×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Με αλλαγές η ΝΕΡΙΤ, ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

12 Ιουλίου 2013 11:39

Συνεχίστηκε χθες για δεύτερη ημέρα η μετάδοση του αρχειακού -από τη βαθιά κατάψυξη- προγράμματος της μεταβατικής δημόσιας τηλεόρασης, που διατήρησε την επωνυμία «ΔΤ».

Παράλληλα με νομοτεχνικές βελτιώσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Εποπτικού Συμβουλίου, έγινε χθες δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, που είναι πολύ πιθανό να μετονομαστεί σε ΝΕΡΔΤ, καθώς ενόχλησε μερίδα των βουλευτών η αγγλική απόδοση του Διαδικτύου... (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Διαδίκτυο, Τηλεόραση).

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι συνίσταται ΝΠΙΔ για την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση καθώς και τη διαδικτυακή τους λειτουργία που λειτουργεί με τη μορφή Α.Ε.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε δεύτερη ανάγνωση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια. Μεταξύ άλλων με τις νέες ρυθμίσεις που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, μειώνεται στα έξι χρόνια (από 9) η θητεία του «διοικητηρίου», του νεοεισαχθέντος θεσμού του Εποπτικού Συμβουλίου που απαρτίζεται από 7 μέλη.

Προβλέπεται ότι το στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας της εταιρείας, η κατάρτιση του οποίου γίνεται με εισήγηση του Δ.Σ., δεν θα είναι δεκαετές, αλλά πενταετές. Ο ανάδοχος επιλέγει έναν αναγνωρισμένο επιστημονικό φορέα ΑΕΙ με αποδεδειγμένη διεθνή ερευνητική και συμβουλευτική εμπειρία σε θέματα διοικητικής επιστήμης. Ο ανάδοχος και ο επιστημονικός φορέας επιτελούν το έργο της επιλογής των μελών του Ε.Σ. για έξι χρόνια. Η εποπτεία ως προς το πρόγραμμα γίνεται από το ΕΣΡ.

Ως προς τις λοιπές αρμοδιότητες η ΝΕΡΙΤ εποπτεύεται από τον υπουργό αρμόδιο για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ο μεσολαβητής της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. είναι αρμόδιος για την εξέταση και έκφραση γνώμης επί καταγγελιών, παραπόνων και αιτημάτων απάντησης για όλες τις εκπομπές.

Εν τω μεταξύ, σε χθεσινή συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψής αποκάλυψε ότι μόλις βγει η Δημόσια Τηλεόραση και σταθεί στα πόδια της, «η δουλειά του θα έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά». Επανέλαβε ότι υπεύθυνος του προγράμματος που μεταδίδει η «ΔΤ» είναι ο ειδικός διαχειριστής, τον οποίο πλαισιώνουν 2-3 συνεργάτες του εθελοντές.

Ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μείνει το κράτος όμηρος των συνδικαλιστών, οι οποίοι δεν φεύγουν από το Ραδιομέγαρο» και ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει, καθώς όπως τόνισε «υπάρχει ένα παράθυρο δυνατότητας να βρεθεί η συναινετική λύση, αλλιώς θα προχωρήσουμε ?δυστυχώς? χωρίς τους εργαζόμενους».

Ο Π. Καψής εστιάζει τη διαφωνία στις δίμηνες συμβάσεις του μεσοδιαστήματος, πρόβλημα που όπως ανέφερε «δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Ομως όλα τα υπόλοιπα αντιμετωπίστηκαν» σημείωσε, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση για πλήρη αποζημίωση, στα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση, στην πριμοδότηση για τους εργαζόμενους που έχουν απολυθεί και στη συμμετοχή 2.000 εργαζομένων από την ΕΡΤ στον νέο μεταβατικό φορέα.

Ανέφερε ότι «εάν δεν ανοίξει η ΕΡΤ, δεν θα γίνουν προσλήψεις» και πρόσθεσε ότι «ούτε να πληρωθούν οι αποζημιώσεις θα είναι δυνατόν».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos