Επική ανατροπή, τα «Παράσιτα» καλύτερη ταινία! Βραβεία σε Χοακίν Φίνιξ και Ζελβέγκερ

10 Φεβρουαρίου 2020 13:33

Η ταινία «Παράσιτα» ήταν ο μεγάλος νικητής των Όσκαρ 2020 που απονεμήθηκαν στο Dolby Theater του Χόλιγουντ.


Η ταινία από τη Νότια Κορέα έκανε ΤΗΝ ανατροπή, όχι μόνο της χρονιάς, αλλά και των τελευταίων χρόνων, κερδίζοντας το Οσκαρ καλύτερης ταινίας.

Ταυτόχρονα, ο Μπονγκ Τζουν Χο κέρδισε το Οσκαρ σκηνοθεσίας, ενώ συνολικά η ταινία απέσπασε τέσσερα χρυσά αγαλματίδια. Τρία Οσκαρ κέρδισε το «1917» (χάνοντας όμως στις μεγάλες κατηγορίες), από δύο Οσκαρ το «Joker» (Οσκαρ α' ανδρικού ρόλου για τον Χοακίν Φίνιξ και Οσκαρ μουσικής) και το «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» (Οσκαρ β' ανδρικού ρόλου για τον Μπραντ Πιτ και Οσκαρ παραγωγής), ενώ από ένα Οσκαρ απέσπασαν οι ταινίες «Τζούντι» (α' γυναικείου ρόλου για τη Ρενέ Ζελβέγκερ), «Ιστορία γάμου» (β' γυναικείου ρόλου για τη Λόρα Ντερν), «Βόμβα» και «Τζότζο».

powered by Rubicon Project
Οι αστέρες του Χόλιγουντ είχαν πάρει από νωρίς τις θέσεις τους στο Dolby Theatre, οι υποψήφιοι των Οσκαρ 2020, τα μεγάλα φαβορί ανέμεναν τα αποτελέσματα, τα οποία, όπως αποδείχθηκε στο τέλος της βραδιάς, ήταν ανατρεπτικά και ιστορικά.

Οσκαρ 2020 Καλύτερης Ταινίας: «Παράσιτα»
Η ταινία «Παράσιτα» (Parasite), υβρίδιο μαύρης σάτιρας, θρίλερ και αλληγορίας για τη ζωή των προνομιούχων και των μη προνομιούχων στη σύγχρονη Σεούλ, κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία. Σύμφωνα με την κριτική της εφημερίδας The Wall Street Journal, η ταινία «είναι πάντα μπροστά από τον θεατή της, σε κάθε σεκάνς».

Συνολικά η νοτιοκορεάτικη ταινία απέσπασε 4 Οσκαρ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ξενόγλωσση ταινία κερδίζει το Οσκαρ καλύτερης ταινίας.

Όσο για τον σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν Χο, που κέρδισε και το βραβείο σκηνοθεσίας, μετά την απονομή είπα ότι «θα πίνω μέχρι το πρωί!».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos