Drink Pink 2019: η πιο μεγάλη και καινοτόμος έκθεση ροζέ οίνων

03 Ιουνίου 2019 23:42

Oργανώνεται αυτή την Κυριακή στο ξενοδοχείο Hilton με τη συμμετοχή 142 ροζέ κρασιών. Στροφή των καταναλωτών προς την κατηγορία των ερυθρωπών οίνων. Μεγάλη η κατανάλωσή τους στα νησιά, εξαιρετικά δημοφιλείς με τους τουρίστες, ταιριάζουν άψογα με την ελληνική κουζίνα.

Περισσότερα από 140 ροζέ κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προσφέρονται προς γευστική δοκιμή αυτή την Κυριακή, 9 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Athens Hilton στο πλαίσιο της εκδήλωσης Drink Pink.

Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που οργανώνεται η εκδήλωση γευσιγνωσίας Drink Pink, με στόχο να διευκολυνθούν οι φίλοι του κρασιού να επιλέξουν τα ροζέ κρασιά που θα καταναλώσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ανάμεσα στα 142 ροζέ κρασιά που εκπροσωπούν επάξια την εσοδεία του 2018 υπάρχουν πολλές νέες κυκλοφορίες (η συγκεκριμένη κατηγορία εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική στην αγορά), ενώ πάνω από το 10% των συμμετοχών είναι κρασιά από άλλες χώρες. Η φετινή εκδήλωση επιβεβαιώνει τη στροφή της ελληνικής παραγωγής προς ακόμα περισσότερο προσεγμένα ροζέ κρασιά υψηλής ποιότητας, συχνά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα αντίστοιχα γαλλικά κρασιά της Προβηγκίας. Είναι εξάλλου το στυλ που κάνει θραύση στα τουριστικά νησιά δημιουργώντας μία νέα αγορά για τους έλληνες οινοπαραγωγούς.

Η διοργανώτρια εταιρεία, Vinetum, έχει υιοθετήσει ένα καινοτόμο τρόπο λειτουργίας της έκθεσης, όπου οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους το κρασί που δοκιμάζουν, ανατρέχοντας στον κατάλογο της έκθεσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Έμπειροι οινοχόοι είναι παρόντες για να προσφέρουν επιπλέον εξηγήσεις και για να μεριμνήσουν για τη σωστή διεξαγωγή της γευστικής δοκιμής.

Τα ροζέ κρασιά (φρέσκα και ελαφριά σαν τα λευκά, αλλά και με γευστικά στοιχεία από τα κόκκινα), θεωρούνται από τους ειδικούς ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα στις απαιτήσεις πολλών εδεσμάτων και ταιριάζουν εξαιρετικά με τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Για το λόγο αυτό, τα κρασιά που συμμετέχουν στο Drink Pink είναι κατανεμημένα στην αίθουσα σε έξι κατηγορίες ανάλογα με το γευστικό τους χαρακτήρα (ελαφριά & φρέσκα, φρουτώδη & απαλά, πλούσια & γεμάτα, μυελώδη & φρουτώδη, ελαφριά & γλυκά, αφρώδη & ημιαφρώδη), ο οποίος αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ομάδες φαγητών.

Η είσοδος κοστίζει 10€ και περιλαμβάνει κατάλογο και ποτήρι γευσιγνωσίας. Επίσης, οι πρώτοι 500 επισκέπτες με ρούχο σε ροζ απόχρωση κερδίζουν την τσάντα παραλίας Drink Pink.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos