Ζητείται τροπολογία για το «Αττικόν»

18 Οκτωβρίου 2013 17:35

Στον προθάλαμο του Κοινοβουλίου από τον... Ιούλιο πρόταση που θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό».

Του Δημήτρη Ρηγόπουλου

Για 300.000 ευρώ το «Αττικόν» αλλά και ο διπλανός «Απόλλωνας» παραμένουν στη γνωστή θλιβερή κατάσταση.

Xωρίς απώλειες σε κινηματογραφικές αίθουσες ξεκίνησε η νέα σεζόν στην Αθήνα. Είναι κι αυτό κάτι σε συνθήκες συρρίκνωσης της αγοράς και πτώσης των εισιτηρίων. Ακόμα και το Πτι Παλαί του Παγκρατίου που δεν άνοιξε «στην ώρα του» αναμένεται να επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, τον Δεκέμβριο, αναμένουμε την αναπάντεχη επιστροφή της «Αλκυονίδας» της οδού Ιουλιανού. Η αίθουσα τέχνης που εκπαίδευσε στις δεκαετίες του '70 και του '80 μια ολόκληρη γενιά Αθηναίων σε ένα πιο καλλιτεχνικό σινεμά εκμισθώθηκε από την εταιρεία διανομής «New Star» και αναμένεται να βαδίσει στα ίδια σινεφίλ μονοπάτια, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σημαντικού κόμβου πολιτισμού σε μια περιοχή που το χρειάζεται πολύ.

Δυστυχώς για δεύτερη συνεχή κινηματογραφική περίοδο το «Αττικόν» και ο «Απόλλωνας» δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των αθηναϊκών θεαμάτων. Κι αυτή είναι μια απώλεια που δεν συνηθίζεται. Το κοινό δεν έχει ξεχάσει τους δύο κινηματογράφους της οδού Σταδίου και η ενημέρωση δίνεται με το σταγονόμετρο. Το λυπηρό είναι που τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

Οπως είναι γνωστό υπάρχει το κονδύλι των 10 εκατομμυρίων ευρώ (από την Περιφέρεια Αττικής) για όλους τους «πυρόπληκτους» εκείνης της εφιαλτικής βραδιάς της 12ης Φεβρουαρίου του 2012. Προκειμένου οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος που στεγάζει «Αττικόν» και «Απόλλωνα» να κάνουν χρήση της σημαντικής αυτής βοήθειας θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή σχέδιο τροπολογίας που προετοίμασαν Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια στη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Σύμφωνα με το σχέδιο, «για τα ακίνητα που έχουν συνολική ζημιά άνω των 15.000 ευρώ, στην περίπτωση που αυτά παρουσιάζουν εικόνα ολικής καταστροφής (...) η σχετική αποζημίωση υπολογίζεται με βάση ενιαία τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο επιφανείας. Το σχέδιο τροπολογίας προβλέπει επίσης ότι τυχόν ασφαλιστικές αποζημιώσεις που καταβάλλονται απομειώνουν ισόποσα το ποσό της δικαιούμενης αποζημίωσης.

Από τη στιγμή που σήμερα λείπουν 300.000 ευρώ για να ξεκινήσουν τα έργα στο ισόγειο αλλά και αντιστήριξης του κτιρίου του «Αττικόν», η κύρωση της τροπολογίας θα απελευθερώσει όλους τους απαραίτητους πόρους για να αρχίσουν οι εργασίες. Αρκεί να βρεθεί ένας (1) βουλευτής που θα την προωθήσει... Βρίσκεται στον προθάλαμο του Κοινοβουλίου από τον Ιούλιο... Γιατί, σε αυτήν την περίπτωση, τουλάχιστον, «τα λεφτά υπάρχουν». Και περιμένουν.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos