«2ο Athens Fashion Film Festival» -Η μόδα μέσα από τον κινηματογράφο

19 Νοεμβρίου 2019 00:32

Το Athens Fashion Film Festival το πρωτοποριακό φεστιβάλ που συνδυάζει μόδα και κινηματογράφο επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη συνεχή χρονιά!


Μετά από την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση στο Μέγαρο Μουσικής το Athens Fashion Film Festival ανανεώνει το ραντεβού του για τον Φεβρουάριο 2020 στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων στο Γκαζι.

Διεθνούς φήμης προσκεκλημένοι στο Athens Fashion Film Festival
Ενα φεστιβάλ που φέρνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα διεθνείς καταξιωμένες προσωπικότητες από το χώρο της μόδας και του σινεμα και μερικές παγκόσμιες αποκλειστικότητες, σε έναν θεσμό που ενώνει τη μόδα και τον κινηματογράφο.

When ethics meets aesthetics ο φετινός τίτλος του AFFF

Διοργανώτρια του Φεστιβάλ η κινηματογραφίστρια Νικόλ Αλεξανδροπούλου παίρνοντας αφορμή από μία φράση του Vim Wenders για τον κινηματογράφο δίνει το στίγμα της φετινής διοργάνωσης, «Η πιο πολιτική απόφαση που θα πάρεις είναι το πού θα στρέψεις το βλέμμα του κόσμου» εξηγεί και συμπληρώνει «Το 2ο Athens Fashion Film Festival με τίτλο ‘when ethics meets aesthetics’ επιλέγει να διερευνήσει το σημείο που η ηθική συναντά την αισθητική μέσα από τις ταινίες, τα παράλληλα events, τα πάνελ και τα ειδικά αφιερώματα που θα έχει την ευκαιρία το καινό να παρακολουθήσει στη 2η αυτή διοργάνωση».

Η Νικόλ Αλεξανδροπούλου με τον Ορεστη Ανδρεαδάκη και τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο
«Η ομορφιά μπορεί να βρεθεί καθημερινά σε όλες τις όψεις της ζωής» αναφέρει η Νικόλ Αλεξανδροπούλου παρουσιάζοντας τη φετινή διοργάνωση στο iefimerida. «Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι κάθε φορά η ιστορία που επιλέγουμε για να περιγράψουμε τον εαυτό μας, χωρίς να μιλάμε, καθιστώντας τη μόδα έναν καθρέφτη της κοινωνίας».

Ενα φεστιβάλ που συνδυάζει μόδα και κινηματογραφο
Ενα φεστιβάλ αντάξιο με αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό
Με συνέργειες στην διεθνή κοινότητα των Fashion Film Festival που πραγματοποιούνται σε μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο, το Athens Fashion Film Festival ιδρύθηκε από την παραγωγό και σκηνοθέτη Nicole Αλεξανδροπούλου με στόχο την προώθηση του δημιουργικού διαλόγου, την έγκυρη ενημέρωση της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τα κοινωνικά ζητήματα που συνδέονται με τη Μόδα, το Σινεμά, το Περιβάλλον και τις Τεχνες και την υποστήριξη των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς.

Το Athens Fashion Film Festival ανανεώνει το ραντεβού του για τον Φεβρουάριο 2020 στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων στο Γκαζι
Ταινίες μόδας στο επίκεντρο του Athens Fashion Film Festival

Το πρόγραμμα του Athens Fashion Film Festival είναι ανοικτό σε ταινίες μόδας των brands αλλά και ανεξάρτητες παραγωγές, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους με έντονο το στοιχείο μόδας, ακόμη και έργα που επηρέασαν τη μόδα με οποιονδήποτε τρόπο και οι υποβολές για το Διαγωνιστικό Τμήμα του έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μία πρώτη ματιά στα μέλη της 11μελούς Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος αποκαλύπτει τα ονόματα των:

Adriano De Santis, Διευθυντής του Centro Sperimentale di Cinematografia στην Ρώμη, Σκηνοθέτης και Παραγωγός.
Βασίλης Ζούλιας, Σχεδιαστής Μόδας.
Έλις Κις, Fashion Features Director, Vogue Greece.
Βασίλης Ζηδιανάκης, Επιμελητής Μόδας, Συνιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού Atopos CVC, Αθήνα.
2ο Athens Fashion Film Festival / Φεβρουάριο στην Τεχνόπολη / Με την στήριξη του ΥΠΠΟ

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos