×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Οι πειρατές εισβάλλουν στο Μέγαρο

09 Νοεμβρίου 2013 16:12

Ιστιοφόρα γεμάτα πειρατές, μονοπόδαρους ναυτικούς με παπαγάλους στον ώμο, σεντούκια γεμάτα λαμπερές χρυσές λίρες, χάρτες θησαυρών και η πειρατική σημαία να ανεμίζει σε ερημικά τροπικά νησιά είναι μερικά μόνο από τα υλικά μιας πραγματικής περιπέτειας, σαν το «Νησί των Θησαυρών».

Η παραγωγή για παιδιά -και για μεγάλα παιδιά- του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών επιστρέφει, από τις 16 Νοεμβρίου, στη σκηνή, προσφέροντας ανεξάντλητο υλικό για παιχνίδι και όνειρα. Με υλικό το ομότιτλο αξεπέραστο κλασικό αριστούργημα του Ρόμπερτ Λουις Στίβενσον, καθώς και έναν μεγάλο αριθμό αυθεντικών πειρατικών τραγουδιών και έντεχνης μουσικής από τον 18ο αιώνα, η παράσταση αποτελεί ένα πρωτότυπο θέαμα που υπόσχεται αληθινή περιπέτεια (πρωινά για τα σχολεία, κάθε Σαββάτο και Κυριακή για το κοινό, μέχρι τον Απρίλιο).

Οι θεατές, με οδηγούς 10 ηθοποιούς, που επιπλέον παίζουν μουσική και τραγουδούν, θα «ταξιδέψoυν» σε ένα επικίνδυνα αστείο και συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, θα καθίσουν σε καπηλειά λιμανιών, θα μπουν σε αριστοκρατικούς πύργους, θα σαλπάρουν με ιστιοφόρα και θα φτάσουν σε νησιά με φοινικόδεντρα, ναυαγούς και εγκαταλελειμμένα φρούρια κουρσάρων, θα πάρουν θέση σε κρίσιμες συγκρούσεις και τελικά ίσως και να δώσουν την τελική έκβαση στην ιστορία.

Η παράσταση, μέσα από «κάμερες» αλλά και στον χώρο, καλεί τα παιδιά να ακολουθήσουν τη δράση σε δύο διαφορετικά επίπεδα (ορόφους) του Νέου Εκθεσιακού Χώρου. Με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου, οι ηθοποιοί κινούνται ανάμεσα στα παιδιά, ανεβαίνουν στους μεγάλους πάγκους, τραγουδούν και παίζουν ζωντανά. Μέσα από live προβολές σε οθόνες, ξεκινούν τη μεγάλη περιπέτεια μαζί με τα παιδιά στον πάνω όροφο και τα συναντούν στο δεύτερο μέρος στο? γιγαντιαίο καράβι, που δεν είναι άλλο από την τεράστια σκάλα που ενώνει τους δύο χώρους. Φθάνουν στο νησί, μαζί με τα παιδιά, για τη συνέχεια της συναρπαστικής περιπέτειας... Το «Νησί των Θησαυρών», που δεν ξεπεράστηκε ποτέ κι έχει βάλει φωτιά στη φαντασία πολλών γενιών αναγνωστών, πρωτότυπο και καθηλωτικό, εξακολουθεί να γοητεύει μικρούς και μεγάλους. Το μυστικό της αδιαμφισβήτητης γοητείας του είναι ότι εμπλέκει τους μικρούς σε μια περιπέτεια που μοιάζει για «μεγάλους», ενώ παρασύρει τους ενήλικους στον φανταστικό κόσμο της παιδικής τους ηλικίας.

Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Θωμά Μοσχόπουλου, τα σκηνικά της Λίλης Πεζανού, τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέσγουελ οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου, η ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία του Κορνήλιου Σελαμσή και η κινησιολογία της Αμάλια Μπένετ. Παίζουν: Αρ. Ξάφης, Ηλ. Μουλάς, Σ. Πατσίκας, Αν. Καλαϊτζίδου, Γ. Παπαγεωργίου, Γ. Κλίνης, Θ. Πετρόπουλος, Αλ. Χρυσανθόπουλος, Μ. Κοιλάκος, Στ. Σβίγγος.

Ο μυστηριώδης γεροναυτικός και το σεντούκι

Η ιστορία που αφηγείται η παράσταση είναι η ιστορία ενηλικίωσης του νεαρού Τζιμ Χόκινς, που ζει στα μέσα του 18ου αιώνα στο πανδοχείο των γονιών του, όχι μακριά από το λιμάνι του Μπρίστολ της Αγγλίας. Ολα αρχίζουν όταν στο πανδοχείο εμφανίζεται ένας μυστηριώδης γερο-ναυτικός που σέρνει μαζί του ένα ακόμη πιο περίεργο σεντούκι που μέσα του κρύβεται κάτι που πολλοί θέλουν να αποκτήσουν. Αυτό το «κάτι» είναι ο χάρτης που δείχνει το σημείο όπου ο διαβόητος πειρατής Κάπτεν Φλιντ έχει θάψει τον θησαυρό του, σε ένα νησί των τροπικών. Ο χάρτης, που βρέθηκε τυχαία στα χέρια του Τζιμ, θα μεταμορφώσει τη ζωή τη δική του, αλλά και όσων θα μπουν στη μεγάλη περιπέτεια της αναζήτησης των φλουριών...

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos