×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Μάχη» με 100 τόνους λευκό μάρμαρο

27 Μαϊος 2013 12:18

Πάνω από 100 τόνους λευκό μάρμαρο Θάσου, που είναι από τα καλύτερα της χώρας, σμιλεύουν Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο πιο πρωτότυπο υπαίθριο εργαστήριο γλυπτικής που έχει διοργανωθεί στη χώρα μας, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Οι γλύπτες θα δουλεύουν όλο το καλοκαίρι και θα παραδώσουν τα πάνω από 120 έργα τους στην αίθουσα τέχνης Myro Anti-ques House, που τους φιλοξενεί.

Οι Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Θάνος Καρώνης, Παρασκευάς Μάγειρας, Κυπριάν Χοπιρτεάν και Γιώργος Ηλιόπουλος έχουν ήδη πιάσει δουλειά, ενώ αναμένονται και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες, αλλά και καθηγητές των Σχολών Καλών Τεχνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ηδη έχει δηλώσει συμμετοχή ο Γιάννης Βύζας που κάνει καριέρα στη... Μέκκα της γλυπτικής, την Καράρα της Ιταλίας, με το μάρμαρο της οποίας φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Αγγελος τα περισσότερα έργα του, όπως και άλλοι γλύπτες της Αναγέννησης, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται και ο Οδυσσέας Τουσουνίδης, που ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τιφλίδας.

«Προβληματιζόμουν γιατί ζούμε σε μια χώρα που βγάζει τα καλύτερα μάρμαρα και δεν έχει αναπτύξει τη γλυπτική. Σκέφτηκα λοιπόν να ανοίξω τον χώρο, να προσκαλέσω όποιον θέλει να δημιουργήσει ελεύθερα, χωρίς καμία δέσμευση, έργα που θα εμπνευστεί μόνο από το μάρμαρο. Εδώ δεν υπάρχουν παραγγελίες, ο καθένας έχει να διαχειριστεί μόνο το μάρμαρο και να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του», μας είπε ο επικεφαλής της Myro Antiques House, Σταύρος Μυρωνίδης. Οι γλύπτες έχουν στη διάθεσή του πάνω από 100 τόνους ολόλευκο «σαν γάλα» μάρμαρο Θάσου, αλλά και περίπου 10 τόνους πράσινο μάρμαρο Βέροιας για να δημιουργήσουν τα καλλιτεχνήματά τους.

Ολα τα έργα θα παρουσιαστούν στο κοινό, όταν το πρότζεκτ ολοκληρωθεί και στη συνέχεια αυτά θα παραμείνουν στην αίθουσα τέχνης και είτε θα πουληθούν, είτε θα αποτελέσουν μέρος της μόνιμης συλλογής της, μαζί με τους κλασικούς πίνακες, τις αντίκες και τα άλλα έργα τέχνης.

Το υπαίθριο εργαστήριο βρίσκεται σε χώρο 1.100 τ.μ., που διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα στη Σουρωτή.

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν μεγάλοι πάγκοι με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία των γλυπτών, ενώ στο εσωτερικό, εκθετήριο με αντίκες, παλαιοπωλείο και γκαλερί, όπου την πρώτη Τετάρτη κάθε δεύτερου μήνα διοργανώνονται δημοπρασίες.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos