×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Μαγεία στο Ηρώδειο

29 Ιουλίου 2013 10:30

Hταν μια μαγική βραδιά, αυτή του Σαββάτου, στο κατάμεστο Ηρώδειο που ολοκληρώθηκε με ένα ενθουσιώδες και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η πρεμιέρα της "Μαντάμα Μπατερφλάι" από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνος Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Ανα, συγκίνησε και ενθουσίασε τους χιλιάδες φίλους της όπερας που την παρακολούθησαν.

Η συγκλονιστική "γιαπωνέζικη τραγωδία" του Τζάκομο Πουτσίνι που εξιστορεί τον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μ. Φ. Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των ΗΠΑ, προσέλαβε μια νέα διάσταση στον ανοιχτό υποβλητικό χώρο του ρωμαϊκού θεάτρου (τελευταίες παραστάσεις αύριο και μεθαύριο).

Διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, η όπερα προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Ο σκηνοθέτης Ούγκο ντε Ανα εστίασε στη διαφορά μεταξύ της αμερικάνικης και της ιαπωνικής κουλτούρας, αλλά και στη συναισθηματική ένταση της πρωταγωνίστριας, μέσα από μια διαχρονική σκηνοθετική άποψη με αναφορές σε συμβολικές εικόνες των δύο πολιτισμών.

Τα λιτά -ιαπωνικής αισθητικής- σκηνικά σε συνδυασμό με τις προβολές έδωσαν μια κινηματογραφική διάσταση στην παράσταση, ενώ τα πολύχρωμα εντυπωσιακά αυθεντικά γιαπωνέζικα κιμονό και η κινησιολογία πρωταγωνιστών και χορωδίας είχαν αναφορές στο θέατρο Καμπούκι.

Η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η ερμηνεύτρια της Μπατερφλάι σοπράνο Μαρία Λουίτζα Μπόρσι, η οποία με τη συνταρακτική της ερμηνεία στον ρόλο που θεωρείται από τους πιο απαιτητικούς του οπερατικού ρεπερτορίου, κατάφερε να συγκινήσει τους χιλιάδες θεατές.

Μαζί της ο τενόρος Βάλτερ Φρακάρο, ο δικός μας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και η μεσόφωνος Ολέσια Πέτροβα αποθεώθηκαν από το κοινό για τις υψηλότατου επιπέδου ερμηνείες τους. Το καστ συμπλήρωσαν Ελληνες μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τη μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού Μύρωνος Μιχαηλίδη κατέκτησε υψηλότατο επίπεδο απόδοσης, φωτίζοντας τις λεπτές αποχρώσεις της μουσικής του Πουτσίνι, ενώ και η Xορωδία της Λυρικής υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου απέδωσε με επιτυχία τα υπέροχα χορωδιακά του έργου.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos