Και τα τέρατα έχουν ψυχή...

09 Νοεμβρίου 2014 12:36

Ενας «προσγειωμένος» σκηνοθέτης που καθοδηγεί τους ηθοποιούς του να παίξουν τον ρόλο τους με προσωπικά τους στοιχεία, ένας «φευγάτος» χορογράφος που υπογράφει μερικά

από τα πιο όμορφα χορευτικά νούμερα στην ιστορία των μιούζικαλ. Η dream team της παράστασης «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» της Ντίσνεϊ θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα για μια σειρά παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (από 12 έως 23 Νοεμβρίου). Πρόκειται για το αυθεντικό σόου του Μπρόντγουεϊ που έρχεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας για τον εορτασμό των είκοσι χρόνων του έργου στη σκηνή. Σε αυτή την περιοδεία που θα περάσει από την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζαχστάν, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία, ενώνεται ξανά η πρωτότυπη δημιουργική ομάδα της παράστασης.

Ο σκηνοθέτης Rob Roth, ο χορογράφος Matt West, η ενδυματολόγος Ann Hould-Ward, στους φωτισμούς η Natasha Katz, στη σκηνογραφία ο Stanley A. Meyer, μέχρι και οι υπεύθυνοι για τον ήχο και την επίβλεψη της μουσικής John Petrafesa Jr και Michael Kosarin.

Η «Πεντάμορφη και το Τέρας» είναι η κλασική ιστορία με την Μπελ, την όμορφη κοπέλα που ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, και το Τέρας, τον νεαρό πρίγκιπα που έχει μεταμορφωθεί σε τέρας από τα ξόρκια μιας μάγισσας. Αν το Τέρας μάθει να αγαπά και να αγαπιέται, τότε τα μάγια θα λυθούν και θα γίνει ξανά ο πραγματικός του εαυτός. Αν όμως δεν πάρει το μάθημά του σύντομα, αυτός και όλο του το προσωπικό είναι καταδικασμένοι να χαθούν στην αιωνιότητα.

«Πιστεύω ότι το έργο καθρεφτίζει το πώς αντιμετωπίζει την ομορφιά η σύγχρονη κοινωνία. Μιλάμε για μια βιομηχανία που σου επιβάλλει να είσαι λεπτός και ωραίος για να θεωρείσαι επιτυχημένος, δυνατός και ευτυχισμένος, τουλάχιστον αυτό είναι το πρότυπο που παρουσιάζουν τα περιοδικά και η τηλεόραση», λέει σε συνομιλία της με την «Κ» η Hilary Maiberger που ερμηνεύει τον ρόλο της Μπελ (Πεντάμορφη).

Τι είναι σημαντικό

«Είναι δύσκολο να ξεχάσεις τι πραγματικά είναι σημαντικό», προσθέτει μιλώντας για τον ρόλο της, «και η ιστορία της Πεντάμορφης και του Τέρατος μας το θυμίζει. Η ομορφιά βρίσκεται στο εσωτερικό του ανθρώπου. Το να προσπερνάς την εξωτερική εμφάνιση κάποιου και να τον αγαπάς γι' αυτό που είναι είναι εκείνο που μπορεί να φέρει την αληθινή ευτυχία. Για μένα η Μπελ συμβολίζει πολλά ωραία πράγματα, τη δύναμη, το κουράγιο, την εξυπνάδα, την ανιδιοτέλεια και το τι σημαίνει να αγαπάς. Είναι ένα φανταστικό πρότυπο και αισθάνομαι τιμή που έχω την ευκαιρία να λέω την ιστορία της κάθε βράδυ».

Η Hilary Maiberger μίλησε επίσης για την ομάδα των συντελεστών και για «το ρεαλιστικό όσο και παραμυθένιο ανέβασμα του έργου». Μια από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Rob Roth ήταν «η επιθυμία του να μην ακολουθήσουν οι ηθοποιοί μια ερμηνεία καρτουνίστικη αλλά αντιθέτως να προσεγγίσουν τους ρόλους τους μέσα από τη δική τους ψυχολογία για να είναι αληθινοί, ανθρώπινοι και προσιτοί στο κοινό».

Το αυθεντικό βραβευμένο μιούζικαλ

To μιούζικαλ βασίζεται στη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» της Ντίσνεϊ και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1994 (οπότε κέρδισε εννέα υποψηφιότητες στα βραβεία Tony) και συνέχισε επιτυχημένα για δεκατρία χρόνια. Η μουσική είναι του Alan Menken που έχει επενδύσει μουσικά επίσης τη «Μικρή Γοργόνα», τον «Αλαντίν», τα «Μαλλιά Κουβάρια».

Στις ΗΠΑ έχει μεταφερθεί σε πάνω από έξι χιλιάδες διαφορετικά θέατρα, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών, κοινοτικών και σχολικών παραγωγών. Ηταν το πρώτο έργο της Disney Theatrical Productions σε σκανδιναβικές χώρες, στη Λατινική Αμερική, στην Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία μεταξύ άλλων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε παραγωγές της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» της Ντίσνεϊ που παίζονται σε όλο τον κόσμο.

​Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 12-23/11. Τιμές εισιτηρίων: 70, 60, 50, 35 και 20 ευρώ, παιδικά/μαθητικά/φοιτητικά 45-40, 35 και 25 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 895938-9.

www.kathimerini.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos