×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ο Γιόνας Κάουφμαν αύριο στο Μέγαρο

12 Μαϊος 2014 07:34

Ο διάσημος Γερμανός τενόρος Γιόνας Κάουφμαν συναντάει την ορχήστρα δωματίου Καμερορκέστερ

(με μέλη από τη Φιλαρμονική της Βιέννης και του Βερολίνου) την Τρίτη (13/5) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια ξεχωριστή συναυλία με τα «Τραγούδια ενός οδοιπόρου» του Μάλερ, τη Συμφωνία αρ. 10 σε σι ελάσσονα του Μέντελσον, το Σεξτέτο από την όπερα «Καπρίτσιο» του Ρίχαρντ Στράους και την «Εξαϋλωμένη νύχτα» του Σένμπεργκ.

Γιόνας Κάουφμαν άρχισε να τραγουδάει από μαθητής του δημοτικού, καθώς είδε τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» στην Οπερα του Μονάχου όταν ήταν πέντε ετών και αποφάσισε αμέσως πως ήθελε να γίνει λυρικός τραγουδιστής. Αρχισε τη διαδρομή του από τις Οπερες της Γερμανίας, έγινε διεθνώς γνωστός με τη συνεργασία του με την Οπερα της Ζυρίχης το 2001 και από τότε έχει κατακτήσει τα σημαντικότερα φεστιβάλ. Σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου και επέλεξε να μην ειδικευτεί σε κανένα είδος και κανένα ρεπερτόριο. «Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου ως Γάλλο, Ιταλό ή Γερμανό τενόρο. Προσπαθώ να τα κάνω όλα και νομίζω ότι μπορώ· μου φαίνεται πιο υγιές για μένα. Οταν δουλεύεις σε διαφορετικά είδη λυρικού τραγουδιού, μαθαίνεις πράγματα από το ένα είδος που σου είναι χρήσιμα και για τα άλλα», λέει ο ίδιος.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos