Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στο Ναύπλιο

19 Νοεμβρίου 2014 16:01
Ο δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, διοργανώνει το 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, με τη συνεργασία της ARTIVA Cultural Management
& Advertising. Το Φεστιβάλ που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού, με έναρξη των συναυλιών στις 8.00 το βράδυ, θα διαρκέσει από μεθαύριο, Πέμπτη 20, έως και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή τριάντα εξαιρετικών χορωδιών και χιλίων διακοσίων χορωδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή καλλιτεχνικών χορωδιακών σχημάτων σε μία πολιτιστική διοργάνωση, με αναφορές σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η υποδοχή των χορωδιών θα γίνει στο Βουλευτικό, το απόγευμα της Πέμπτης στις 7.00, με κονσέρτο για πιάνο, από την σοπράνο Βάλια Αθανασιά, που θα συνοδεύει στο πιάνο η Almudena Lopez Cano.

Η επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στις 7.00 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στο περιθώριο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 23 Νοεμβρίου, επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας και αμέσως μετά, στο Βουλευτικό, θα γίνει ομιλία από τον κοινωνιολόγο και ιστορικό ερευνητή Γιώργο Σκλαβούνο με θέμα «Ο Καποδίστριας ως ηγέτης στρατιωτικός και πολιτικός της Εθνεγερσίας».

Το 1ο χορωδιακό φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς στη πλατεία Συντάγματος από τη χορευτική ομάδα των φίλων του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και θα ακολουθήσει μουσική βραδιά, με το νεανικό φωνητικό σύνολο και μαντολινάτα του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, υπό τη διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos