Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κιν/φου της Ελλάδος γιορτάζει τα 20 χρόνια!

03 Απριλίου 2019 14:42

Εδώ και 20 χρόνια το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος φωτίζει την ανοιξιάτικη πολιτιστική σκηνή της Ελλάδος∙ 20 χρόνια τώρα το φεστιβάλ σας μεταφέρει στη συγκίνηση και στη μαγεία του κινηματογράφου∙ 20 χρόνια έρχεστε σε επαφή με δημιουργούς, ηθοποιούς και επαγγελματίες του χώρου και μοιράζεστε το ίδιο πάθος μαζί τους.

Στην μακρόχρονη πορεία του, το φεστιβάλ βρήκε τον τρόπο να σας κερδίσει, να σας κάνει συμμέτοχους, να σας σαγηνεύσει και να σας οδηγήσει στις σκοτεινές αίθουσες για να ανακαλύψετε σε avant-première την ποικιλομορφία της γαλλόφωνης 7ης τέχνης. Το φεστιβάλ αντιμετώπισε αναρίθμητες προκλήσεις, τεχνικές, τεχνολογικές, αλλά κατάφερε να ανανεωθεί και να διατηρήσει όλο το δυναμισμό και τη νεανική ματιά του.

Η 20η έκδοση δεν παρεκκλίνει από τον κανόνα: οι δύο φεστιβαλικές εβδομάδες περιλαμβάνουν εκπλήξεις και νέες συνεργασίες. Προσεγγίζουμε τον εορταστικό χαρακτήρα μέσα από την λεπτότητα των αισθήσεων, με μια θεματική κατηγορία αφιερωμένη στο άρωμα, που ξεκινά στις 3 Απριλίου με ένα masterclass «Άρωμα, μόδα: μια γαλλική ιδιαιτερότητα», που παραδίδει η ιστορικός και ειδικός στο άρωμα Élisabeth de Feydeau∙ με εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους, οργανωμένα από την ομάδα του Athens International Children’s Film Festival, και με ταινίες ειδικά επιλεγμένες∙ με μια λευκή κάρτα, αφιερωμένη στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, τη διάσημη παράλληλη κατηγορία που γιόρτασε πέρυσι τα 50α της γενέθλια και η οποία θα συγκεντρώσει τα βλέμματα στη φετινή επετειακή έκδοση∙ και, τέλος, για πρώτη φορά στα 20 χρόνια, το φεστιβάλ παρουσιάζεται στην Κύπρο.

Οι συνέργειές μας επεκτείνονται όπως είναι φυσικό και σε επίπεδο Γαλλοφωνίας, με μια πλούσια επιλογή ταινιών που προτείνουν οι πρεσβείες του Βελγίου, του Καναδά, του Λιβάνου, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου, της Τσεχίας, της Ελβετίας και της Τυνησίας∙ μια ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει νέες πτυχές του σημαντικού γαλλόφωνου πολιτισμού.

Οι συνεργάτες μας είναι επίσης όπως πάντα δημιουργικοί και με έμπνευση. Για την εικαστική ταυτότητα της φετινής έκδοσης εμπιστευόμαστε και πάλι την εταιρεία Typical Organization for standards and order, η οποία απαντά στην πρόκληση της θεματικής των αισθήσεων. Το εικαστικό του φεστιβάλ μας ταξιδεύει στο αιθέριο, στο άυλο και στη λεπτότητα του αρώματος, παίζοντας παράλληλα με τη γεωμετρία των σχημάτων που παραπέμπουν κυρίως στην κινηματογραφική οθόνη και στα XXα «μυθιστορήματα» των 20 χρόνων. Το εικαστικό βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με το καταπληκτικό και απρόσμενο τρέιλερ του φεστιβάλ, μια λεπτή όσο και ανατρεπτική δημιουργία του ταλαντούχου Θανάση Νεοφώτιστου.

Μεγάλες κινηματογραφικές στιγμές σας περιμένουν και αυτήν την άνοιξη. Σας προσκαλούμε να έρθετε στις αίθουσες για να τις ανακαλύψετε και να γιορτάσετε μαζί μας τον πλούτο του κινηματογράφου και της Γαλλοφωνίας!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos