×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ροκ ρυθμοί και ποπ ντίβες κάτω από το φεγγάρι

10 Ιουνίου 2013 10:04

To να αποφασίσει ένας μεγάλος σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της περιοδείας του μια χώρα η οποία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση είναι μεγάλο ρίσκο.

Ο Τζον Μπον Τζόβι εξάλλου αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες, με ειλικρίνεια, πως πίστευε πως η συναυλία του στην Ισπανία θα έχει αποτυχία, λόγω οικονομικής κρίσης, γι' αυτό και οι διοργανωτές αποφάσισαν να μειώσουν κατά πολύ τα εισιτήρια. Με βάση αυτά τα δεδομένα λοιπόν το φετινό καλοκαίρι η Ελλάδα δεν αποτελούσε και τον πιο «εύκολο» προορισμό για δημοφιλείς ξένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Παρ' όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία και φέτος να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες συναυλίες από μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής προερχόμενα από την ποπ, την ροκ αλλά και την ευρύτερη world σκηνή. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που «ψηφίζουν» Ελλάδα...

1. Pet Shop Boys

Το κορυφαίο ηλεκτρονικό ποπ ντουέτο του πλανήτη έρχεται στην Αθήνα. Οι Pet Shop Boys θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία στις 16 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο στο πλαίσιο του φετινού «Eject Festival». H περιοδεία τους φέρει τον τίτλο «Electric Tour 2013», ο οποίος παραπέμπει στην ολοκαίνουργια δισκογραφική δουλειά τους. Οι Pet Shop Boys έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια καριέρας, έχουν πουλήσει 50 εκατ. άλμπουμ παγκοσμίως, έχουν αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία, ενώ το όνομά τους έχει γραφτεί και στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο επιτυχημένο μουσικό ντουέτο της βρετανικής μουσικής ιστορίας. Εισιτήρια για τη συναυλία τους στην Αθήνα πωλούνται έναντι 30 ευρώ.

2. Πατρίσια Κας

Ενα μεγάλο αφιέρωμα στην κορυφαία ερμηνεύτρια του γαλλικού τραγουδιού, την Εντίθ Πιαφ, παρουσιάζει η Πατρίσια Κας στις συναυλίες της φετινής περιοδείας της, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί και την Ελλάδα για μία εμφάνιση στις 14 Ιουνίου, στο θέατρο Μπάντμιντον. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια, την οποία συχνά αποκαλούν «Γαλλίδα Μαντόνα», έχει δημιουργήσει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 16 εκατ. αντίτυπα σε περισσότερες από 47 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Το αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ αποτελεί για εκείνη μια γοητευτική πρόκληση αλλά και ένα μεγάλο καλλιτεχνικό στοίχημα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 30, 40, 50, 60 και 75 ευρώ.

3. Λάνα Ντελ Ρέι

Η ανακοίνωση της συμμετοχής της στη δεύτερη ημέρα του φετινού Rockwave Festival, στις 8 Ιουλίου, ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού. Και αυτό γιατί η Λάνα Ντελ Ρέι, αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις πιο περιζήτητες και δημοφιλείς περσόνες παγκοσμίως καθώς, όπως συνηθίζουμε να λέμε, διαθέτει το απαραίτητο «πακέτο» μιας σταρ, δηλαδή εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση και καλά τραγούδια. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μένει κανείς ασυγκίνητος μπροστά στη σαγηνευτική αυτή νεαρή κυρία, που άλλοτε θυμίζει ντίβα του Χόλιγουντ κι άλλοτε πάλι ρομαντική Λολίτα. Η Λάνα Ντελ Ρέι θα εμφανιστεί στο Terra Vibe, στη Μαλακάσα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 33 ευρώ.

4. Ντούλτσε Πόντες

Αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει είτε με τις συναυλίες που δίνει στη χώρα μας είτε μέσα από συνεργασίες με Ελληνες καλλιτέχνες. Η Ντούλτσε Πόντες θα δώσει το φετινό καλοκαίρι δύο συναυλίες στην Ελλάδα, μία στις 15 Ιουλίου, στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης και μια δεύτερη στις 16 του ίδιου μήνα, στην Αθήνα, στο θέατρο Λυκαβηττού. Αυτή τη φορά θα μας παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Ενιο Μορικόνε, με τον οποίον συνεργάστηκε και για τη δημιουργία του τελευταίου άλμπουμ της. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια του Μορικόνε αλλά και τραγούδια από προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές της. Εισιτήρια: από 20 έως 45 ευρώ.

5. Μαντλέν Πεϊρού

Μία από τις κορυφαίες σύγχρονες τζαζ φωνές θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 15 Ιουλίου, στο Θέατρο Λυκαβηττού. Η Μαντλέν Πεϊρού επισκέπτεται για μία ακόμη φορά την Αθήνα προκειμένου να παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Blue Room» το οποίο περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών του Ρέι Τσαρλς, του Ράντι Νιούμαν και του Λέοναρντ Κοέν. Εισιτήρια: 35 ευρώ.

6. Τζέιν Μπίρκιν

Από ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Γάλλο τραγουδοποιό Σερζ Γκένζμπουργκ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η αιώνια μούσα του, η Τζέιν Μπίρκιν. Οποιος βρεθεί στις 28 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στον Βύρωνα, θα ακούσει τα σημαντικότερα τραγούδια του δημιουργού που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή από τη φωνή της πάντα γοητευτικής Τζέιν Μπίρκιν αλλά και των δικών μας Δήμητρας Γαλάνη και Φοίβου Δεληβοριά. Το ιδιαίτερο στοιχείο της μουσικής αυτής βραδιάς είναι ότι δεν αποτελεί μια απλή αναπαραγωγή των τραγουδιών του Γκένζμπουργκ αλλά μία νέα, διαφορετική και ιδιαίτερα σύγχρονη προσέγγισή τους. Εισιτήρια: 34 ευρώ.

7. Ρότζερ Γουότερς

To οπτικοακουστικό υπερθέαμα του Ρότζερ Γουότερς με τίτλο «The Wall» επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια στην Αθήνα. Ο συνιδρυτής και συνθέτης των θρυλικών «Pink Floyd» θα βρεθεί σύντομα στη χώρα μας, προκειμένου να δώσει μια μεγάλη συναυλία στις 31 Ιουλίου, στο ΟΑΚΑ. Το «The Wall», που αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της ροκ μουσικής με 192 παραστάσεις και 3,3 εκατ. θεατές σε όλο τον κόσμο, κυκλοφόρησε το 1979, ενώ συνδέθηκε με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο ίδιος ο Ρότζερ Γουότερς δήλωσε αναφερόμενος στη νέα αυτή περιοδεία του: «Εχω επανασχεδιάσει το σόου ειδικά για τους συναυλιακούς χώρους. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, συγκινητικό από ποτέ». Οι τιμές κυμαίνονται από 28 έως 59 ευρώ.

8. Dead Can Dance

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα της dark world μουσικής που έχει βγάλει η Αυστραλία, οι Dead Can Dance θα εμφανιστούν στις 9 Ιουλίου, στη Μαλακάσα, στο πλαίσιο του φετινού Rockwave Festival. Μέσα από τα τραγούδια τους περνούν μουσικές παραδόσεις διαφορετικών ιστορικών περιόδων, γι' αυτό και ο ήχος τους είναι ιδιαίτερα γοητευτικός. Τα εισιτήρια κοστίζουν 33 ευρώ.

9. Πάτι Σμιθ

Το πανκ έγινε πλέον κλασικό και μπορεί κάλλιστα να ακούγεται στο Ηρώδειο. Και πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και να ακούσουμε την Πάτι Σμιθ όχι στη σκηνή ενός ροκ φεστιβάλ, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά στην επιβλητική ατμόσφαιρα του ενός Ρωμαϊκού Ωδείου. Η Πάτι Σμιθ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εχει διαγράψει μια μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα, η οποία έχει σημαδευτεί από τη διαχρονική επιτυχία της «Because the Night», ενώ η προσφορά της στην παγκόσμια μουσική έχει αναγνωριστεί και επισήμως μέσα από την απονομή πολυάριθμων βραβείων και τιμητικών τίτλων σε διάφορες χώρες του κόσμου.

10. Νταϊάνα Κρολ (φωτογραφία)

Δύο μουσικά βραβεία Γκράμι και πωλήσεις άλμπουμ που ξεπερνούν τα 15 εκατ. παγκοσμίως συγκαταλέγονται στο πλούσιο βιογραφικό της Νταϊάνα Κρολ, η οποία θα δώσει μία συναυλία την 1η Ιουλίου, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών. Η σπουδαία Καναδή τζαζ ερμηνεύτρια και πιανίστρια, που εντυπωσιάζει το διεθνές κοινό με τα κοντράλτο φωνητικά της, δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας, καθώς την έχουμε απολαύσει στο παρελθόν σε συναυλίες της στο Ηρώδειο αλλά και στη Μαλακάσα. Η Νταϊάνα Κρολ είναι σύζυγος του Ελβις Κοστέλο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos