσει τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στο Αστεροσκοπείο με μουσικές του Κωνσταντίνου Β.
Συναυλίες, εργαστήρια, θέατρο δίνουν καθημερινά το παρών στο ανακαινισμένο Ολύμπια της Λυρικής, στο Δημοτικό, πλέον, θέατρο Μαρία Κάλλας.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ανάβει το δέντρο στο Σύνταγμα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ανάβει το δέντρο στο Σύνταγμα

Μία σκηνή για συναυλίες και dj set θα φιλοξενεί κάθε βράδυ καλλιτέχνες στο Σύνταγμα Μία σκηνή για συναυλίες και dj set θα φιλοξενεί κάθε βράδυ καλλιτέχνες στο Σύνταγμα

Στην αλλαγή της χρονιάς ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Με ένα πρόγραμμα με μουσικές και τραγούδια που θα ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα, η Αθήνα θα αλλάξει το χρόνο κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης. Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, με παρουσιαστή της βραδιάς τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. ‘Πρώτη φορά αλλαγή χρόνου εκτός σπιτιού και να σας πω την αλήθεια, έβλεπα την περσινή χρονιά από την τηλεόραση και ζήλεψα που δεν ήμουν εκεί’ σημείωσε κατά την παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος.

‘Η πρόταση πέρσι με είχε ξαφνιάσει’ τόνισε ο Γιάννης Κακλέας, ωστόσο σημείωσε πώς ήταν σαν να ζούσε σε όνειρο, με εξαιρετικές συνθήκες και την ευχή για μία καλύτερη χρονιά, μια καλύτερη ζωή.

Γλέντι με Καραμουρατίδη-Κούκα

‘Τιμή μου να κάνω το σημαντικό βήμα της αλλαγής του χρόνου για την Αθήνα’ τόνισε ο Θέμης Καραμουρατίδης που με τις επιτυχίες του φιλοδοξεί να στήσει μία γιορτή, όχι μόνο γλέντι, αλλά μία βραδιά με ειλικρίνεια και επαφή με τον διπλανό μας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων με τους συντελεστές των εορταστικών εκδηλώσεων 'Χριστούγεννα στην Αθήνα, άγγελοι στην πόλη' Ο δήμαρχος Αθηναίων με τους συντελεστές των εορταστικών εκδηλώσεων 'Χριστούγεννα στην Αθήνα, άγγελοι στην πόλη'

‘Ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα με μέλημα την ευγένεια το υψηλό επίπεδο και την ομορφιά του λαϊκού μας τραγουδιού, τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Κούκα.

Εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας

Το Μοναστηράκι μεταμορφώνεται σε πίστα για ατέλειωτο χορό, από τις 22 Δεκεμβρίου. Χορευτικές ομάδες μετατρέπουν την πιο ζωντανή και πολύχρωμη πλατεία στη μεγαλύτερη χορευτική σκηνή με swing και πολύ… rock ‘n’ roll.

Το πρόγραμμα έχει ακόμα μουσικά pop up events, εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στο Εμπορικό Τρίγωνο, τη χοροθεατρική παράσταση «Για μια στιγμή άγγελοι» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Τα σύμβολα που κοσμούσαν πέρσι την πόλη, θα τοποθετηθούν και φέτος σε επιλεγμένα σημεία: Το Δέντρο με πεταλούδες στην Κοραή, το Βαρέλι στον Άγιο Παντελεήμονα, το Δέντρο Νέον πλατεία Αυδή, η Λέξη Όνειρο στο Μοναστηράκι, 6 φιγούρες στην Τριλογία, το Φωτεινό φεγγάρι στο Αστεροσκοπείο, το Καράβι στην πλατεία Αιγύπτου, η Λέξη Αθήνα στο πάρκο Ελευθερίας, η Φάτνη στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού.

Καμίνης: Λαϊκά Χριστούγεννα, χωρίς λαϊκισμούς

Και αυτή τη χρονιά ετοιμάσαμε ‘λαϊκά Χριστούγεννα, χωρίς λαϊκισμούς’, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πώς είναι καθήκον, μιας και είναι οι τελευταίες του γιορτές που είναι δήμαρχος στην πόλη, να παραδώσει την Αθήνα καλύτερη απ’ ότι τη βρήκε, ενώ έχει διασφαλίσει υλικά και υποδομή και για τις επόμενες γιορτές.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos