×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στους Δελφούς με πανσέληνο

09 Ιουλίου 2014 21:13

Μια ωραία πρόταση, σ' έναν ξεχωριστό προορισμό: ένα τριήμερο με μουσική στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν ένα ξεχωριστό τριήμερο υπό την πανσέληνο του Ιουλίου, από την Παρασκευή 11 ώς την Κυριακή 13 Ιουλίου. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών την πρώτη ημέρα, στη Ρωμαϊκή Αγορά των Δελφών τη δεύτερη ημέρα (12/7), στο αίθριο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών την Κυριακή το βράδυ.

Επί τρεις μέρες μια πλειάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών θα παρουσιάσει έργα Mozart, Haydn, Weber, Vivaldi, Marcello, Tartini και άλλων κλασικών συνθετών, ενώ η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής θα ερμηνεύσει, σε πρώτη εκτέλεση, τη σύνθεση «Τραγούδι» του Γιώργου Κουρουπού, έργο γραμμένο ειδικά για την ορχήστρα, με σολίστ τους Παναγιώτη Δράκο (φλάουτο), Δημήτρη Κίτσο (όμποε) και Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο). Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας Art Campus που φιλοξενείται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών την εβδομάδα που διανύουμε. Οι νέοι σπουδαστές των πνευστών θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από τους κορυφαίους σολίστ των κρατικών μας ορχηστρών.

Οι δύο πρώτες συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9 μ.μ. ενώ η συναυλία της Κυριακής θα αρχίσει στις 8 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos