Περιοδικές εκθέσεις θα φιλοξενούνται στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά

07 Απριλίου 2013 17:52

Σε χώρο φιλοξενίας περιοδικών εκθέσεων, αρχαιολογικού και όχι μόνο περιεχομένου, θα μετατραπεί το παλαιό αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά, έπειτα από ομόφωνη έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Το χαρακτηρισμένο από το υπουργείο Πολιτισμού ως μνημείο κτίριο χτίστηκε στο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Ζέας. Αποτελείται από ένα αρχικό τμήμα του τέλους του 19ου αιώνα και μια προσθήκη που υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Το παλαιό αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά, στην οδό Φιλελλήνων, χρησιμοποιείται σήμερα ως αποθήκη γλυπτών, αλλά και ως χώρος συντήρησης ευρημάτων.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική προμελέτη που εγκρίθηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, το κτίριο θα αποκατασταθεί και θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσει εκθέσεις αρχαιολογικού περιεχομένου, αλλά και εκθέσεις μη αρχαιολογικών ευρημάτων. Επίσης, προτείνεται η μέσω γυάλινου πατώματος έκθεση τμήματος του αρχαίου θεάτρου, αλλά και η δημιουργία αναψυκτηρίου στο δώμα.

www.kathinerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos