×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Θεσσαλονίκη: Πάρτι στο λιμάνι με τον επαναστάτη της μουσικής

18 Ιουνίου 2014 10:11

Μετανάστης, ακτιβιστής, βασιλιάς του bongo, ένας καλλιτέχνης με πατρίδα τη μουσική.

Αυτός είναι ο Μάνου Τσάο που υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά-εμπειρία για το φανατικό κοινό του, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 το βράδυ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πάνω από 30.000 άτομα, από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αναμένεται να παρακολουθήσουν τη μεγάλη συναυλία και ήδη έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια των 16€, ενώ μένουν μόνο λίγα των 19€.

«Θέλω πολύ να παίξω στη Θεσσαλονίκη», είχε πει στην εταιρεία παραγωγής της συναυλίας, ενθυμούμενος το ένθερμο κοινό της πόλης από παλιότερη εμφάνισή του.

Με τη δέσμευση να ταράξει τα συναυλιακά δρώμενα ο Μάνου Τσάο, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα θυμάται το κοινό για καιρό, ενώ θα τραγουδήσει στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα... αραβικά.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν ήδη για να στηθεί η μεγάλη εξέδρα που θα φιλοξενήσει τον ίδιο, το συγκρότημά του, La Ventura, και όσους θα τον συνοδέψουν επί σκηνής στη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού για την πόλη. Από τη ρέγκε στο πανκ και από τη ροκ σε έθνικ φόρμες η μουσική του Μάνου Τσάο είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών και μουσικών ειδών, με τη χαρακτηριστική του φωνή να παρασύρει τους θεατές και τον ίδιο να έχει μετατραπεί σε φαινόμενο για τη σύγχρονη μουσική βιομηχανία.

Με τη φωνή, τον ρυθμό, την κίνησή του συνέβαλε στην επαναφορά της ισπανόφωνης μουσικής στο προσκήνιο και με τους πειραματισμούς του στα στούντιο και στη σκηνή των συναυλιών, έδωσε στους φανατικούς θαυμαστές του περισσότερους από έναν λόγο για να τραγουδήσουν και να χορέψουν.

Μουσικός του δρόμου, αντιρρησίας συνείδησης, «τρελός» σε έναν κόσμο γνωστικών, hippy μιας άλλης εποχής, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά πρόσωπα του σήμερα, γι΄αυτό και το κοινό τον ακολουθεί και τον αποθεώνει σε κάθε του εμφάνιση.

Στη μουσική σκηνή είναι γνωστός ως ένας εναλλακτικός καλλιτέχνης και στους fan του ως ένας επαναστάτης με αιτία που κατακρίνει την κάθε μορφής εξουσία, με τους πολιτικοποιημένους στίχους και τις ατάκες του. Κάθε του συναυλία μετατρέπεται μέσα από τα μηνύματα που στέλνει σε μια «επανάσταση» ενάντια στην αδικία και στις κοινωνικές ανισότητες.

«Είμαι ένας ακτιβιστής, όπως θα έπρεπε να είναι όλοι. Μόνο μη με αποκαλέσετε ηγέτη, οι ηγέτες διαφθείρονται», συνηθίζει να λέει ο ίδιος.

Γεννημένος στο Παρίσι, από μητέρα βασκικής καταγωγής από το Μπιλμπάο και πατέρα γαλικιανό από τη Βιλάλμπα, ο Μάνου Τσάο μεγάλωσε στα απομακρυσμένα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Βουλώνη και τις Σέβρες. Συγγραφέας και δημοσιογράφος ο πατέρας του, Ραμόν Τσάο, που μετακόμισε στη Γαλλία, καθότι ως αριστερός, η δικτατορία του Φράνκο τον καταδίκασε σε θάνατο, συναναστρεφόταν με καλλιτέχνες και διανοούμενους, οι οποίοι μπαινόβγαιναν στο σπίτι της οικογένειας και ο μικρός Μάνου «μπολιάστηκε» με την έννοια της πολυπολιτισμικής ποικιλομορφίας. Οι ιδέες της πολυπολιτισμικότητας και της κοινωνικής ισότητας αντανακλώνται σήμερα στη μουσική του και στον ευδιάκριτο και χωρίς όρια εξωτικό του ήχο, που συνεπαίρνει το κοινό.

Aρχή με Αctive Member και κρουστά

Τη συναυλία θα ανοίξει η DJ Spery με επιλογές από μουσικές των Βαλκανίων και τσιγγάνικες μελωδίες, στο Balkanization Project. Θα ακολουθήσουν οι Θεσσαλονικείς Baildsa και οι γνωστοί Active Member που έχουν μόλις ολοκληρώσει τον 18ο δίσκο τους.

Πριν ανέβει στη σκηνή ο Μάνου Τσάου, θα τον... υποδεχτούν με τα κρουστά τους τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Οι ομάδες «Κρούση», ΒΒ5 Percussion System και Paranaue θα ξεσηκώσουν τους μουσικόφιλους με ήχους αφρικάνικους, λατινοαμερικάνικους, αλλά και ελληνικούς, ενώ οι τελευταίοι θα μεταφέρουν μουσικά την αφροβραζιλιάνικη κουλτούρα.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos