×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ροκ «καύσωνας» με επτά συναυλίες τον Ιούλιο στην Αθήνα

30 Ιουνίου 2014 10:48

Το ροκ έχει την τιμητική του (και) φέτος τον Ιούλιο, με ζωντανές εμφανίσεις ξένων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που καλύπτουν μια μεγάλη μουσική γκάμα.

Ονόματα μεγάλα αλλά και μικρότερα, καλλιτέχνες με μεγάλη μουσική διαδρομή αλλά και πιο φρέσκα σχήματα θα περάσουν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου από τη χώρα μας για να επικοινωνήσουν με το ελληνικό κοινό μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής.

Πρώτος και καλύτερος ο ώριμος πλέον αλλά δυναμικά ενεργός κύριος Ερικ Μπάρντον, ο οποίος θα βρεθεί στις 11 Ιουλίου στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα. Τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας, ζωγράφος αλλά και ηθοποιός, ο άλλοτε αρχηγός των θρυλικών «Animals» αποτελεί αναμφισβήτητα μια σημαντική καλλιτεχνική προσωπικότητα. Οι επιτυχίες του πολλές και μεγάλες: «House of the rising sun», «Don't let me be misunderstood», «I'm crying», «Spill the wine»... Αειθαλής και δημιουργικός, συνεχίζει να ηχογραφεί πολύ καλούς δίσκους και να περιοδεύει ανά τον κόσμο παραδίδοντας μαθήματα αυθεντικού ροκ εν ρολ. Η τιμή του εισιτηρίου για τη συναυλία του, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού Rockwave Festival, είναι 20 ευρώ.

Από την Αριζόνα

Στον ίδιο χώρο, μία μέρα μετά, στις 12 Ιουλίου, θα παίξουν οι ιδιαίτερα αγαπητοί στο ελληνικό κοινό Calexico. Η μπάντα από την πόλη Τούσον της Αριζόνα, που ιδρύθηκε το 1990, έχει καταφέρει μέσα σε δύο δεκαετίες να εξελιχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα altertnative indie-rock γκρουπ. Οσοι θέλουν να τους απολαύσουν ζωντανά θα χρειαστεί να πληρώσουν 20 ευρώ.

Ροκ «καύσωνας» με επτά συναυλίες

Οι Buena Vista Social Club, το θρυλικό κουβανέζικο-λάτιν συγκρότημα που μας έχει χαρίσει υπέροχες μουσικές στιγμές, αποχαιρετούν το κοινό τους με μια τελευταία περιοδεία που έχει τίτλο «Adios». Στο πλαίσιό της θα επισκεφθούν και την Ελλάδα προκειμένου να δώσουν τρεις συνολικά συναυλίες, στις 8 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, στις 5 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και στις 7 του μήνα στη Λάρισα. Εισιτήρια: 35 ευρώ.

Με ολοκαίνουργια τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ που έχει τίτλο «La Petit Mort» μας έρχονται οι James. Το δημοφιλές συγκρότημα από το Μάντσεστερ της Αγγλίας που έχει πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 25 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στις 15 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στον Βύρωνα. Εκεί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δισκογραφίας τους αλλά και καινούργια κομμάτια τους. Η τιμή του εισιτηρίου για τη συναυλία τους ανέρχεται στα 37 ευρώ.

Μπορεί να ανέβαλαν για λίγες ημέρες τις συναυλίες τους στην Ελλάδα, παρ' όλα αυτά οι Clutch θα βρίσκονται κοντά μας πολύ σύντομα. Στις 14 Ιουλίου θα παίξουν στην Αθήνα, στο «Entertainment Stage» στην Ιερά Οδό, ενώ μία μέρα νωρίτερα θα βρίσκονται στο Principal του «Μύλου» στη Θεσσαλονίκη. Οι Clutch σχηματίστηκαν το 1990 από μια παρέα συμμαθητών και πολύ σύντομα κατάφεραν να εξελιχθούν σε μια δημοφιλή ροκ μπάντα με πιστό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο. Εισιτήρια: 25 ευρώ.

Κι όσοι προτιμούν το σκληρό ροκ μπορούν να πάνε στις 3 Ιουλίου στη συναυλία των Neurosis στο Fuzz. Αυτή θα είναι η πρώτη συναυλία της επιδραστικής αμερικανικής μπάντας της μέταλ σκηνής σε ελληνικό έδαφος. Εισιτήρια: 38 ευρώ.

Για το κοινό του σκληρού ροκ ενδείκνυται όμως και η συναυλία που θα δώσουν οι Sepultura, στις 3 Ιουλίου, στο Stage Volume 1, στο Μοναστηράκι. Οι πρωτοπόροι του trash μεταλ ήχου από την Βραζιλία που έχουν ήδη διαγράψει μια μουσική διαδρομή τριών δεκαετιών, θα παίζουν για το αθηναικό κοινό επιλογές από την δισκογραφία τους αλλά και κομμάτια από το νέου τους άλμπουμ με τίτλο "The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart" που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και πήρε πολύ καλές κριτικές. Εισιτήρια: 25 ευρώ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos