Ο,τι πιο φρέσκο στον χώρο της jazz στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος -Με ελεύθερη είσοδο

13 Ιανουαρίου 2019 13:39

Έπειτα από την πρόσφατη sold out παράσταση στο φεστιβάλ τζαζ του Βερολίνου (Berliner Festspiele), το Tania Giannouli Trio θα παρουσιάσει στον Φάρο ακυκλοφόρητο υλικό από το επερχόμενο άλμπουμ του.

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 21.00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles υποδέχεται το 2019 με το σχήμα Tania Giannouli Trio.

Η διεθνώς ανερχόμενη συνθέτρια και πιανίστρια Τάνια Γιαννούλη μαζί με δύο ακόμη σημαντικούς Έλληνες μουσικούς, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα) και τον Κυριάκο Ταπάκη (ούτι), δημιουργούν ένα ξεχωριστό τρίο, που αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία μιας μουσικής με ασυνήθιστη ενορχήστρωση, στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Η μουσική της Τάνιας Γιαννούλη καλύπτει ένα αξιοσημείωτο εύρος και δύσκολα κατατάσσεται σε ένα είδος, δεδομένου ότι αντανακλά πολλές και διαφορετικές παραδόσεις.

To διεθνές της ντεμπούτο έγινε με τo ντουέτο της με τον Πορτογάλο πνευστό Paulo Chagas και τον δίσκο τους Forest Stories. Το 2015 δημιούργησε το Tania Giannouli Ensemble, με το οποίο ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ της, Transcendence.

Ο τελευταίος της δίσκος Rewa, μαζί με τον Νεοζηλανδό performer των taonga pūoro (παραδοσιακά όργανα των Maori) Rob Thorne και τον sound editor Steve Garden, προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον των κριτικών.

Tα άλμπουμ της κυκλοφορούν από το Νεοζηλανδικό music-art label “Rattle” κι έχουν αποσπάσει διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ στην Ευρώπη, όπως τα Madrid International Jazz Festival και Berliner Festspiele. Το σίγουρο είναι ότι «η μουσική της προσκαλεί τον ακροατή σε ένα όνειρο αιωνιότητας» όπως εύστοχα σημείωσε το περιοδικό Jazzspace.

www. iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos