×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου συνεχίζεται

25 Νοεμβρίου 2013 10:11

Έπειτα από μια πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα στην Ταινιοθήκη, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου συνεχίζει την 26η έκδοσή του στον κινηματογράφο Ιντεάλ, όπου «τρέχουν» ήδη οι προβολές του Διαγωνιστικού Προγράμματος της διοργάνωσης.

Το «Class enemy» του Σλοβένου Ρον Μπίτσεκ, δράμα πάνω στη σύγκρουση μιας ομάδας μαθητών με τον νέο τους καθηγητή, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την αυτοκτονία ενός συμμαθητή τους, είναι η διαγωνιζόμενη ταινία της αποψινής βραδιάς, ενώ αμέσως μετά θα δούμε το κοινωνικό φιλμ «The myth of the American sleepover» του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ.

Υψηλό, επίσης, είναι το ελληνικό ενδιαφέρον στο φετινό Πανόραμα. Μετά το αφιέρωμα στο εγχώριο σινεμά της δεκαετίας του '60 στην Ταινιοθήκη και την αθηναϊκή πρεμιέρα του «Wild duck», οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία, αύριο Τρίτη, να πάρουν μια πρώτη γεύση από τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι» σε ένα αποκλειστικό κλιπ 5 λεπτών, που θα παρουσιαστεί ανάμεσα στις προβολές των διαγωνιζόμενων δράματων «In bloom» από τη Γεωργία και «Inheritance» της Λιβανέζας σκηνοθέτιδος και ηθοποιού Χιάμ Αμπάς.

Το Πανόραμα θα αποχαιρετήσει το αθηναϊκό κοινό την Τετάρτη, από τη σκηνή του Ιντεάλ πάντα, με την παρουσίαση δύο σπάνιων ταινιών ?το ντεμπούτο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Fear and desire» (1953) και το μικρού μήκους φιλμ του Γιοντορόφσκι «La cravate» (1953)?, ενώ αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν η τελετή απονομής των βραβείων και η προβολή της νέας σκηνοθετικής δουλειάς του Ρέιφ Φάινς «The invisible woman».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos