×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τα μέσα μεταφοράς γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

21 Μαρτίου 2014 09:48

Με έναν πρωτότυπο τρόπο γιορτάζει την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ο Κύκλος Ποιητών, γεμίζοντας το μετρό, το τραμ και τον ηλεκτρικό με ποιήματα Ελλήνων ποιητών που θα συντροφεύουν τους Αθηναίους στις διαδρομές τους.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα προβάλλονται στις οθόνες των σταθμών των σταθερών συγκοινωνιών ποιήματα του Σολωμού, του Κάλβου, του Καβάφη, του Σικελιανού, του Βάρναλη, του Σεφέρη, του Καββαδία, του Ρίτσου, του Ελύτη, του Βαλαωρίτη, του Σαχτούρη, του Καρούζου, του Λειβαδίτη, του Κατσαρού, του Αναγνωστάκη, του Πατρίκιου και της Δημουλά.

Έτσι οι επιβάτες θα μπορούν για λίγα λεπτά της ώρας, ενώ θα επιβιβάζονται ή θα αποβιβάζονται από τους συρμούς, να βλέπουν και να διαβάζουν τους στίχους κορυφαίων ελλήνων ποιητών. Επίσης, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στη 1 στο Μοναστηράκι οι ηθοποιοί Παναγιώτα Κωστάμη, Δημήτρης Μαύρος, Μαρία Παπαφωτίου και Κατερίνα Παυλάκη, συνοδευόμενοι από μουσικούς, θα δώσουν μουσικές παραστάσεις με ελληνικά ποιήματα.

Είναι η τρίτη χρονιά που ο Κύκλος Ποιητών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα και τον μήνα ποίησης. Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, οι εκδότες των λογοτεχνικών περιοδικών «Φάρμακο» και «Φρέαρ» διαλέγουν και διαβάζουν ποιήματα το Σάββατο 22 Μαρτίου, στο «Πόλις Αρτ Καφέ», στη Στοά του Βιβλίου.

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου σειρά έχουν τα περιοδικά «Εντευκτήριο» και «Κουκούτσι», στο καφέ «Φλοράλ», στην Πλατεία Εξαρχείων. Θα ακολουθήσουν τα περιοδικά «Οροπέδιo» και «Σίσυφος», την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στο καφέ «Φίλιον» (Σκουφά 34), και τα περιοδικά «Εμβόλιμο» και «Νέο Πλανόδιον», την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32). Όλες οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 8 το βράδυ.

Κατά τα άλλα, την Κυριακή 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο «Πρυτανείο» (Μηλιώνη 7-8, Κολωνάκι), από τις 12.30 το μεσημέρι και μετά, η εκδήλωση «Ανοιχτό μικρόφωνο», όπου όποιος θέλει θα μπορεί να διαβάσει ποιήματά του. Ο Κύκλος Ποιητών θα ολοκληρώσει τις εκδηλώσεις του με βραδιά αλβανικής ποίησης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 8 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), όπου δεκατέσσερις αλβανοί ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους στα αλβανικά και στα ελληνικά. Συντονίζουν και παρουσιάζουν η Παυλίνα Παμπούδη και ο Λουάν Τζούλι.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos