Πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας του Κ. Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» στο Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας»

04 Οκτωβρίου 2019 18:01

Ποια είναι άραγε η ματιά του διακεκριμένου 86χρονου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά πάνω σε γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα μόλις τέσσερα χρόνια πριν;


O Κώστας Γαβράς τόλμησε να σκηνοθετήσει μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη και να δραματοποιήσει έτσι την δική του εκδοχή πάνω στα γεγονότα που συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, πίσω από τις κλειστές πόρτες των Eurogroup και των αλλεπάλληλων διαπραγματεύσεων για το μέλλον του ελληνικού λαού.

Ως μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή έχει χαρακτηριστεί το θέμα του δίωρου φιλμ «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» που εκτυλίσσεται σε ψυχρές αίθουσες συσκέψεων και επιχειρεί να αναδείξει την ενοχή των ευρωπαϊκών θεσμών για το δράμα του ελληνικού λαού που το πρώτο εξάμηνο του 2015, βρέθηκε ένα βήμα πριν την άβυσσο.Το άγος των μνημονίων, οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις του πρώην υπουργού οικονομικών με ευρωπαίους ομολόγους του που συνιστούσαν έναν φαύλο κύκλο παγίδευσης και αδιεξόδου, σκιαγραφούνται γλαφυρά στην ταινία.

Με ένα καστ καταξιωμένων ηθοποιών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η πολυαναμενόμενη ταινία προβλήθηκε σε πανελλήνια πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως η ταινία λήξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και ο αγαπημένος σκηνοθέτης της Κ. Γαβράς εισέπραξε την παρατεταμένη αποδοχή του κοινού που τον χειροκροτούσε για ώρα όρθιο!

Αυτή, ήταν όπως είπε ο ίδιος μια ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos